7

Анонимен

преди 10 години

Все едно да накараш човек да повярва, че се е родил на две дати.Новостилни ***.Престъпленията ви срещу Бога и срещу България ще ги плащате, ако не тук, на Онзи свят.Бог не може да бъде излъган.Заедно със земната празнува и небесната Църква.Нима и на Нея болшевиките ще заповядат?Безумци.

6

Българин

преди 10 години

Само дето не е 24-ти май. Ама това май е новина за днес.бг, щото не си следят кой ден сме.И празниците се провеждат само на една дата - друга новина за днес.бг, а може би и за родните ни политици и други личности и фронтмени появяващи се в медиите. Второто е повод двойното празнуване на денят за годишнината от Априлското Въстание (в което се включи и неграмотния ни президент !!!)

5

Анонимен

преди 10 години

Хубава работа, ама ***.Комунистите променят календара през 1968 г. и така от на 24 май комунистичесйата БПЦ се принуждава да "празнува" на 11 май, но народа си празнува на 24 май.Комунистите са по насилствените работи. Сега вече този календар - григориянският също не е точн от астрономическа гледна точка, защото той трябва да се променя периодично на опредеделен период от време. И тогава сигурно "църквата" пак ще трябва да променя дати насила.Я си празнувайте на 24 май истнският празник.

4

...

преди 10 години

4estit praznik !

3

Гошо...Тъпото

преди 10 години

Ние сме горди като нация,защото сме си запазили името на държавата през вековете...непроменено,знаем и кой е създател азбуката на която пишем.Делото на двамата солунски братя е непреходно.Чрез българската държава,която приема и утвърждава славянската писменост,след това тя се разпространява и приема от Русия и други държави.Да пребъде делото на светите братя Кирил и Методий,ще останат вечно в паметта на признателните поколения.

2

Анонимен

преди 10 години

Свято е делото на Кирили.методи и брат му.

1

Анонимен

преди 10 години

Да ни е честит най-българският празник!