4

Иван - прод.

преди 10 години

Аспидата /каменарката/и степната усойница ги забравете! Няма ги, по-лесно ще загинете от метеорит, отколкото от тях. Вдлъбнаточелият смок (Malopolon) и котешката змия (много рядка, открита е в България в края на 50-те години от големия наш херпетолог Владимир Бешков) имат такова устройство на устата, че отровните им зъби не могат да достигнат кожата на човека, просто тези зъби са за доубиване на хванатата плячка.Ходете всред природата, радвайте й се, но внимавайте! За мен страшното е СТЪРШЕЛЪТ!

3

Иван

преди 10 години

Отровните змии в България са ДВА вида: усойницата и пепелянката. Първата живее във високите планини и затова с нея по-рядко стават инциденти. По-често срещаната отровна змия е пепелянката. Много важно е колко отрова ще успее да "инжектира" животното. Във всеки случай, трябва да се дезинфекцират раничките и бързо да се търси медицинска помощ. Да ходиш из гората или полето и да вдигаш шум е пълна глупост - змиите нямат слухов апарат! По-добре е да потропваш с тояга - това го усещат. Аспидата и

2

Партизан

преди 10 години

Разхождали се в гората мутра и бос-а му. Припикало му се на бос-а шмугнал се в храстите, извадил го и ненадейно една пепелянка го клюцнала по ***... нататък вие си го знаете!

1

Анонимен

преди 10 години

Най-вече от колаБс-а ме е страх, не е обикновен колапс това, а колаБс...