31

До Ани

преди 9 години

Умното ми момиченце, сега се напъни и кажи кое е общото между Стария завет и Новия. По мое дълбоко убеждение, решенията на Никейския събор са пълен религиозен тоталитаризъм. Изборът на четиримата евангелисти е не по-добър от решението на революционна тричленка. А това, че Йоан е всред избраните е направо страшно! Човекът показва сериозни отклонения от нормалната психика. Напъни се да прочетеш книгите на Душ Сантуш - там освен забавна интрига има много, върху което да помислиш. Е, мисли!Трудно е!

30

Алекси

преди 9 години

До Pink FloydПриятелю, и на тъмната страна на Луната знаят изречението на великия мислител Енгелс: "Религията е опиум за народите!". Спомена Артър Кларк, безкрайно почитан от мен писател. Нему принадлежат думите: "Едно от най-големите престъпления против човечеството е ОБСЕБВАНЕТО НА НРАВСТВЕНОСТТА от религията."/цитирам по памет, нека бъда извинен, ако съм допуснал неточност!/. Аз ще кажа: нека вярващите да си вярват, а знаещите да знаят. И нека никой не натрапва своя Бог на другите!

29

Pink Floyd

преди 9 години

До ***"Никой не знае нищо за това какво и как е било"Само крайно необразован човек може да изпляска подобна глупост. Знаят се страшно много неща. Практически няма процес на планетата, който да не е обяснен, анализиран, изследван, изучен и да не му се знае произхода и технологията. Знае се страшно много и за процесите в космоса, и за галактиката, и за вселената.Това, че ти не знаеш нищо, не значи, че няма мислещи, четящи и образовани хора.

28

Pink Floyd

преди 9 години

До АниВ Северна Корея делят времето на преди и след рождението на Ким Ир Сен. Да не би той да е истинския Бог, щом това е толкова сериозен довод?Т.нар. "Бог" е Дядо Коледа за възрастни. И само хора с промит мозък не го знаят това.

27

Ани

преди 9 години

Мила, привитивни са нашите мозъци, за съжаление! Да, трудно смилаема книга е! Но с помощта на Святия Дух е разбираема.Това е книга на книгите и всичко в нея е абсолютно вярно. БОГ да ти вдъхне ВЯРА!

26

Ани

преди 9 години

Истината е единствено Христос! Не моята и вашата истина, а Исусовата! И ако Христос беше само легендарен герой, нямаше да има промени в летоброенето; Преди Христа и След Христа.

25

Aни

преди 9 години

Кой е този, който има смелостта да нарича Стария завет "пълен с малоумщини'?Библията е книга, която е издържала проверката на времето,скъпи хора!!!И Ви казвам, с Бог шега не бива!!!

24

Мунчо

преди 9 години

До Pink FloydНикой не знае нищо за това какво и как е било, затова недей да се правиш ти на Господ! Даже учените вече са по-предпазливи в оценките на уж научни факти! Тепърва може да се окаже, че целият фундамент на знанията ни е лежал върху измислици! Докато все още никой не е успял да открие градивната частица на вселената, нищо не е ясно кое-как е! Такива като теб материалисти може да се окажат доста по-далеч от истината отколкото вярващите в Библията! Анадъм?

23

Лоша работа

преди 9 години

Старият завет на Библията е легендарна история на еврейските племена, а Новият е сбирка от тенденциозно обявени за канонични легенди за Исус /имало е много повече на брой евангелия/. А нуждата от религия сигурно си има психологично основание - да имаш надежда и опора в трудни времена не е лошо. Освен това религиите играят и социализираща и държавноформираща роля. Всички цивилизации по Земята са имали религии. Лошото е, че често религиите служат като повод /не причина/ за войни ...

22

Pink Floyd

преди 9 години

Да, знам че положеният от мен труд е напразен. Както вече казах - не тая никакви надежди, че ще "преборя религиите". Категорично е невъзможно, тъй като човек е устроен да вярва в глупости. Религиозността е защитен психологически инстинкт. А той е напълно неизкореним.Мисля, че истината трябва да се казва. А истината е, че религиите са едно крайно лъжливо нещо. Това е.Не съм нито марксист, нито либерал, нито никакъв. Напълно аполитичен съм. Не съм гласувал от 15 години.

21

Анонимен

преди 9 години

Човек, аз се досещам какъв си, или си убеден марксист, което е по-малко вероятно, или си платен либерал, нео - либерал, силно зависим от чуждопоклоннически НПО - та. Хайде със здраве. Пожелавам ти щастие, и се успокой малко. Много положения от тебе труд е напразен. Не се мори излишно.

20

Pink Floyd

преди 9 години

До пламенВ Йов пише, че земята "потреперва върху стълбовете си".В Библията също пише, че луната свети, че слънцето е направено след земята, че на земята е имало вода преди да има релеф....и прочие, прочие съвършени простотии. Особено Старият завет е пълен с малоумщини.

19

пламен

преди 9 години

я ми посочи къде пише в библията че земята е плоска,защото аз мога даа ти покажа че пише че е кръгла(в книгата Йов)

18

Анонимен

преди 9 години

До Pink FloydМного често си казваш мнението, навсякъде дебнеш да се появи нещо свързано предимно с християнството, и действаш. Чудя се това ли ти е само работата, и много скъпо ли си платен... Стига си писал от десетки никове, никой няма нужда от твоята просвета. Преди да се обесиш, сложи си памперс, че ония се беше изпуснал.

17

Pink Floyd

преди 9 години

До АнонименНикой разумен човек (а атеистите са разумни хора) не таи надежди, че може да пребори религиите. Те имат най-силния съюзник - простотията. А тя е вечна и неизкоренима.Така че - грешиш, ако мислиш, че искам да боря религиите (християнството изобщо не ми е фикс идея, то е същата идиотщина като всички останали религии). Просто си казвам мнението, та дано някой се замисли. Идеалист съм, с две думи.

16

Мила

преди 9 години

В Библията пише, че земята е плоска и че се крепи на стълбове. Пак там пише, че Бог праща мечки да разкъсат 42 деца, само защото са се подигравали на негов пророк. Пак там пише, че бог наказва деца, внуци и правнуци само за това, че дедите им са имали наглостта да се съмняват в съществуването му.Трябва да си извунредно ***, за да вярваш, че написаното в тази примитивна книга е дело на личност, която прави милиарди галактики с по милиарди звездни системи всяка за шест дни.

15

Анонимен

преди 9 години

Нищо не може да отрови човешкия мозък така, както може да го отрови религията.

14

Християнин

преди 9 години

След като сред Божиите служители има толкова много хомосексуалисти, много вероятно е и Бог да е хомосексуалист. Напълно логично е, нали ги е направил по свой образ и подобие.В такъв случай, трябва ли и аз да стана хомосексуалист, ако искам да отида в Рая?

13

Pink Floyd

преди 9 години

До АнонименКогато хора, пишещи се за вярващи християни, започнат за злобеят и кълнат, нагледно показват колко много не познават собственото си верую и каква неестествена глупост представлява то.

12

Анонимен

преди 9 години

До xlntА бе,ти и тука ли дойде да бълваш смрад и отрова.,пишеш от хиляда ника.Ти си-Борис,Pink Floyd,de,и още много.Всички знаят че си скъпо платен,не се мори,няма да унищожиш християнството.Много са се опитвали,и не са успели,ОБРЕЧЕН си на неуспех.Мозъкът ти е отровен.