21

до 17

преди 9 години

Ето тук можеш да провериш информация за продукти по групиbb-team.org/hrani

20

Уточнение 2

преди 10 години

До 18 - В посочения от тебе източник е казано( ако назнайваш английски) или да ти го обЯсня на български , че става въпрос за голяма калория:The large calorie, kilogram calorie, kilocalorie, dietary calorie, nutritionist's calorie, nutritional calorie, Calorie (capital C)[2] or food calorie (symbol: Cal, equiv: kcal) is approximately the amount of energy needed to raise the temperature of one kilogram of water by one degree Celsius. The large calorie is = to 1000 small calories or one kcal

19

Уточнение

преди 10 години

В оригиналната статия авторът е записал калориите с главно С (Calories), защото говори за т.н. диетични калории, за разлика от физичните калории. А това се знае от малко хора и от там идват споровете.The capital "C" in "Calories" throughout this article denotes dietary as opposed to physics calories.

18

До 18

преди 10 години

Ти ако си инж., то аз съм трамвай.Как да ти обесня, че при храните е едно и също нещо, въпречи че е грешно от научна гледна точка?!Чети...en.wikipedia.org/wiki/Calorie#Nutrition

17

инж.химик

преди 10 години

До 16 - прочети етикет на която и да е храна, на която е изписана енергийната й стойност и ако си по-наблюдателен, ще видиш, че там е записано КИЛОКАЛОРИИ на 100грама продукт, а не както ти смяташ. че калории и килокалории са едно и също, и което издава твоята необразованост.

16

eee

преди 10 години

жалко, че няма млечни продукти...Интересуват ме кисело, прясно мляко, сирене и кашкавал ;п

15

До 14

преди 10 години

Много си ***, Саше.В контекста на храните килокалории и калории всъшност е едно и също нещо.Няма нищо общо с научните мерни единици.

14

педро

преди 10 години

До Не съм медикНяма значение, калориите са си калории. Митовете за видове храни при нормалните хора са отдавна опровергани. Ядеш повече калории от разхода - дебелееш, обратното - слабееш. Питай който си искаш химик - културист.

13

инж.химик

преди 10 години

Авторката говори за смешните 200 калории и на снимка No 6 има 2 чаши по 100 мл кола. В 100 мл Кока Кола има 42 килокалории(взето от етикет на бутилка Кола), което е 42 000 калории.Енергията им е 84000 калории.Но като не е наясно с единиците за измерване на енергия, за нея калория и килокалория е едно и също. А сега по същество. 200 калории има в 0,475 мл кола, което са по-малко от 12 капки.

12

Не съм медик

преди 10 години

Какво излиза?Цели 8 шоколадови трюфели или пък 10 бонбона са равни по калоричност на 2 големи или 3 по-малки ябълки?Аз си мислех, че ако си позволя 2 шоколадови бонбона наведнъж, после ще трябва да заместя едно основно хранене само с една ябълка, за да балансирам дневния прием на калории.Сигурно има значение и това, какъв вид е храната, колко лесно се разгражда и дали се натрупва или не в мастните депа.

11

...

преди 10 години

На 12-ти фотус "трюфелите" приличат на смокини. Не само калориите са важни, а и съдържанието им.

10

Анонимен

преди 10 години

от дивана до хладилника за шоколад и обратно..... пък бройте калорийте

9

баба

преди 10 години

В една друга статия "5 храни с нулева калоричност" изброяваха--целина,моркови,ябълки,боровинки,домати. Не е лесно да ви вярваме!!!!!!

8

Анонимен

преди 10 години

До Анонимен 5Абсолютно, и ако се лишим и от това (както постоянно ни агитират), не знам.Прави ми впечатление, че във всички статии съветват да правим колкото може повече секс, без задръжки и с когото ни падне, но за сметка на това да не ядем почти нищо. Това е съвременният идеал явно.

7

XaXa

преди 10 години

Това са го взели от 9gag, днес беше публикувано там, само че на една голяма каринка...

6

Анонимен

преди 10 години

Супайте духата! Това са буламачи!

5

Анонимен

преди 10 години

Броколи, карфиол, цвекло - това са най-нискокалоричните храни.

4

Анонимен

преди 10 години

храната е удоволствие, а броенето на калории е доста изнервящо и депресиращо

3

Анонимен

преди 10 години

За информация на всички, намиращи се на запад от Велико Търново, на снимка 13 има пипер и камби. Чушки няма. Аман от префърцунения ви изказ...

2

Анонимен

преди 10 години

изненадах се, че мечетата бомбер са толкова калорични - излиза че една опаковка е над 600кc