590

nelva

преди 10 години

От всичко което се пише напоследък, от глупавите изказвания на много във форумите,стигам до извода :- жалко за загиналите борци- жалко за жертвата им- жалко за хилядите сълзи- жалко за духа на хората с честно сърцеДа живеят мързеливците.Да живеят тези които се криха под полите на майки и жени.Да живеят сега толкова много гадове в света .КАКЪВ ПО-ГОЛЯМ УЖАС ЗА СВЕТА.ЗА ТОВА Е МРЪСЕН-ЛАКОМ-НЕНАСИТЕН- ПОЗОРЕН !!!

589

Анонимен

преди 10 години

Западът си направи комунизъм за да управлява изтока. Сега уж му се противопоставя.....Една и съща история откакто свят светува. Само узбити обикновени хора и техните оядени господари. Кръв, хляб и зрелища.

588

Пешо

преди 10 години

Да ама който мрази *** и евреите и не е славянин живот щеше да си живее при Хитлер

587

Анонимен

преди 10 години

Желязната ръка на сатрапа СталинЗад всеки войник стоял по един от НКВД готов да го гръмне при опит за отстъплениеЛагерите на смъртта били пълни с хора,набедени за "народни врагове"Новата Европа мълчи като *** за хилядите жертви на Сталин

586

Веселин

преди 10 години

Каквато и да е истината за Русия, за войните,за...всичко аз искам и съм част от обединена Европа, дори и на опашката, дори и "деветата дупка",не искам Евразия, не искам Русия с униформите, парадите и уж миролюбивите лозунги.Нека си живеят, нека се развиват,но по-далече от тях...И за щастие много хора мислят като мен!

585

До 731-Боби

преди 10 години

Много е спорно относно СССР,в някои изт. се споменава за 40 млн,в някои съвременни рус. филми за войната-за 30-35млн.Не могат да ги преброят,на много следите се губят.В Большая Сов. Энциклопедия е споменато офиц. 20 млн,но като се има впредвид как "правдиво" се е отразявало в СССР всичко по онова време,мисля че 35млн е близо до истината.И още,ако броим и 6-те млн. просещи по градовете инвалиди,изселени/повечето разстреляни/,за да не "загрозяват светлия социализъм",цифрата набъбва на ~40-41млн.

584

Боби

преди 10 години

До Анонимен 730СССР жерти 2СВ - 26милиона Общо съюзнически жертви 56 милиона (включително Китай, Индия, Арабите, Свободна Франция и Пр.)Жертви на остта 16милиона

583

Анонимен

преди 10 години

руските жертви са между 37 и 50 милиона..Демек 3750 милиона. Колкото умряха от глад в Северна Кория. Виж, в процъфтяващ ***, таково нещо като глед - нема, вервайте, или не вервайте.Братия независими и високоефективни ***, губим инфо-войната! Давайте с тежката артилерия- по време на соца немаше банания!

582

Анонимен

преди 10 години

725 ти виждам , много си чел,ми Хитлер с колко дивизии държа хамериканетата и англиканците на атлантическия бряг бе *** не забравяйте , че още има живи учасници във войната. Ти ,баща ти и *** сте били в ташаците на дедо ти. А тия книжки които си чел ги е писал тоя който писа ,че не е имало турско робство , а турско присъствие

581

морски

преди 10 години

Слава на Русия,долу еврогейския хомосексуализъм!

580

Въпрос

преди 10 години

Кой според вас можем да наречем Победител No.1 над фашистка Германия:1. Народите от бившия СССР - тези на Русия, Украйна, Беларус,Казахстан, Армения и др. (+).2. Съюзниците (-). Ако считате "наравно" с тия от точка 1 -> пак (-).

До Анонимен 721Ей, пренаписахте история и това е. Сега ще кажеш, че СССР се е борила против фашизма още от 1939 г., нали? Щото аз съм чел книжки, че СССР влиза във войната много по-късно срещу Хитлер, а в началото дори са били съюзници. Или това го пропускаш? Западът се бори 6 години с Хитлер и го изхвърли от Африка, Италия, отвсякъде. Тогава отвори и втория фронт. Ако не беше западът, Хитлер нямаше да държи 1/2 от армията си във Франция, а щеше да я хвърли цялата срещу Сталин.

578

Анонимен

преди 10 години

До Втори Фронт Понятието "Втори фронт" се отнася за Западна Европа. Иначе Съюзниците са воювали на няколко фронта още от времето, когато Сталин е вдигал наздравици с Рибентроп. Битката за Англия, Северна Африка, подводната война в Атлантика, десанта в Сицилия и Италия, снабдяването на югославските и гръцките партизани и на Червената армия - всичко това е струвало даже повече, отколкото напъните на СССР на Източния фронт.

577

Анонимен

преди 10 години

До ДобринДобринчо прочети защо стана това още си с пух по устата

576

Анонимен

преди 10 години

България беше изтъргувана на Съветите по време на конференциите в Техеран и Ялта.

575

Анонимен

преди 10 години

До НагоренПопокатепетъли през това време руснаците вече беха на балканите, полша , унгария, беха освободили румъния. Е а *** от Англия и САЩ братята немци беха ги издавили в АТЛАНТИКА

574

SS

преди 10 години

До Анонимен718"Благодарение на велика Русия" у нас цървулите взеха властта преди 70 години и още не я пускат...

Вторият фронт се случи през 1944 г., защото трябваше да сес лучи през 1944 г. И защото съюзниците прекосяваха огромен Ламанш, срещу който чакаха десетки отбранителни нацистки оръдия. Това да не ти е равното поле при Москва и Курск? Освен това до 1942 г. съюзници нямаше, защото САЩ не беше официално във войната, а Англия се отбраняваше. След това до 1944 г. проблемът с немските подводници беше решен. Подготовката за десанта беше 5 месеца, но през Май не стана и затова го пуснаха през Юни. Капиш?

572

Анонимен

преди 10 години

Fashistite v konteinera! Da jivee velika Rusiq!Blagodarenie na neq vsichki dishame svobodno! A plateniq Volen Ibrikovski da vari na mainata si!

571

Добрин

преди 10 години

Да... защо "победените" създадоха най-силната икономика, която тегли цяла Европа, а "победителите" все още набиват крак и стискат юмруци?