22

Анонимен

преди 10 години

USA ISKA VOINA I TO NE EDNA ZASHTOTO GOLEMIQT BALON SKORO KE SE OUKNE I OT USA SHTE OSTANAT JALKI PARCENCA

21

Вирджиния до 25

преди 10 години

Боже, каква неграмотност...:(((

20

sokol

преди 10 години

До Бънди кой каквото щети си говорете сащ си остават супер бодигардите на светъ ;без тях светът много щеши да бъде застръшен особено малките държави

19

ФИНАНСОВ ПЪНКАР

преди 10 години

До Анонимен 20Виж Анонимний ние Николай Младенов добре сме го подготвили за нашите цели , фондация "Отворено общество" , Социалния отдел за България на Световната банка, Европейския институт, специален клатик*рец на ООН , изобщо момчето си е отличник ...ние го закрепихме на всички постове в жалката ви колония !Изобщо един *** на Световната Банка струва колкото 1000 соросоида !

18

до 21

преди 10 години

грешиш! винаги е било във вашингтон!

17

Анонимен

преди 10 години

Почти съм сигурен, че "дистанционното управление" на тези т.нар. "джихадисти" се намира или в Ленгли или в Тел Авив!

16

До финансов пънкар

преди 10 години

И ти май не помниш,че като беше Садам нямаше джихадисти,терористи и никой тогава не режеше главите на Българските тираджии.А за момчетата в униформи не знам чий го дирят там ???

15

ФИНАНСОВ ПЪНКАР

преди 10 години

Малко от вас помнят ,че там джихадистите отрязаха главите на двама български шофьори ! Малко от вас помнят ,че там български момчета с униформа също загубиха живота си ! Ни никой нямаше да му пука за Ирак ако от там финансовите анархисти не добиваха петрол!

14

Анонимен

преди 10 години

на америка спешно им трябва война, за да оправдаят изключително раздутия им военен бюджет и за да подкрепят икономиката си, която е пред изключително-грандиозен колапс!

13

Анонимен

преди 10 години

не сравнявайте украйна с арабските страни! тук няма нищо, което да искат от америка! всичко се прави за да се ограничава русия! иначе нямаше да си мръднат пръста!

12

операция "аякс

преди 10 години

скъса отношенията на Иран със САЩ и Великобритания, Америка решава да действа. Каченият на власт от САЩ шах Мохамед Реза Пахлави управлява до 1979 г., когато e принуден да емигрира от страната след началото на Ислямската революция. кризата в иран тогава е била като тази сега в ирак, с мъдрото участие на цру и ми6! огромна корупция и глад сред населението и невероятнао богатство на управляващия! всеки ден му са доставяли обяда от париж със самолет "конкорд"!!

11

операция "аякс

преди 10 години

движение под ръководството на д-р Мохамед Мосадех и доминиращо в иранския парламент. През 1951 г. парламентът взима решение за национализация на добива и преработката на петрол в Иран. Това нарушава интересите на британски собственици и Великобритания налага тотално ембарго върху вноса на ирански петрол. САЩ изразява подкрепа за Великобритания и затваря посолството си в Техеран. След като министър-председателят Мохамед Мосадех прие закон за национализация на нефтената промишленост и

10

операция "аякс&

преди 10 години

Мохамед Реза Пахлави става шах на Иран през 1941 г. след като баща му е принуден от окупиралата Иран антихитлеристка коалиция да абдикира от трона заради връзките си с Хитлер и привидния неутралитет на Иран, изразяващ се в отказ на Иран да позволи преминаване на снаряжение към Русия през иранска територия. По този начин САЩ и Великобритания си осигуряват прозападен съюзник в лицето на младия шах.В началото на 50-те години настъпва политическа криза в Иран, предизвикана от националистическото

9

Анонимен

преди 10 години

9, не една страна, а двама души - Путин и Обама :)

8

Анонимен

преди 10 години

Сандо, не мога да разбера защо се радваш толкова на джихадистите.. нали утре ще минат през турция и са при нас?! Много си зле, честно!!

7

Сандо

преди 10 години

оказа се че джихадистите са по-бързи от хамериканците .... и вече са пред портите на Багдат

6

Анонимен

преди 10 години

Amerika ne moje no Iran moje da se namesva taka li mudjahidini,a kvo pravqt tri korpusa na iranskata gvardiya v Irak

5

Бънди

преди 10 години

Изобщо въпроса не е там кой какъв е. Значи ако едни хора искат да се отделят от една държава и да се присъединят към друга не може. Обаче ако САЩ пускат бомби, щото "лошите" ще дойдат на власт може. В Ирак има конфликт, но той е вътрешен. Какво правят САЩ там? Русия не може да защити руснаци в съседна държава, нп САЩ могат да се месят в държава, в която няма американци на другия край на света.

4

Анонимен

преди 10 години

естествено, че иран ще са против! те знаят отлично за какво става дума! прочетете за операция "аякс" и ще разберете защо!

3

Анонимен

преди 10 години

Ти изобщо имаш ли представа ,какво представляват муджахидините?