57

Гилотен

преди 10 години

Само един начин има, за да се спре войната по пътищата. И това е гилотината. Убиеш човек с колата - сядаш на гилотината. Убиеш повече от един човек - публично изтезание и след това - гилотината. Убиеш няколко деца - публичен побой до смърт... И за нула време, 99% от хората ще започнат да спазват знаците. Всеки ще се замисли дали си струва да кара със 100 на градско. Не мислите ли?

56

redordead

преди 10 години

понякога има слуаи с кофти стечение на обстоялтеслтвата. както се казва = шоферът е с единия крак в гроба, с другия в затвора. Но при въпросният инцидент, да влезеш умишлено в пешеходна зона и да убиеш човек...това трябва да се третира не като смърт по непрредпазливост, а като смърт, причинена вследствие на грубо и нагло нарушаване на закони и морални принципи...жалко за детето...дано сега да е на по-добро място, а не в държава пълна с ***...каквито сме всички ние...

55

Vesko

преди 10 години

До до 53Възможно е, и първата стъпка е да си го признаем, че е ВЪЗМОЖНО. Може да е трудно и мъчително, обаче си струва.

54

@65

преди 10 години

Така е - на времето е имало морал, защото не е имало крадливи комунисти.Сега никой не се сеща да ги назове "Врагове на народа"!Трагедията на България започва след 9.09.1944 год.

53

Анонимен

преди 10 години

На мен ми се случи на ТРОТОАР един да ми свири отзад, че му преча да си паркира по-бързо!

52

Анонимен

преди 10 години

Навремето във всяко село е имало морал. В повечето, често справедливост се е налагала по един начин, вечер мъжете се събирали или бой, или бой за последно. Сега сме станали бакшишо давачи и прокуроро оправдавачи. Нямаше шанс така ..

51

Анонимен

преди 10 години

Tezi malchalivi pohodi zvuchat mnogo primirencheski, trqbva da se iska i iziskva - zakoni, pravosadie, globi

50

Анонимен

преди 10 години

НЕ СЛУЧАЙНО БАЙ ТОШО НЕ ВИ ДАВАШЕ КОЛИ. ЗАЩОТО ЗНАЕШЕ ЧЕ БАЙ *** НЕ СТАВА ЗА ШОФЬОР. ЗА БАЙ *** МАГАРЕНЦЕТО И КОНЧЕТО. НЕ Е ДОРАСЪЛ ЗА КОЛИ.

49

eve1

преди 10 години

Убиецът на пътя си е убиец,дали убива с огнестрелно оръжие,с хладно оръжие или автомобил той си е убиец и трябва да се третира от закона ,като такъв!Наказанията за превишена скорост и алкохол трябва да се увеличат драстично за да спре това безумие по пътищата!

48

boc

преди 10 години

Чета, чета и не мога да се съглася!Нищо, НИЩО, НИКОЙ не може и не трябва да оправдава един нарушител на Закон за движение по пътищата!Ама там стават произшествия, ама там не е имало КАТ и още много бла-бла-бла!Нарушил ли е правилата - ДА!Отнел ли е ЧОВЕШКИ живот-ДА!Какви адвокати, какви главоболия, какви алабалистики?!Съдът вече трябваше да се е произнесал - причиняване на смърт на ДЕТЕ!!!Няма оневиняващи обстоятелстяа!Има явни нарушения на Закона!Присъдата може да бъде само ДОЖИВОТЕН!

47

b

преди 10 години

stiga s taq malchalivost, i nakafe, tiq maimyni v ypravlenieto sa si sashtite 25g. ekshan trqbva

46

мтм

преди 10 години

има символика .не го е прегазил невинното дете джипа ,а идотът в него.

45

Анонимен

преди 10 години

За съжаление бай *** разбира само от бой и глоби. Хората ще поврякат и ще се приберат. Съдията ще даде 2-3 години условно на *** дето блъсна детето и край. До следващия такъв случай. По-добре на тълпата да се раздадат снимки и адреси на подобни *** бабаити дето си мислят че са над закона и линч. Като виснат 20 *** по стълбовете, евентуално останалата селяния ще почне да се съобразява.

44

Анонимен

преди 10 години

Повече и по-евтин градски транспорт и БДЖ, повече държава, по-малко и по-скъпи магистрали и коли.

43

до 53

преди 10 години

най-трудното за българина е да си промени манталитета. как ще стане това. има ли оптимисти.

42

Анонимен

преди 10 години

ОТГОВОРНОТО изпълнение на личните задължения зависи единствено и само от самите хора. Нито една политическа партия, нито един политик може да ни накра да бъдем по отговорни. Само самите ние.

41

Анонимен

преди 10 години

Изкушаващо е просто да обвиним един от участниците да поеме цялата вина. Но нека погледнем обективно на нещата. Изграждане на безопасни улици е ОТГОВОРНОСТ на общината. Контрола на движението по улиците е ОТГОВОРНОСТ на КАТ, спазването на правилата за движение е ОТГОВОРНОСТ на нас шофьорите. Нека всеки един от нас помни, че не-спазването на тези отговорности може да доведе до такива трагични инциденти (дори и да не искаме). Всички инциденти седят като петно на нашата съвест.

40

Анонимен

преди 10 години

А за КАТ ... в медийното пространство се спомена, че на същото място има 30 издадени фиша за един месец. Да допуснем, че медиите не са излъгали: Защо скъпи служители на реда, не сте взели под внимание факта, че това е едно кръстовище където хората силно нарушават реда и правилника за движение. И не сте си кооперирали заедно с Общината за подобряване на кръстовището. Или може би това е едно много хубаво място където можете да си взимате РУШВЕТИ ама сега какво се получи РУШВЕТ = ТРАГЕДИЯ ...

39

Анонимен

преди 10 години

Шофьора е проявил безотговорност на пътя (това всеки шофьор трябва да го има като обица зад ухото), Общината - ако хубаво е, че се отделят пешеходни зони, но както виждаме, но те трябва толкова добре да се отделят, че да не позволяват трагичен микс между хора и автомобили. Защото ние сме хора и надали някой има, който да е на 100% внимателен и концентриран 24 часа 7 дни в седмицата 356 дни в годината. А за КАТ ...

38

Анонимен

преди 10 години

Голяма трагедия е това. Искренни съболезнования на родителите. Никой няма представа каква мъка изпитват тези родители сега в този момент. Разбираемо е в този момент да се търси отговорност. Не знам кой е виновен, има си експерти, които трябва да решат. Извинявам се, че се налага да изпозлваме тагъв трагичен момент за да обърнем внимание на няколко факта: Отговорността за подобни случки е разпределена между три участника - шофьора, КАТ и Общината.