17

Турска мъдрост

преди 9 години

До ХА ХА ХАТурчинът казал: "Искам акъл като на българина, ама тоя дето му идва после" :))))

16

Сашо башо

преди 9 години

А за Джошуа,Мохамед,Аллах и Бог може много да пишем.Или,че нашия Авраам е техния Абрахам и т.н.Всички сме деца на майката Земя.Стига с това разделение!Незнам защо животът търпи най-големия враг на планетата Земя!

15

Сашо до Михаелка;-)

преди 9 години

Мишенце,когато станеш моя съпруга,ти обещавам,че ще сме влюбени като Адам и ***!Ти ще си моята изгора,а аз твоя любим.Ще се любим страстно на зелената трева,после ще ти бера горски цветя и ще ти правя венец от най-красивите от тях.Има още:-)но после.Красиво го написах.

14

Сашо бича Мишето

преди 9 години

Браво,любов моя!А,хейтърите да го .....!

13

Сун Дзъ

преди 9 години

10-те правила за водене на война, на китайския военен стратег от 6 - 5 век пр.н.е. - Сун Дзъ: 1. Разрушавай всичко, което е добро в държавата на врага ти. 2. Осмивай боговете на противника си. 3. Подронвай авторитета на ръководителите, когато е възможно ги въвличай в тъмни сделки и в подходящия момент ги разобличавай. 4. Разпространявай конфликти и разединеност между гражданите. 5. Подклаждай младежта срещу възрастните...

12

Анонимен

преди 9 години

хубаво,ама прекалено отживяло ... при тая алчност и лакомия ...

11

Българин

преди 9 години

До ИвДа бе, добре, че си ти да "вникнеш" в сърцевината на тази доста дълбоката топка за българина.Сектантски глупости от Китай бих казал.Не знам защо ги разпространяват в България.Скоро и във вуду-магия ще повярвате, откачалки.И в Тибетския Кришна и в Индийската богиня на любовта Шиива.Всяко отрицание на българското и прекланяне пред чуждото за вас е прекалено висока топка за обикновенния българин и виждаш ли затова българина го отричал. Не защото е загубил родолюбието си като вас.Глупци

10

Ив

преди 9 години

Някои бях вече чувала, други не... но китайските мъдрости носят такъв покой и смирение в себе си, че само докато ги чета и отвътре ми става спокойно... За съжаление обаче, са доста висока топка и сигурно 1 от 20 читателя в сайта ще може да вникне наистина в сърцевината им. И все пак, хареса ми че ги има тук.

9

Анонимен

преди 9 години

"Дай на човек риба и ще го нахраниш за един ден. Научи го да лови риба и ще го нахраниш за цял живот."Кажете това на ***!

8

se

преди 9 години

На баба им трънката!

7

тцЪ

преди 9 години

До ЕленаНай-вероятно ислямът, също както и християнството, в началото си са били нещо коренно различно. Проблемът настава от стотиците тълкуватели, които използват вярата и простотията на своето паство за пропагандни цели. И настава масовата сеч в името на някакъв Бог, който уж е един и същ. Примери има достатъчно и за двете религии.

6

Елена

преди 9 години

До Тръба 2:Велик,велик,колко да е велик!Великият не насилва и не убива друговереца, а го приема какъвто е!Ако Аллах не иска смърт,защо са принуждавани насила хора да приемат исляма и се призовава за Джихат?

5

Анонимен

преди 9 години

до 1Ами ето ти една доста интересна, особено на фона на поредната предизборна кампания: "На лъжеца обещанията и на чама смолата свършек нямат".

4

до №4

преди 9 години

Да прав си. Никой неразбиращ китайската мъдрост не би трябвало да я цитира.В крайна сметка китайците са 2 млрд. Така че няма нужда ние да им цитираме мъдростите - те и сами имат достатъчно хора да си ги цитират.

3

Анонимен

преди 9 години

Ето ви една Моя ФУНДАМЕНТАЛНА мъдрост."Да цитираш китайски мъдрости без да разбираш източната философия е все едно да заведеш *** в гурме ресторант."

2

Българина

преди 9 години

"20 китайски мъдрости за лидерството, мъдростта и любовта"Мъдрости неродени от опит са просто копиране на нечии мисли.Те не са осъзнати.Като Българин и истински *** Балкански ще ви посоча една мъдрост от опит - пия една, две, три ракии и мога да измисля десетки мъдрости като написаните китайски.Така че моята мъдрост събрана от един живот, живян от сърце се равнява на мъдростта на някиолко трезвени живота - независимо дали са китайски, корейски, европейски или каквито и да било други.

1

Тръба

преди 9 години

до1Само една е, но най-мъдрата-''Аллах акбар''!