57

Гост

преди 9 години

Не съм банкер, но доколкото съм запознат бъркате банковата сметка с банкова карта. За една сметка може да имате две карти - едната само за вътрешни плащания /БОРИКА/ и една на VISA например, с която да оперирате и в чужбина. При кредитните карти нямате сметка например. Виза и Мастеркарт не са банки а сетълмен системи, които оторизират транзакции, проверяват дали картите са валидни и уреждат разплащането между банките. Това е най-общо казано.Руснаците не трябваше да се обвързват само с тях.

56

Анонимен

преди 9 години

До ДО 66Посети някоя банка, дори българска да научиш нещата около сметките на руснаците и руските банки.Само 4 от тях са навън т.е. са на междубанковия пазар.Руските счетове нямат IBAN щото не са европейски.-----------Neshto sa byrkash, IBAN ima vsiaka banka, IBAN oznachava International Bank Association Number.Amerikanskite imat ABA (Amerikan Bank Association ili routing number) koito e samo za USA, no kogato pravish mezdunaroden transfer imat i IBAN.

55

ДО 66

преди 9 години

Посети някоя банка, дори българска да научиш нещата около сметките на руснаците и руските банки.Само 4 от тях са навън т.е. са на междубанковия пазар.Руските счетове нямат IBAN щото не са европейски. IBAN нямат дори американските те си имат тяхна си система.Ако решат администрацията на янките да приложожатдощеасанкции катоспрат дори само една от 4те руски банки на пазара в NY това може практически да доведе постепенно до срив в руската система.Администрацията в Москва се опитва да го избегне

54

Mr Cash

преди 9 години

Еми *** се опитва да направи това по рано от прогнозата ,че към 2050година банките ще изчезнат..Знаете ли колко хора по света мечтаят и искат живот с пари кеш, виртуални. Дори по добре-живот без финикийските зпаци само натурална размяна щото вече парите напечатани или виртуални нямат никакво покритие.Мистър Путин се опитва да поправи грешката на Сталин когато е дал съгласието си доларът да стане международно конвертируем преди около 70години както са били швейцарският франк,златната рубла.

53

до 65

преди 9 години

Откъде пък го измисли това. Къде по света си видял Виза или Мастъркард да дават кредити от тяхно име. Още един неграмотен проруски ***.

52

хмм

преди 9 години

До AнонименТова е услуга. Ако искаш ползваш, ако не искаш - не. 1. трябват ти спешно пари - ако щеш с кредитна - 15% годишна лихва с поне месец гратиесен период, ако щеш бързи кредити - 30 примерно или кватален лихвар - 300. Твое право. Решиш да поръчаш стока или услуга от чужбина... ами твое право е и да не решаваш. Кацнеш някъде - можеш да търсиш чейндж бюро или банка на летището в 3 през нощта срещу съответна комисионна за да се сдобиеш е местната валута. Твое право си е.

51

Somebody

преди 9 години

Единственото затруднение ще остане при плащания в чужбина. Но и това може да се заобиколи, ако съответната руска банка, използва прмерно китайска карта като втора по сметката. Остава въпроса със сметките в чужди банки - там оправия няма, макар че е много спорна законосъобразността на блокиране на сметка без доказано престъпление или поне започнало разследване.

50

Somebody

преди 9 години

Е какво лошо има в това? ОББ и ДСК като си имат вътрешни системи , които обслужват техните карти да не е дошъл края на света? В България работи Борика - защо и руснаците да нямат такава система - ами то дори е задължително и аз съм изненадан, че досега са ползвали мрежите на Виза и Мастър... И какво ако Виза и Мастър спрат да обслужват карти на руски титуляри? Всяка руса банка може да си издаде местна карта, вързана към съответния IBAN. Парите са в сметката, а не в картата!

49

Анонимен

преди 9 години

Visa и Masterkard са 2 лихварски компании най-вече ,а не само форми на безкешово разплащане, ако не сте забравили

48

Aнонимен

преди 9 години

С какво само ги плашат. Че новият световен ред, ще си вземе фалшивите играчки, с които залъгва хората по цял свят. Аз сега се опитах да си представя, как ще се оправя ако ми вземат картите виза и мастъркард и да ви кажа, все тая.Ако искаш да си платиш за нещо едва ли този който го продава няма да ти вземе парите, защото нямаш карта Виза например. Единствените губещи от цялата работа са Мастър кард и Виза.

47

Анонимен

преди 9 години

Какъвто и данък да им сложи путин те 100% ще го хакнат на търговците и клиентите. Да не тръгнат от техния джоб да му плащат я.

46

Русур

преди 9 години

Скоро така ще стане и с интернет. Маруся от Петербург ще може най-многто да се свързва с зиаветев от камчатка. Никакъв запад. Да си живеят в Путинизираната система.

45

не като

преди 9 години

До Деяндържат се "не като наколенкаджии" ами направо са си такива

44

Гост

преди 9 години

Тука става въпрос за две неща. Първо руснаците си правят вътрешно банкова система като нашата Борика и второ ще се опитат да ползват и други системи за международни транзакции. Не трябва да са зависими само от VISA и MASTERKART. В момента те са монополисти и управляват милиони карти, като при всяка транзакция правят оторизация, тоест проверяват дали картата е действителна, за което вземат солидни комисионни.

43

Stonewall Jackson

преди 9 години

Сега Бара Кубама ще набара банана !

42

НЗ

преди 9 години

Айде на бас, че Виза и Мастъркард са по-притеснени от руснаците.Как ви звучи да загубиш 2 милиарда дневен оборот?На 1% комисиона това означава вие си сметнете колкоДали ще са толкова отворени, като им показаха вратата?Сега ще си внесат по 4-5 милиарда депозит, за да работят и нещата ще оправят, вече няма да са толкова велики, защото това ще им струва парички :-)

41

Деян

преди 9 години

Това не са санкции, а поосегателство над хората. Аз одобрявам решението на Путин, не защото е добро, а защото показва, че никой няма право да поставя на колене народа му. Ако и БГ управниците имааха уважение към себе си, щяха да се държат като лидери, не като наколенкаджии пред цял свят.

40

Анонимен

преди 9 години

До путинАло господине аз и леки жени от САЩ харесвам това не значи че одобрявам политиката им.

39

Bace

преди 9 години

Руснаците ще се оправят ние да му мислим с нашите тирани

38

елла

преди 9 години

До 1Това е неуместно сравнение...руските кукли още едно време си бяха много хубави даже,а тези барбита едни и същти кл/ощавелки.