17

Кибик

преди 9 години

Абе хора, не частните вложители предизвикаха липса на ликвидност с теглене на депозити. Това го направи държавата, която за един ден е изтеглила 450 млн. Ето така се срива банка... и после се национализира. Комунистически подход, който трябваше да е невъзможен към днешна дата.

16

macintosh

преди 9 години

Защо медиите на Пеевски така държат да има паника сред хората? с каква цел е това? с каква цел бе разклатена финансовата стабилност на банката? Защо никой не иска да каже че недостатъчната ликвидност не е повод за паника. Положението беше бързо овладяно.

15

Илияна

преди 9 години

Ще видим. За мен беше по-важното ВТБ да не я купува, че май това било паравана на Доган и Пеевски и банката пак щеше да стане тяхна. Сега дори и държаван ад астане няма лошо, макар че знаем, че държавата не е добър стопанин на нищо...

14

Black Widow

преди 9 години

Ами няма лошо! Във всичко случаи за мен ще е по-добре, ако КТБ бъде рекапитализирана от частен акционер, а не от дръжавата. И да си остане частна банка, която да се конкурира свободно на пазара. Важното е, че парите на хората са защитени във всички случаи.

13

teritorialno_podelen

преди 9 години

Съвсем малко трябва да се замисли човек и да види дебелата връзка на въпросните оманци с Пеевски. Дебелия няма да се спре пред нищо, за да сложи тлъстата си ръка върху банката.

12

kompot

преди 9 години

Зад оманския фонд прозира сянката на Пеевски. Факта, че се представлява от някакъв екземпляр, който е бил близък в един момент с Илия Павлов, е повече от смущаващ.

11

Shisho Bakshisho

преди 9 години

Да видим дали Оманците ще защитят най-добрата си инвестиция, тъй като тук ясно се вижда цялата тази атака от страна на държавата, която бе добре организирана и явно е дело на управляващите - да краднем като за последно, а друг да опере пешкира.

10

лиляна

преди 9 години

хайде докато не е потвърдено нищо да не се пише и да не се спекулира, защото видяхме какво се получи от спекулации по медиите и то главно от тези на Пеевски и как целенасочено се урони престижът на банката.

9

бубулина

преди 9 години

И по-добре от колкото ВТБ, защото може и да се окажат верни слуховете, че банката явно е решила да играе с грух и ефенди и да си купят и тази банка, а може и цялата атака да се окаже заради това.

8

borkoslav

преди 9 години

Има интерес, но БНБ не коментира темата, интересно защо ли?! В същото време все по-усилено се прокрадва тезата, че причина за дестабилизацията на банката е изтеглянето и на 25-те% държавни пари от там, което ако е вярно ще означава едно - политически сценарии с участието не само на Пеевски. Иначе за какво толкова се отлага тая оставка, с колко ли пак се нагушиха червените.

7

don baston

преди 9 години

След като руснаците го играят пас, то това е шанс за оманците да капитализират банката и всъщност да я придобият на добра цена. Макар че цялостното усещане е, че управляващи, БНБ и прочие имат големи мераци за национализация, що така?! Явно сценаристите на Пеевски и Цацаров имат и други главни герои, но задкулисно.

6

Jordan

преди 9 години

Проблемите на КТБ не бяха вътрешни, нито финансови. Проблемите си бяха чиста медийна атака от страна на Пеевски, който уплаши хората, че КТБ едва ли не фалира и всички се юрнаха да си теглят депозитите. КТБ винаги е била финансово стабилна банка, и ще продължава да бъде занапред, така че хората могат да са спокойни за парите, които държат на влог там.

5

Faust2

преди 9 години

КТБ няма нужда от спасяване, външен капитал, нови инвеститори и пари като цяло. Има нужда от спокойствие, както и Делян Пеевски да няма толкова власт, за да предизвика срив на банката. Тя никога не е имала какъвто и да било вътрешен финансов проблем. Всичко дойде заради внушението на Пеевските медии, че нещо се случва с банката, което беше пълна лъжа.

4

бивол

преди 9 години

Оманският фонд може да налее пари в КТБ и по този начин да я спаси , много по - добре ще е, отколкото ВТБ да я купи .

3

bili hlapeto

преди 9 години

Не вярвам, че нещо лошо ще се случи с банката . Надявам се скоро да започне да работи както преди !

2

Анонимен

преди 9 години

сутрешна доза смях

1

Анонимен

преди 9 години

Чудесно.