Да както при всяка кухня, така и при Средиземноморската вегетарианската част е полезна. Иначе ако си плющите паста и пица ще надминете и американец по тегло. Питайте най-добре една баба на село в Балкана коя кухня е полезна: домашен бобец, салатни зеленчуци, МЛЯКО! и от време на време някоя домашна кокошка или яре/агне.
A ЗА ЖДА СТЕ ДОБРИ АКРОБАТИ ВЪВ КРЕВАТНАТА ГИМНАСТИКА ВСЕКИДЕВНО ТРЯБВА ДА КОНСУМИРАТЕ ДВА ПЪТИ ДНЕВНО ПО ДВЕ ЯДКИ БРАЗИЛСКИ ОРЕХ! НЕ СЕ ПЛАШЕТЕ ОТ ЦЕНАТА МУ 18-25 ЛВ ЗА КИЛОГРАМ ЗАЩОТО Е БОГАТ НА СЕЛЕН И ОСВЕН ЧЕ Е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ПОЛЕЗЕН ЗА МЪЖКОТО ЗДРАВЕ СЕ ПРЕПОРЪЧА И КАТО МНОГО МОЩНА ПРОФИЛАКТИКА НА РАК,СЪРДЕЧНО СЪДОВИ ЗАБОЛЯВАНИЯ, АНЕМИЯ И ОЩЕ БЕЗБРОЙ ЗАБОЛЯВАНИЯ.МНОГО ДОБРО Е СЪДЪРЖАНИЕТО В НЕГО НА ЦИНК И МАГНЕЗИЙ-ДРУГИТЕ ДВА ОСНОВНИ ЕЛЕМЕНТА УЧАСТВАЩИ ВЪВ ЗАХРАНВАНЕТО НА КЛЕТКИТЕ.
Зехтина е полезен но този който пристига в България не е пресен, не е и чист. Зехтина престоял повече от година често мирише кофти
Защо криете важни неща за средиземноморската диета?! А това, че народите тук употребяват (егати думата!) перно, рикар, пастис, грапа, узо, чипуро, йени ракъ, арак, ракия, мастика и добри количества червено вино! Както твърдят руски учени, алкохолът сам по себе си е добър антиагрегант. А червеното вино е балсам за кръвоносните съдове, вероятно заради ресвератрола. Разни англосакси напоследък искат да развенчаят ресвератрола, но това е, защото повечито са халбаджии.
Почваме. Особено пък щом британските учЕни са го изчислили...нема начин и само средиземноморска и никва друга...Той още откак се е появил чуека на света само около средиземноморието не го е моряло повишено кръвно
Обясниха защо е полезна средиземноморската диета