20

pe6o

преди 10 години

Butikov ama pulen s GMO i Ximiq

19

бг

преди 10 години

Много са скъпички козунаците май.Може и да си направим кексове и сладкиши-пак ще е вкусно и да речем да има един,два козунака на масата,но за тези пари май по-добре е да си направим,а тези,които не можем да правим козунаци вариянт е и вкусен кекс!

18

Рали1

преди 10 години

До king_for_a_dayСтремила съм се през годините децата ми да знаят истинския вкус и да не бягат от корените си.Весели празници и от мен!

17

king_for_a_day

преди 10 години

Рали1, безспорно, домашните продукти са съвсем различни. И ние като теб си правим доста неща сами и сме се убедили в разликата - едно е да сложиш домашни яйца (тогава става жълт козунакът) или пък купени, от които става много бледо жълтеникакъв. Дано да преживеем този бум на алчни търговци и производители и да започнат малко по-масово да се намират истински продукти.Весели празници.

16

Анонимен

преди 10 години

А бутиков бахур и бутикова ***...кога????

15

Анонимен

преди 10 години

Бутиков козунак...????

14

Рали1

преди 10 години

До king_for_a_dayПравя си сама и сиренето,хляб меся,и козунаците сама си правя.Голяма част от продуктите също купувам.Но съм попадала на яйца,на които трудно можеш да кажеш вместо белтък какво има.За кексово тесто не се разбиват.За млеката в търговската мрежа също не ми се говори-от синкава течност,до някаква мазнина и вода.Предпочитам от село,от производители и го правя от години.Колкото до времето-зависи от семейството,защото сме повече хора,а и гости не липсват.Налага се да купувам поняког

13

king_for_a_day

преди 10 години

Рали1, какво означава "качествени" продукти? Нима едно яйце, па макар и купено от магазина, не е по-добро от жълтата боя? Да не мислиш, че аз си гледам кокошки на балкона, а брашното си го меля от лимец с ръчна малничка?А относно липсата на време - с жена ми също работим (че и с овъртайм обикновено) и имаме две малки деца. Това няма да ни попречи в четвъртък вечер да си направим козунак, кифлички и прочее хубавини. Просто ще инвестираме 2 часа в това, вместо в ТВ. Всеки сам прави избора си.

12

Анонимен

преди 10 години

Гледам резервирано към българските ***. По принцип си приготваме Коломба (италиански великденски кекс) в хлебопекарна и е доста вкусен. Разбира се, с масло, бадеми, стафиди и прочее. Тук-таме има свестни пекарни с хубави козунаци, но са рядкост.

11

jane

преди 10 години

Бутиков? Намираш си рецепта, купуваш си продуктите, хващаш нещо мъжко за по-тегавото месене и си хапваш бутиков козунак :) Става доста вкусно.Освен това месенето на козунак си е ритуал. Прави се с любов, нежност и топлина. Удоволствието да хапнеш нещо, в което си вложил толкова хубава енергия е несравнимо. Вярно, отнема един ден, но усилието си заслужава.

10

Рали1

преди 10 години

До king_for_a_dayПрав/а си ,че е вкусен. Бабините рецепти ги ползвам. Но не всеки има и качествени продукти. Освен това огромна част от нас са на работа и по празниците, нямаме 10 дневна ваканция за съжаление. За това и разчитаме на купените. Но дори и да купувам предпочитам от малките фурни, а не вносни и "бутикови"козунаци .

9

езичник

преди 10 години

до 7нали знаеш че антирекламата е най-добрата реклама

8

до варненката

преди 10 години

Кьорава ли си *** че праснала тия големи букви?

7

king_for_a_day

преди 10 години

Затова, както по-долу в коментарите се спомена, замесете си сами вкъщи. Не е трудно, дори е приятно. Става вкусен и знаеш какво ядеш.

6

варненка

преди 10 години

току що си купих от така наречените -БУТИКОВИ КОЗУНАЦИ -ПИШЕ КОЗУНАК С МАСЛО -БЕЗ ГРАМАЖ -НА ПРОСТО ОКО НЕ ПОВЕЧЕ ОТ 350 ГРАМА -ЦЕНА 4.90 ЛВ,ЗАМРАЗЕН .БОЯДИСАН-ПРЕКАЛЕНО ЖЪЛТ, С МНОГО ЗАХАР ,ПАЛМОВО ОЛИО ,СТАФИДИ И МНОГО МАЛКО ФИЛИРАНИ БАДЕМЧЕТА ОТГОРЕ ПЕЧЕН В КОНВ.ФУРНИ НА ЛАГАРД-ПОСЛЕ ТИ ПИПЕРИЖЕ НА ЕЗИКА ОТ ЖЪЛТАТА БОЯ ОТ ГОТОВИЯ МИКС

5

king_for_a_day

преди 10 години

1, не са 2 лв., а 2.20-2.50 за 400 гр, правиш ли разлика? Тоест, 5.50-6.25 лв. за кг. козунак (с малко пълнеж). 700-800 гр. брашно е под левче, 3-4 яйца също, като добавиш захар, малко стафиди, масло и т.н. едва ли ще събереш още лев. Излиза, че продуктите като за кило читав домашен козунак са ти 3 лв. по цени на дребно. Като сметнеш труд, транспорт + НОРМАЛНА печалба, определено се събира в 5-6 лв. Останалото е лакомия на продавача. Тя е причината да не ядеш истински козунак, а не че не може.

4

езичник

преди 10 години

ами като е скъпо месете. то като питка ама с яйца и прясно мляко и захар. кое му е трудното?

3

:)

преди 10 години

Всички празници омаскарихте и комерсиализирахте с тези разнообразни и "бутикови" стоки...Козунакът си е козунак, какво означава "с повишено съдържание на стафиди"?!Домашен козунак си е най-добре - знаеш какво има вътре, истински е, а не с оцветител и ароматизатор и е направен от сърце! И със сигурност излиза по-евтино ;)

2

Рали1

преди 10 години

Същата статия 1:1 от миналата година преписана от друга медия.Толкова ли сме бедни наистина,че и на най-светлия празник ще ядем *** ?Козунаците от микс ,яйца в голяма търговска верига със срок на годност до 23.04.2014 г.,агнешкото с цвят ,който оставя доста въпроси за годишнината на животното ?.....

1

Анонимен

преди 10 години

Козунак за 2 лева не може да има...салам за 2 лева - също!