21

Хъмфри

преди 10 години

Генерал Д-р Стоян Тонев е познава перфектно системата на здравеопазването и съм сигурен в правилността на стратегията муУспех ,Генерале!

20

Анонимен

преди 10 години

Да, наистина защо линейките да не тръгват от поликлиниките, а от бензиностанциите.Гербаджиите са замислили пак някаква далавера със собствениците на бенизностанциите, я някакво наемче, което общината плаща, естетствено със съответния превод към общинския съветник, гадни корумпирани герберастки мафиоти, само за затвора сте!!!!!

19

ГОЦКО

преди 10 години

Този мустакат МАФИОТ остави ВМА с дългове над 100 млн.лв И ВСИЧСИ СИ ЗАТВАРЯТ ОЧИТЕ ПРЕД ДАЛАВЕРИТЕ КОЙТО СЕ ВЪРШАТ ТАМ

18

gaba

преди 10 години

Интересно, 14 линейки, една линейка е мин. шофьор и лекар(парамедик на запад). Необходим персонал за разчет на едно звено - 10 човека. За тези 14 линейки - 140, без да се взема в предвид, че ако лекар се разболее, няма екип, т.е. мин по още 30 човека резерв за обслужването им. А ако автомобила се прецака(от дефект, до катастрофа)? Прости халваджийски сметки. Нататък сметките са лесни заплати, осиг. и т.н. А относно за всеки квартал, то София има 52 или малко повече квартала ......

17

D>S>K

преди 10 години

Не знам колко луд трябва да си, за да си го помислиш дори, пък как моли да го предложиш като идея. Толкова ли е трудно линейките да са разположение на ключови места в София, във всеки квартал ако се изгради някаква малка база в която да се помещава персоналът на смяна. И за всеки квартал да има отговарящи екипи. На Бензиностанции, те тея хора ще се изкривят в тая линейка цялата смяна. Зам.Кмете, не е като да си стоиш в офиса.

16

kukuf

преди 10 години

Като как ще сложиш лекар на бензиностанция,бе!Нали от дума на дума ще разбере какви са заплатите на бензинджиите и моментално ще се преквалифицира...Майтапа настрана-мирише на пълно неразбиране и незачитане на труда на другите.Идеята му за домашно посещение от лекар в общинска болница също е мъртвородена,защото не вярвам някой да се хване да му работи по къщите на хората,ако не е добре стимулиран финансово.Ама пари май не се предвиждат...

15

niakoi

преди 10 години

колко трябва да си ПРОСТза да събереш линейките на едно от най задръстенте места в софия и от там да тръгват навсякъде Но като слагаме наши хора естественно дълбоки провинциалисти комплексари и те да кажат на село че са направили нещо така ще бъде. Господ да ни пази да сме живи и здрави иначе сме за на никъде

14

един

преди 10 години

А през свободното време когато не са на адрес лекарите от линейките да полагат допълнителен труд зареждайки колите с бензин, сестрите да почистват стъклата. Жалка картинка. Вместо да стабилизират централната спешна помощ те ще правят дублбираща спешна помощ да не знае човек на кой телефон да се обади при нужда, да звъни и на двата и да се събират по две линейки на адрес. Но така беше при комунистическото здравеопазване очевидно този от снимката не знае друго.

13

L.

преди 10 години

Направо да чакат по кръчмите и около *** махали - нали на "социално слаби" и психически лабилни изкарваме парите за осигуровки.

12

БГ

преди 10 години

ПО ДОБРЕ ДА ТРЪГВАТ ОТ ГРОБИЩАТА.........,ПО-МАЛКО РАЗХОДИ И СПЕСТЕНИ ПАРИ ЗА ЗДРАВЕ

11

от 12

преди 10 години

Самите болници не разполагат с голям брой линейки, понеже рядко приемат пациенти директно от "улицата" или мястото на злопулука! Те разполагат с линейки, колкото да транспортират спешен случай от една болница до друга, ако не разполагат с обурудване или екип или каквото и да е било. Най-много един компактен хеликоптер на болница, който струва колкото една S-класа, с които си возят дебелите зад**ци нашите депутати. Просто устройство, ефикасно! Ааа, забравих, НЯМА ВРЪТКА ЗА КРАДЕНЕ!!!

10

Анонимен

преди 10 години

В нормалните страни има из града разпръснати сгради, които са много просто устроени:1. Приземният етаж е просто гараж! Два-три гаража с ролетни вратни, които се отварят бързо!2. На вторият етаж има една стая с маса (кухня, място за събирани) и една-две стаи с легло за дежурните лекари през нощта.3. ТОВА Е Бърза Помощ! Има ли нужда тръгват веднага (точно като пожарна), на място са до 5-10 минути. Взимат болния, стабилизира го лекаря и го карат към най-близката болница!

9

Анонимен

преди 10 години

Ама направо да раздадат по една престилка на бензинджиите и при сигнал да хвърлят маркуча, да се мятат в линейката и към Орландовци!

8

Анонимен

преди 10 години

абе Тонев,ако искаш линейките да тръгват и от луната,пак ще е същото дереджето.НЯМА ПАРИ бе човек.и лекаря къде ще стои,в колата ли.НЕ.ще дремят в барчето на бензиностанцията и виж някой доктор се понакъркал малко.После ще отнесе някой тупаник от близките на болния,и пак българска работа.

7

ER_Dr

преди 10 години

До ИванИ като се качиш в таксито, броячът вече е навъртял известна сума за повикването. Трябва да има поне някаква неустойка за неоправдано повикване. Но и за това е вече късно. Никой не иска да работи на линейка, включително и тия дето работят, с изключение на неколцина откачени, които са родени за тая работа.

6

Анонимен

преди 10 години

И като тръгват от бензиностанциите да натоварят по 1-2ма бензинджии, че няма кой да ги качва тия болни в линейката. Я викнете комшиите да помогнат. Ако комшиите знаят да правят и сърдечен масаж за какво изобщо ще се звъни на линейка.

5

Бургас

преди 10 години

Топка лой която скоро ще се пръсне.

4

Иван

преди 10 години

Това с разположението е елементарно и го знам от много време че трябва да е така и не знам защо до сега не е направено. Като викнеш такси максимум до 5 минути е пред входа, като викнеш линейка или полиция идват за 30 до 60 минути. Явно се надяват като дойдат само да констатират смъртта, и да не се занимават. Същото с полицията - докато дойдат вече всичко е приключило и ти звънят да идваш да им обясняваш за какво си ги викал като цирка вече е приключил.

3

кретен с идея

преди 10 години

Чудесна идея - реклама за бензиностанцията, безплатно гориво за линейките и по малко и за шофера да има дизелче. Защо направо не сложат и едно барбекю отзад на линейката и да не продават кебапчета и кюфтета в свободното време, тамън ще припечелват пари за болниците. А и хората спират по бензиностанции и да хапват, не само да зареждат!

2

дд

преди 10 години

Добре си хапва и пийва този доктор