45

ОМЕГА

преди 10 години

В Германия лихвите за потребителски кредити са 3 процента! Ако не вярвате, питайте тези, които са били или още са там!

44

НАСКО

преди 10 години

До АнонименА, с ипотечните????

43

Анонимен

преди 10 години

Не се радвайте , всичко е ПР ...Закона ще влезе в сила 3 месеца след обнародването в държавен вестник-Тоест ще влезе в сила Юли месец , но дотогава ще бъде обжалвано в конституционния съд и ще отпадне , тоест ПР преди избори.

42

пепе

преди 10 години

До ЗапасенСлгам ти + и отивам да работя, че ипотека трябва да се плаща!Със здраве

41

Запасен

преди 10 години

До пепе 42Четеш коментарите както дяволът - Евангелието. Къде съм казал, че е за n - на брой години??? Дадох пример с измислени числа, за да покажа принципа. И - да, лихвите несъмнено ше поскъпнат - в България. Но ще са ЯВНИ ЛИХВИ, а не скрити под формата на такси и комисионни. И като станат по 12-15% - колкото реално плащат потребителите, кой ще спечели? Нали хората веднага ще се отдръпнат да теглят кредити? А сега се лъжат по "ниските" лихви, но после им излиза солено.

40

пепе

преди 10 години

До Запасенщом смяташ че 100 000 със 6% лихва за n години са 6 000 просто няма за какво да говорим :)

39

Анонимен

преди 10 години

Несъществуващото вече ДАНСВИТМИ продължава да си иска предходното НС, таксите за облужване и наказателните лихви!

38

пепе

преди 10 години

Аз не съм банков служител и на всичкото отгоре имам ипотека. т.е. не защитавам никакви банки и по възможност искам да ми е безплатно (ама безплатният обяд беше през комунизма и реално не съществува)! Имам икономическо образование. Това което не мое да схване мат'риала, е че този закон закон най-вероятно ще се отрази в посока покачване на лихвите и то до такива нива, каквито и сега човек плаща с таксите, че и по-големи. Този закован таван развързва ръцете на банките да вдигат лихвата безнаказано!

37

Анонимен

преди 10 години

Това само за потребителските ли е, как е въпроса с ипотечните?

36

Запасен

преди 10 години

До пепе 35Изобщо не си разбрал за какво говоря. Обяснявам го по-просто, пък дано ти стигне ПИПЕТО да разбереш: Отиваш в банката и ти казват 6% лихва. ОК - на 100 000 са 6 000. Да , ама после ти казват: Ами такса за обработка - %, такса за оценка-%, такса за нотариус - %, такса за това, такса за онова - и накрая излиза, че плащаш не 6 %, ами 12 %. Схвщаш ли разликата? Какво те греят теб разните му там процедури? Нали банката ги иска, за да се застрахова тя, а не ти? Ама парите ги искат от теб.

35

абе ПЕПЕ

преди 10 години

Че кои ме кара да взимам кредит?Кои ме кара да взимам кредит от България?Знаеш ли колко мога да взема от Австрия като % и сума?Какъв електорат ? 50% чиста печалба от лихва боже и още си говорим ,че вие сте вредни за банковото дело.Едни мишоци ,изхранващи се от мизерията.

34

пепе

преди 10 години

До ЗапасенУмник, ами нали черешаря си е калкулирал в цената на черешите и стълбата, и брането, и препаратите и всички останли разходи. Той, както и банката не е благотворително дружество. Именно това ще се случи с "отпадането на таксите", няма да имаш разходи за обслужване на кредита, но ще имаш по-висока лихва и ще плащаш пак толкова, че и повече. Така повече ли те кефи? Народът няма елементарни икономически познания, но всеки е с огромни претенции..

33

ПОЛИТИЦИ БГ та

преди 10 години

НИКЪДЕ НЕ СЪМ КАЗВАЛ ЧЕ ИСКАМ ОТ ДЪРЖАВАТА НЕЩО ЩОТ ДЪРЖАВА НЯМА,ИМА ЕДИН РАЗГРАДЕН ДВОР ,ОТ ЕДНАТА СТРАНА КРАДЦИ И УБИЙЦИ ОТ ДРУГАТА ТЕХНИТЕ РОБИ КОИТО ПЛАЩАТ СМЕТКИТЕ,АЗ ОТКАЗВАМ ДА ПЛАЩАМ,ДА ТЕГЛИХ КРЕДИТИ ЩОТ ТЕ СА ЛАКОМИ ЗА ПЕЧАЛБИ И НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВАХА ОТ СТАРИТЕ МИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ,ДО ТАМ ДОКАРАХА ДЪРЖАВАТА,ТОВА Е ДЪРЖАВАТА НА КРЕДИТИТЕ,И ЛИЧНАТА КАРТА ЩЕ ИМ ВЪРНА АЗ РОБ НА БАНДИТИ ОТКАЗВАМ ДА БЪДА,НЕ МОГА ДА СЕ МЯЗНЯ И ДА ПОДЛАГАМ

32

пепе

преди 10 години

Преобладаващото количество минуси на предишния ми пост доказва тезата от първото ми изречение(за Глупаците). Както и да е,Електорате!Поживей и ще видиш, че в крайна сметка пак ти ще си набутан.Сериозно очаквам да се вдигнат лихвите по кредитите на нормалните работещи хора( защото разрешената граница е 50,5%, сериозно очаквам доста по-трудно да вземе кредит, дори и този който не е толкова проблемен.А колкото до мен, аз и сега плащам лихва която съм договорил и нямам такса предсрочно погасяване

31

а

преди 10 години

Политици БГ!Ти *** дето не си връща дълговете,а тегли (ако реално си вярваш на историята) ,с какво право, имаш право да искаш от държвата нещо?Пак политизирате с измислни истории.

30

Анонимен

преди 10 години

До Чиновник 18Има хора, които разполагат с всичките тези блага без да са теглили кредити. Всичко КЕШ, ама буквално-парите са в торбичка защото несмеят да ги внесат в банкова сметка. Да не мислиш че тези пари са "изработени" ! ? !

29

ПОЛИТИЦИ БГта

преди 10 години

ЧСИ НЕ МОЖЕ ДА ПРАВИ ЗАПОР НА ЛИЧНА КАРТА,САМО НА ЗАДГРАНИЧЕН ПАСПОРТ,НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА МЕ СПРЕ ДА НАПУСНА СТРАНАТА В РАМКИТЕ НА ЕС,ТАКА ЧЕ МОЙ ДА ПЛАШИТЕ ГАРГИТЕ

28

платен трол

преди 10 години

До ПОЛИТИЦИ БГ таРеволюционен подход, само че, ако наистина дължиш всичко това ( което дълбоко ме съмнява ) едва ли ще напуснеш страната, по-скоро ще се озовеш в панделата.

27

до 21

преди 10 години

Абе "умника"!Аз до момента банка дето да не си е обула гащите ,де с имот ,де с гаранти не си спомням.Я ме просветли ,а "глупаците" дето са гарантирали за теб с какво са виновни ,че ти си пълен ***?Щял да замине в чужбина ,а после ще пишеш колко гадно било в България и как не си успял в живота ...

26

Запасен

преди 10 години

До ПОЛИТИЦИ БГтаИмаш един плюс от мен! Ха така! Ядосай се най-накрая! Трябва всички да се ядосаме, инак няма оправия!