8

Анонимен

преди 10 години

Двигателят не пада по-далече от самолета...-арабска мъдрост!

7

Анонимен

преди 10 години

Няма поговорки на работохолиците, които да променят живота ми към по-добро.

6

Анонимен

преди 10 години

Нищо не казват японците за опорните точки?

5

Анонимен

преди 10 години

Ако разбираш всичко, значи си ***.

4

Анонимен

преди 10 години

Малко като мъдростите на чукчите ми звучат.Горкичките японци- имат инатливи,и корави жени (минават през камък), гадни *** за шефове (канят ги на обяд за да им провалят деня със скандали по-качествено) и никога не разбират нещо напълно :))) Хахаха Статията е готина и свежа ,снимката я бива от мъдростите ме напушва смях. Вярно ли,че на японски не съществуват думите "без цел" и "без посока"?

3

CBuHEnAC

преди 10 години

Съгласен съм с поговорките за жената и за шефа - от личен опит :)А г-н Не толкоз мъдър - фокусирайте се на позитивното, днес е празник

2

Чудесни са!

преди 10 години

Днес.бг,Поздравявам ви за този материал, с който започвате деня!Прочетох с удоволствие тези японски мъдрости. Това не само повиши настроението ми и ме зареди с положителна енергия, но ме накара и да се замисля за разликата в психиката и принципите на мислене, характерни за различните народи.Само да сравним тяхната пословица "Този, който работи залудо, печели единствено умора" с нашата "Залудо работи, залудо не стой"! После пък да сравним нашия хал с техния просперитет - кои са по-разумните?

1

Не толкоз мъдър

преди 10 години

Много са мъдри японците, няма спор. Само дето през годините на Втората световна война, цяла Източна Азия е пропищяла от "мъдростта" на японската армия. За капак на всичко, пак от мъдрост, решили да се сбият и с американците. Резултатът от всички тези мъдри ходове е добре известен - трагедиите на Хирошима и Нагасаки. Ама някой ще каже: те днешните японци са други, взели са си поука от миналото. Може и да е вярно, но аз нещо съм склонен да се съмнявам. Нали знаете - вълкът козината си мени и т.н.