165

Freedom

преди 3 години

Е ко ако е имал приятелка или гажи😀

164

Анонимен

преди 10 години

въй..смао сектанти тука..още ли вярвате в разни легенди и митове бре хора..тцтц... тва се казва известен актиьор..дори след смъртта си след 2000 години още се пишат клюки за него xaxax

163

блонди

преди 10 години

Щях да съм по-притеснена, ако Исус не е имал жена. Този, който не си е намерил човек до себе си е непълноценен и комплексар. Нищо не е по-важно от семейството и добродетелите, които вече не са актуални.Ако се не лъжа,Той като равин не може да не е женен. Явно пролемът е, че трябва да е имал наследници, което би било интерес и проблем.

162

Жената на Исус

преди 10 години

В първия цитат апостол Павел олицетворява коринтската църква с чиста девица. Божественият Годеник на църквата е Христос.Вторият текст говори за сватбеното тържество на Христос (Агнето) с Неговата "съпруга"- (преведено от коптски език "жена" и чийто смисъл се бърка).Забележете, в цитата от Откровението се казва, че ЖЕНАТА НА АГНЕТО е облечена в светъл и чист визон " защото висонът е праведните дела на светиите." - това всъщност е символ на моралната чистота на църквата на Христос.Така, че преводът на думите на Исус в това древно парче папирус от Египет се отнасят за НЕГОВАТА ЦЪРКВА, а не

161

Жената на Исус

преди 10 години

Един сериозен библейски изследовател знае, че символът "ЖЕНА" в Писанието има много характерен пророчески смисъл и означава БОЖИЯТА ЦЪРКВА (сбора от вярващи, а не сградите за богослужение!) Уверете се сами:" защото ревнувам за вас с божествена ревност, понеже ви сгодих с един мъж, да ви представя като чиста девица на Христа. " 2 *** 11:2" Нека се радваме и се веселим и нека отдадем Нему слава; защото дойде сватбата на Агнето, и НЕГОВАТА ЖЕНА се е приготвила.И на нея се позволи да се облече в светъл и чист висон; защото висонът е праведните дела на светиите."Откровение 19-7:8В първия ци

160

solaris

преди 10 години

Интересно,че всички религии тръгват от едно звездно съзвездие защо ли,според мен има сила която управлява Вселената,но дали се нарича Господ,Мохамед,Ра или Тангра е все тази,заради религията колко хора са убити по кръстоносните походи и много преди,както и след това,църквата е най-голямата пропаганда според мен за жалост във момента :) Всичко е за имоти и пари бива ли такова нещо !

159

hrisi

преди 10 години

lyuliak.blog.bg/lifestyle/2012/09/19/dali-hristos-e-imal-jena.1001286Прочетете коментара на estirbg и ще ви стане ясно за какво иде реч.

158

Хммм

преди 10 години

еййй Добре - за истинския вярващ, какво значение има дали е имал жена или не ? В интерес на истината, какво по нормално от това, ако личността му е била реална, е да си е имал жена.... И пак да попитам, това с какво променя нещата ...

157

до лора

преди 10 години

До ЛораДа, Бог е любов, но нашите попове, митрополити и патриарси не са неговите пратеници на земята. Погледни ги - дебели, грозни, разплути, нечистоплътни, надменни, богати, търговци, пед*раси - всичко противоположно на това което е Бог - Любов, Милосърдие, Състрадание, Чистота, Помощ.Бъди щастлива.

156

Блага вест

преди 10 години

БОГ е един и всички сме Божий чада. Всеки има своя Бог. Всеки вярва в някаква сила и иска тя да го пази и закриля. И най-големите атеисти им се налага да споменават Бог. Не е въпросът във вярата, а в начина по който се вярва. Лошото е, че се стига до фанатизъм, а това е най страшното. Нека по време на празниците мислим положително , нека обеденим нашата положителна енергия. За един по-добър свят. В името на живота и за бъдещето на децата ни. Пожелавам на всички пишещи по форумите здраве.

