9

Анонимен

преди 10 години

Аз като една Ирина ..... Ви благодаря !

8

дум-дум !!!

преди 10 години

До некакъв *** под 4-стоян!!! стояне стояне-как да не ти набия един шамар с КРАК??? Само да знам у кое село си! Става ли да се скиваме-може и у ливадите на края на селото ти!!!

7

...

преди 10 години

4estito !

6

Анонимен

преди 10 години

честито на всички

5

Ирина

преди 10 години

Благодаря и на всичките мои съименнички пожелавам да са здрави ,щастливи и обичани. И да носят мир със себе си. Дано да има мир по света.

4

Стоян

преди 10 години

БПЦ-то само не си знае празниците. И моя имен ден според тях трябва да си го празнувам два пъти в годината. Просто бълват календарчета и други подобни с празниците.А цялата статия за Св. мъченица Ирина е абсолютна помия и няма никакви сведения за това освен думите на попа. Просто една легенда, в която не виждам защо би трябвало да вярвам.Все пак честито на всички именници и да сте живи и здрави. Не исках да ви критикувам имената и празника. Само изразих несъгласие с БПЦ.

3

IRINA

преди 10 години

BLAGODARQ :) [niamam kirilica]

2

www

преди 10 години

Моля, всички, които пишат по темата с имените дни да си правят справка. Днес Мирослав, Миро, Мирослава и Мира, НЯМАТ имен ден. Тези, които не вярват да проверят в реника на българските имена или някой подобен. Ирина означава "мир" но имената Мирослав и т.н. не произлизат от мир. Имената са със славянски произход а там мир означава свят. На всички , които имат имен ден - честито!

1

Анонимен

преди 10 години

Честито и всичката благодат да бъдат за носителите на тези имена.Ирина като звучене и смисъл е едно от най хубавите женски имена, за жалост, не много срещано. От гръцки, означава ,,мир''.