12

Мерки?!

преди 9 години

Не е трудно да се установи тези, които са изнесли резултатите от тестовете, кои са и откъде са се сдобили със самите тестове, за да ги решат и да пуснат отговорите, преди да са излезли в официалния сайт на МОН. Дали ще се направи, обаче, е един друг въпрос. Трябва да се спре тази гавра с децата, които наистина знаят и отиват на изпитите, разчитайки на самите себе си. Защото е публична тайна, че има и такива, които ползват помощ, вкл. и диктуване по телефон.

11

!

преди 9 години

Срам ме е, че не успях да организирам обучението на детето си още от първи клас в чужбина. Това не е образование. Това не е проверка на знанията. Всяка година излиза информация, оценките от НВО и матури и влизането в елитно учебно заведение се купуват като хляб на супермаркет. Всяка година на матурите яко се преписва, няма камери навсякъде, няма никакъв контрол. Децата от един и същи клас сядат заедно и правят колективен труд. Гнус ме е от МОН и голяма част от работещите в образованието.

10

Димитър

преди 9 години

Все пак не ми стана ясно, каква е връзката между уличните дилъри и съвестните хорица от министерството, разработвали вариантите. И изобщо, що за идиотщина са тези матури? Предлагам от догодина направо магистърски тези да пишат учениците...

9

Анонимен

преди 9 години

Вие проваляте всичко,до което се докосвате,та за едни матури ли ще се стреснете да не вземете бързи мерки.Клисарова още като се появи и веднага хората разбират,че ще ни информира за някое изключително безмозъчно хрумване на "синодалните старци",които управляващата коалиция реши вкупом да спаси,независимо от заслугите им за България и света.:) Вместо да ни честити празника,тя ни занимава предизборно с глупости.Едно си баба знае, едно си бае. Честит празник на всички! Учете и се борете за доброто.

8

учител за Руми

преди 9 години

Такива като вас са много малко. Уточнявам , че на учителите е забранено да говорят за конкретно дете пред всички присъстващи родители! Има втори час на класа за работа с родители. Тогава може да се говори конкретно за детето и проблемите с него. И, да , има такива колеги. Но , помислете от колко страни са нападани те. Само ловното дружество не е предявило претенции. А защита ние нямаме от никого!!! Дори от собственото ни министерство! Че не се учи , това е вярно! С уважение!

7

Руми

преди 9 години

До учителот 12 години ходя по родителски срещи. Последната година спрях да ходя. По безполезно мероприятие няма на света. Нито един учител не говори с конкретика - само се повтаря: те не слушат не учат, те не учат, те не ни уважават... На въпрос за кой точно става дума отговора е: " Не мога да ви кажа това е лична информация". От някои учители лъха на откровено неуважение към личното мнение и изобщо нямат никакви навици да изслушват другата страна в спора.Така не се възпитава!

6

учител

преди 9 години

Обърнете внимание на децата си. Дайте им възможност да разговарят с вас. Изслушайте ги поне веднъж. Кажете им кога се казва Добър ден. Покажете им как трябва да се държат , когато се намират между много хора. Не псувайте пред тях , че вече цял роман мога да напиша с псувни на вашите деца. Не се крийте зад пречките на живота , а го преборете. Покажете им как става това. Покажете им как могат да излязат от конфликтна ситуация. Драги родители, на родителска среща идват около 15 процента от вас.

5

Родител

преди 9 години

Не са нужни допълнителни уроци за да се справят успешно с матурите децата. Как в малките населени места,където няма частни уроци учениците имат високи резултати.Защо е необходимо да се заплаща допълнително щом всички желаещи биват приети за студенти.Дори за медицина и право би трябвало да е достатъчна подготовката в училище.Има хора с възможности или с болни амбиции,които плащат.Докато има такава практика ще има и предлагане.После се чудим,защо някои учители печелят хиляди от уроци?

4

Изпит за частни учит

преди 9 години

А цялата трагедия е в това, че правим такива изпити на децата, уж върху материала усвоен в училище, а после се оказа, че да изкарат изпита или трябва задължително да са били на допълнителни уроци, школи и т.н., или пък да си купят отговорите. В крайна сметка защо не спестят драмата на родителите и не направят тестове, които да отговарят на действително усвоеното в училище, за да видим всички веднъж за винаги на какъв хал сме. Защото оценките над 5 са свързани с много пари и допълнителни уроци.

3

Анонимен

преди 9 години

Няма как да бъдат провалени, след като с организацията се занимават професионалисти. Ако бяха хората на Боко, край!

2

Анонимен

преди 9 години

И пак са се намерили гадове да измислят престъпна схема, не им дреме, че става дума за бъдещето на децата.

1

Анонимен

преди 9 години

пълен провал.е какво цяла година дето финансирах курсовете на детето ми ,някои го сториха за един ден.ПЪЛЕН ПРОВАЛ.