148

UFSY

преди 10 години

Браво и на обикновените хора за смелостта и на военните за разумните действия!За пореден път славяните доказват, че са цивилизационно много, много високо както и че обикновените хора са морални, етични и състрадателни!Изгони хунтата! Спаси Украйна!

147

ме

преди 10 години

сутринта колона от бронирани машини прекоси Краматорск. В центъра шест от тях са били завзети и откарани към съседния Славянск :))) бате как може да ти завземат бтр-а?!:)))

146

Hells Bells

преди 10 години

Професионалните русофоби вече са в транс !Украйна няма да бъде нова колония на EU :-)

145

Анонимен

преди 10 години

Ликвидарайте окупатора, за да живеете в свобода. Руския окупатор трябва да бъде жестоко наказан!

144

Анонимен

преди 10 години

До 1 Аз предполагам, чо отговорът се крие зад едно такова загадъчно име, каквото е "Хибини". ------------------ Браво, не е забранено да се предполага. Само по някой път боли като сгрешиш.

143

Демократ

преди 10 години

Ами да пускат химическото оръжие за *** и русофили.

142

Анонимен

преди 10 години

fashagiii zlobeite tova e rysia ne varhyshkata a naroda .

141

Alice

преди 10 години

Abe neka da se biyat....na kogo mu puka dali rusnak ili ukrainec ste gine????

140

Tony

преди 10 години

Yukrayna e Rusia.Nema kvo da kriyat.Ta te samo na Ruski govoret. Nali gi vijdam vseki den v London.

139

до тоя преди мен

преди 10 години

кои са "нашите" бе?!?Стига антибългари! Аман от някакви, дето се кланят на Русия, САЩ, Турция или който и да е. Те не са "нашите". Ако се чувстваш да си от някои от тях, събирай си багажа и заминавай!Само че на такива като теб не им гледат на добро око в нито една от гореизброените държави. Пример е отношението към имигрантите на запад, избиването на имигранти в Русия и направо отношението към емигриралите от БГ турци като към втора ръка хора в Турция. Помисли пак за това и реши от кои си.

138

1

преди 10 години

Нашите пък, проверявайки работата на системата за радиоелектронна борба 12 (!) пъти са имитирали атака на американския кораб. През всичкото това време екипажът на кораба не е успял да реанимира угасналата система. Тя е заработила само когато СУ-24 е поел курс към базата си. И тогава, осъзнавайки собственото си безсилие срещу комплекса за радиоелектронна борба на един обикновен бомбардировач, 27 човека са подали рапорти за напускане.

137

1

преди 10 години

Всички опити на техниците да оживят "Иджис" и да укажат целта на ПВО са претърпели неуспех и само когато силуета на сушката се е стопил в маранята над руския бряг екраните са оживели, а системите за следене добросъвестно са показали сияещото пусто априлско небе. Обобщавам. Най-вероятно, след като СУ-24 е включил "Хибини" в непосредственна близост от Кук, цялото ПВО на ескадрения миноносец е излязло от строя.

136

1

преди 10 години

"Иджис" не работи, екраните са в снежинки и даже Фалангите не могат да получат указания за целта ! В това време СУ-24 е прелетял над палубата на Кук, осъществил е заемане на позиция за атака и е имитирал ракетна атака по целта. Разбира се, успешно, тъй като няма противодействие ! След това отново е заел позиция и е имитирал още една атака. И така нататък още 10 пъти !

135

1

преди 10 години

на 12 април, великият ден на космонавтиката, нашите са подготвили за летене в неутрални води СУ-24 без оръжие, НО с "Хибини" под крилото. След това всичко се е развивало по такъв сценарии: Кук още отдалеч е засякъл приближаването на сушката, обявил е бойна тревога и екипажът е застанал по местата си. Всичко е вървяло в щатен режим, радарите са пресмятали курса на сближаване с целта, "Иджис" изправно е управлявала системата за насочване. И изведнъж тряс ! Всичко е угаснало.

134

1

преди 10 години

в неутрални води в Черно Море, за да проведе акция на сплашване и на демострация на сила във връзка с непреклонната позиция на Русия за Украйна и за Крим. До този момент във водите на Черно Море се е намирал, в нарушение на конвенцията от Монтрьо, един друг американски ескадрен миноносец, Тракстън. Тоест, в ход е била типичната и любима на американците патардия дрънчене на оръжие и международно хулиганство. Реакцията на Русия е била спокойна, но убийствена: на 12 април, великият ден

133

1

преди 10 години

Хибини това е най-новият руски комплекс за радиоелектронна борба, който ще бъде установяван на всички значими руски самолети. Колкото и да търсих, не открих данни за него, но ето че тук е написано, че той вече е използван на учения в Бурятия. Ето каква е работата и нищо на може да деморализира военния човек повече от собственото му безсилие. В светлината на гореизложеното аз виждам ситуацията по следния начин. На 10 април 2014 посочения по-горе ескадрен миноносец е навлязъл

132

1

преди 10 години

Но не, екипажът е демобилизиран, 27 човека са написали заявление с формулировката: Не желаят да рискуват живота си. Така че, какво се е случило в международни води ? Аз предполагам, чо отговорът се крие зад едно такова загадъчно име, каквото е "Хибини". Съгласно Уикипедия Хибини е планински масив на Колския Полуостров, в Мурманска област, разположен на 150 км. северно от Полярния кръг . Но, разбира се, екипажът на ескадрния миноносец не е бил изплашен от тези Хибини.

131

1

преди 10 години

, но и с много по-сложни цели с противокорабни ракети, които имат и по-висока скорост на придвижване, и маневренността им не е ограничена от претоварването на екипажа, а по ниската си откриваемост многократно превъзхождат СУ-24. Изглежда така, сякаш тук няма защо човек да се деморализира седиш си, включвай ПВО, Иджис и се тренирай в отразяване на атаката на самолета на вероятния противник в условия, близки до бойните.

130

1

преди 10 години

УРО, многоцелеви бойни високоскоростни маневрени кораби, предназначени за борба с подводници, летателни апарати (в това число с ракети) и с кораби на противника, а също така за охрана и за отбрана на корабни съединения или на конвои от съдове при морски преходи. На въоръжение на този кораб са, освен всичко друго, две 6-цевни зенитни установки Фаланкс и до 74 ракети RIM-66 SM-2 Стандарт-2. С други думи, специализацията на този кораб е борбата не толкова с бавни и нискоманеврени цели като СУ-2

129

1

преди 10 години

Доналд Кук спешно е акостирал в пристанище в Румъния и там 27 човека от екипажа са написали заявления за уволнение и са напуснали или възнамеряват да напуснат кораба. Косвено това се потвърждава и от самото това заявление на Пентагона. В него се твърди, че дадената акция е деморализирала екипажа на кораба. И именно тук аз съвсем се обърках в случилото се. Работата е там, че този многострадален ескадрен миноносец Доналд Кук (DDG-75) от тип Арли Бърк се отнася към класа ескадрени миноносци