16

Анонимен

преди 10 години

И дано някой ден Гугъл или някой друг да направи интернет неограничен и безплатен за цялата планета. Очаквам това да стане в обозримо бъдеще.

15

Фиксиран телефон

преди 10 години

Не знам кое как е ама ми се струва , че наличието на сателити способни да доставят безплатен интернет са пряка опасност за съществуването на GSM операторите. Главната съпротива ще е оттам.

14

Софокъл

преди 10 години

Няма отърване от "добрите интернет услуги" на Гугъл и ФБ. А този смях, че се подобряват заради изчезналия самолет, за който "никой не знае къде е" - го пратете в "Ако щете - ваярвайте". Няма случайни неща, всичко е пари - щом инвестират много, очевидно очакват да изкарат много. Кой в крайна сметка дава парите - крайният потребител. Очевидно нещо ще ни брули нас, това е.

13

Анонимен

преди 10 години

Това прави излъчвана мощност от 25 киловата на квадратен километър... Такъв сателит за територията на България: 111 000 х 25 = 2.775 гигавата излъчвана мощност. Колеги, не съм експерт, ама ако бъркам ме поправете ;) При това тези изчисления са под практическия минимум за среден обрулен от тока електротехник/монтажник на сателити ;)

12

Анонимен

преди 10 години

Няма начин да усетиш електромагнитна енергия от сателит. Причината е, че никой не инсталира гигаватови електроцентрали на сателит. Сигнала, получен от сателита, се разпределя на десетки/стотици хиляди квардатни километри. 1кв.км=1000000кв.м. не се сещам за същество, способно да почувства такава малка енергия, като тази, която се пада на 1, 2 или 3 квадратни метра. Праг на чувствителност на човека е 5 - 10 милиА. ~ 1 КОм съротивление на човек, следователно за да усетиш трябват 25 миливата ...

11

До морен сокол

преди 10 години

Самата честота от 11 GHz е достатъчна, без дори да зная истинската стойност на емв и йонизацията и. А защо до края на 2015 година се иска във всяко българско училище да има WiFi? Защо, след като във всяко училище има интернет, някои по с 5-6- кабинета с нет!?! А да кажеш, че WiFi работи с 2,4 GHz честота НЯМА НАЛИ!? А ДА КАЖЕШ ЩО Е ЕМАГНИТНА РАДИАЦИЯ - НЯМА НАЛИ? А случайно да си чул, че се иска тотално следене на самолетите от земни и радари в космоса, след оня "изчезналия". С каква f ще са?

10

Баце до TV техник

преди 10 години

Признавам си, че съм технически неграмотен!Преди години с приятели инсталирахме 10-15 сателитни антени и с изключени на 1, на която се наложи да заварим някои части от окачването след буря, не сме имали рекламации. Виждал съм много отворени приемници, но никога не съм бърникал из тях. По разбираеми причини. Но винаги сме заземявали допълнително антената и приемника за да не разчитаме само на нулата в контактите. Описвам какво съм усетил. Може да е утечка или друго. И има нещо общо с Ку-бенда.

9

TV техник

преди 10 години

Баце, не искам да те обиждам, ама си личи, че си технически неграмотен, пък се напъваш да "пръскаш" знания! Знаеш ли какво е импулсно захранване? Топла, студена част? Филтриращи елементи на входа му? Връзката им с "биенето" на ток? Послушай го Морния сокол, не те лъже....

8

Баце

преди 10 години

До морен соколНе съм много съгласен, същинската антена - конверторът или по-точно гън-диода в него, е замасен през уплетката на коаксиалния кабел до приемника и оттам чрез неговата маса посредством обикновен кабел до някоя тръба или радиатор. Останалата железария няма връзка с източник на ток за да е под напрежение. Въпреки това, когато ръчно започне да се насочва рефлектора към някои сателит и навлиза във фокус, при антените с голям диаметър по дланите винаги преминава ток като от батерия.

7

морен сокол

преди 10 години

До Бацетова, което усеща този човек, докосващ рефлектора може да е всичко, но не вълна с f = 11 GHz. Токът, който го удря е некачествено замасяване.

6

Баце

преди 10 години

До морен соколВ интерес на истината човек може да усети сигнал и с поне 2 до 3 пъти по-ниска мощност, но ... трябва да се намира на покрив с поне една сателитна антени и от време на време да се хваща с ръка с рефлектора. При по-влажно време може и много слаб ток да го удари. Но както вече писахте, на открито най-опасно е Слънцето...Лек ден,

5

морен сокол

преди 10 години

до Анонименне знам с какво се занимавате. Дали сте радиоинженер, квантов физик или нещо дори още по-забъркано - не е моя работа. Но ако сигнал с ниво -100dBm е силно за вас, то значи сте наистина доста чувствителен(а).Ако трябва да сме по-сериозни, емв с честота 11 GHz е неспособна на йонизиращо действие. Единственото, което може да прави на човешкото тяло е да го затопля, като няма и способност да прониква в дълбочина. Ако трябва да ви е страх от нещо, то е UV лъчите от слънцето. Мажете се!

4

Анонимен

преди 10 години

Това не е нищо. Руската фирма ГОГОЛь - дъщерна фирма на ФСБ, вече действа с пълна пара и покрива земята 100% с руска пропаганда и откровени лъжи. Тя предоставя достъп на многобройните си клиенти единствено до РуНет-а. На стартовия екран на ГОГОЛь винаги стои портрета на бащата на системата Путин, гопод да му даде вечен живот на земята и най-вече на небето.

3

Алекс

преди 10 години

Съмнявам се да знаете колко повече ви облъчват клетките на мобилните оператори, че сателитие да са проблем. :)Аз лично съм за подобен проект защото наземния нет се контролира от териториалните власти, със сателитите се появява алтернатива която не могат да пипнат. Така че цензурата пропада. :)

2

Анонимен

преди 10 години

Поредното силно електромагнитно облъчване. Да припомня, че сателитната телевизия стига 11 Ghz честота и че спътниците са на 32 000 км височина над Земята. А на гугъла ще са много по-ниска височина и броят им ще бъде много повече. А дали само ще разпръскват интернет едва ли! Предлога е интернет, а истината е че ще шпионират на всяка крачка.

1

марто

преди 10 години

Мда сега вече и в таолетната ще ни гледат...