155

Men

преди 10 години

Стига пълнихте главите на хората с тези глупости,наречени религия. Физиката ще обясни всичко.

154

Лора

преди 10 години

Като че ли привикнахме всяка година по време на Страстната седмица да чуваме нещо ново от мизерните антихристи,които искат да ни убедят,че всичко около Христос е измама.Напомням ви, че в последните години те искат да ни убедят,че Христос има потомци,и че някои от тях живеят в нашето време,ще дойде ден,в който ще кажат,че те имат право да управляват света.Трябва да разберат обаче,че плюейки по Христос,ни изпълват със сила,за което им благодарим! Честит празник, Християни! Бог е любов!

153

до вярващите

преди 10 години

3526:6859 И този който вярва в мен е промит мозък89568:58745 Аз написах приказка, а *** си помислиха че е по истински случай.2154:85964 И Дарт Вейдър е македонец

152

до Атеистите

преди 10 години

несмисленото им сърце се помрачи.1:22 Като се представяха за мъдри, те глупееха,1:23 и славата на нетленния Бог размениха срещу подобие на образ на смъртен човек, на птици, на четвероноги и на гадини.1:24 Затова, според страстите на сърцата им, Бог и ги предаде на нечистота, щото да се обезчестят телата им между сами тях, -1:25 те които замениха истинския Бог с лъжлив, и предпочетоха да се покланят и да служат на тварта, а не на Твореца, Който е благословен до века. Амин.

151

До Богохулниците

преди 10 години

Защото Божият гняв се открива от небето против всяко нечестие и неправда на човеците, които препятствуват на истината чрез неправда.1:19 Понеже, това, което е възможно да се знае за Бога, на тях е известно, защото Бог им го изяви.1:20 Понеже от създанието на света {В изданието от 1940 г. "света" липсва.} това, което е невидимо у Него, сиреч вечната Му сила и божественост, се вижда ясно, разбираемо чрез творенията; така щото, човеците остават без извинение.1:21 Защото, като познаха Бога, не Го прославиха като Бог, нито Му благодариха; но извратиха се чрез своите мъдрувания, и несмисленото

150

Борис

преди 10 години

До БалканецНяма нужда от абстрактно мислене, когато става въпрос за толкова елементарно нещо като суеверията. Суеверията са вяра и упование в свръхестествени явления. А свръхестествени явления съществуват само в художеството. Приравнени с реалния живот са чиста глупост.Всеки човек с малко мозък в главата и елементарен усет за логика знае, че "Бог" е Дядо Коледа за възрастни.

149

Балканец

преди 10 години

До 171. Така е за посредствените тесногръди маргинали, които възприемат нещата първосигнално, разсъждават елементарно и абстрактното мислене им е чуждо. Дали некога не ти е идвало на ум да направиш разлика между вяра и религии, между Бог и човешките тълкувания? А между идеалното и материалното? Ама тези категории са ти чужди...

148

Борис

преди 10 години

До До редакцияата.Те вярващите са си обидени по дифолт. За са вярваш искрено, че галактиките и вселената са построени за шест дни от Говорящ дух с еврейско самосъзнание и чисто човешки характеристики (обича, мрази, ревнува, убива, съди, наставлява, опложда).....значи чавка ти е изпила мозъка. И си меко казано глупват.Религията е висто и просто едно узаконено и институциализирано суеверие. Психологически залъгалки, експлоатиращи хорската необразованост, страхове и слабости.

147

До редакцияата.

преди 10 години

Как не ви е срам на този светъл празник да пишете глупости !!!Принизявате едно велико събитие до светска новина ... Празнословие което принизява вас и обижда вярващите !

146

Арети

преди 10 години

Эа юдейте често се каэва че са богоиэбраният народ! Юдейските вярвания не приемат христянската концепция эа първородния грях! Юдейте като цяло считат, че действията и поведението са от основно эначение - вярванията проиэлиэат от действията!!! Това влиэа в конфликт с консервативните христяни!!!