213

Анонимен

преди 10 години

Да живее Русия!!!!!!!!

212

Анонимен

преди 10 години

Изключително примитивна идея. Хитлер започна да обединява немско говорящите преди 70 години. В центр. Европа отдавна няма граници и на никой не му пука кой какъв език говори

211

АНАЛИТИК

преди 10 години

Браво ***, можела си и да мислиш! Сериозно го казвам! Може да има спор по темите в статията но е умно написана! Колко е важно за всяка държава да има ресурси и умни политици! Да си помечтаем, защото в България липсват и двете!

210

ХАН ТЕРВЕЛ

преди 10 години

Вий някога знаме Христоворазвяхте за благо човешко строшихте ни игото тежко,а днеска ни носите ново!И пак не ви мразим (не крия:обича ви още народа);но любим и свойта свобода,стократно п любим я ния.Браво на Иван Вазов!!!Това го казва най-големият български Русофил, т.е той обича Русия,но БЪЛГАРИЯ И СВОБОДАТА му са по-мили.

209

Българофил

преди 10 години

Добруджанска конницаНе конница - морскивълни побеснели,сонм зверове горскиот гняв пощръклели; не конница - буряот бесни демони,що всичко катуряил тъпче, ил гони; не конница - халаот саблен звек, блясък,от цвил, ура - цялаот топот и трясък, блян вихрен понесеннад степ ековита,ужасната песенна конски копита! Не конница - лавав димящи талази,в прах, гръмот и славалетящи витязи! 1916г Иван Вазов

208

Българофил

преди 10 години

Люлката на първото ни царство,първо падало на Аспарухав бляна мъ към силно господарство,чий меч бляскал над степта ти глуха - Добруджа! Земя на жито, пашипрешироки, на полета плодни,днес и лаври раждаш благородни,лаври за борците горди наши! Де им меча спомен не остави?Де не им ечаха тям урата?Де се знамето им не прослави,водяйки след себе свободата? 29 октомври 1916 Иван Вазов

207

Друг Българофил

преди 10 години

До Българофил. Това стихотворение на Вазов от 1916г. не се учи в българските училища. Стихотворението се казва "На руските войни" Защо не се учи?????????????????????През 1916г руските войни нападат България в Добруджа-О, руси, о, братя славянски,защо сте вий тука? Защо стедошли на полята балканскинемили, неканени гости?- казва поета.Но русите/заедно с румънците/ са ПОБЕДЕНИ- благодарение на храбростта на българския войник и Добруджа е спасена от руско-румънското нашествие през 1916г.

206

Анонимен

преди 10 години

Стратегът на отминалото време.Путин няма да свети с ореола на Александър Македонски.Времената са други и те го превръщат в изостанал в мисленето си диктатор.

205

Румбо

преди 10 години

До до 281 и другиПроблемът с мюсулманите е световен,а най-вече на Европа,която няма нито идея,нито воля да го реши.Докато в Русия са възможни всякакви решения,вкл. и окончателното.(Не че одобрявам,но може и до там да се стигне)"Европа измира,нима не забелязвате?"-тоя път май Путин е прав,за съжаление.

204

Българофил

преди 10 години

ПродължениеВий някога знаме Христоворазвяхте за благо човешко строшихте ни игото тежко,а днеска ни носите ново! И пак не ви мразим (не крия:обича ви още народа);но любим и свойта свобода,стократно п любим я ния. За тоз кумир ние се биеми с чужд, и със близък упорнои няма ний врат да превиемпред никакво иго позорно! О, колко ви, братя, жалея!О, как би желал, братя клети,свобода и вам и за неякат нас да живейте и ***!Иван Вазов 1916г

203

независим

преди 10 години

Че защо му е на Путин да бърза,време има бол-4 и още 6 години.През това време ще се сменят сума ти президенти и премиери,а и градината Крим ще е положителния пример.

202

Българофил

преди 10 години

До Иван ВазовО, руси, о, братя славянски,защо сте вий тука? Защо стедошли на полята балканскинемили, неканени гости? Желали би вас възхитенида срещнем со сълзи и с китки...Но идете вий настървени,на грозни зовете ни битки! Желали би вас да прегърнеми тоз път сърдечно, горещо.Но взорът ви свети зловещо...Как ръце сега да разгърнем? О, руси! Аз друг път ви славяхза подвиг велик и чудесен,високо ви лкът поставяхвъв мойта душа, в мойта песен! 1916

201

до 280 и други

преди 10 години

Истинският проблем на Русия е, че само след 30-40 г. мюсюлманите ще бъдат мнозинство......и за това не е виновен Запада....

200

КАМЕЛИЯ

преди 10 години

НЕ РАЗБИРАМ КАКВО ТОЛКОВА ЧУДНО ИМА В ТОВА ЧЕ ЕВЕНТУАЛНО ЩЕЛИ ДА СЕ ОБЕДИНЯТ ?!ТА ТЕ ВИНАГИ СА ЖИВЕЛИ ЗАЕДНО А ДОСКОРО И БЯХА ЕДНА ДЪРЖАВА.РАЗБИРА СЕ ТОВА МОЖЕ И ДА ПЛАШИ АМЕРИКА И ТЕХНИТЕ ПРИЯТЕЛИ И ОТТАМ СА ВСИЧКИТЕ БЕДИ КРЪВОПРОЛИТИЯ И ГРЕХОВЕ.

199

Иван Вазов

преди 10 години

Русия! Колко ни пленитуй име свято, родно, мило!То в мрака бива нам светило,надежда в нашите злини! То спомня ни, че ний кога смезабравени от целий свет,любов, що никога не гасне,за нази бди с най-сладък свет. Русия! Таз земя великапо шир, по брой, по сила! Тяс небето има си приликаи само с руската душа! Там, там молбите ни се чувати в днешния печален чассърца все братски се вълнуватосемдесет милйона с нас!

198

мо6е

преди 10 години

До ТОДОР ХРИСТОВ бива бива *** да започнем от улиците на бг то

197

Анонимен

преди 10 години

а черна ръка не виждаш лимоме платено

196

каганович

преди 10 години

До Анонимен.За цветелина съм сигурен За бехар барух не знам

195

мо6е

преди 10 години

Тодоре ,предлагам да проверим колко улици в бг носят името Таджер,Якова,Мико Пако,Леви ,Коен,за к.раковски знам две в софия и пловдив.лев Главинчев,паси,агайн, биджерано,велчеви ако се сетиш нещо повече пиши.

194

мо6е

преди 10 години

До ТОДОР ХРИСТОВ.Тодоре, знанието иска жертви и дупе,но и половината пишещи тук са богоизбрани ,платени,богоборци.