21

Анонимен

преди 10 години

До мнениеНали демократична ценност беше малцинството да има права, но да се съобразява с мнозинството? Е, нека да оставим тогава да се развива демокрацията. И Косово и Каталуния и Тексас имат право да се отделят, какво значи някаква си Конституция, гласувана от подкупни лобисти? Да живее Демокрацията!

20

men

преди 10 години

франсетата да се стягаст и те, свобода за северна каталуня и баския.

19

anonimen

преди 10 години

ДЕЛЕТЕ СЕ ТЕ ХАМЕРИКАНЦИТЕ И РУСННАЦИТЕ ТОВА И ЧАКАТ

18

мнение

преди 10 години

Проблемът с даването на автономия на Каталуния (и изобщо при подобни случаи) e, че макар и там да има много хора, които не се чувстват испанци, и не искат да са част от Испания, има също такива, които желаят да останат в рамките на Испания и се чувстват свързани със страната. Ако испанската държава разреши отделянето на Каталуния, по какъв начин защитава тогава интереса на втората група хора, които искат да останат в Испания и са испанска граждани с всички произтичащи от това права?

17

до Варна

преди 10 години

Аз също съм от Варна и ще ти кажа, че единствения начин да получиш автономия е да се изнесеш да живееш сам в гората.

16

Запасен

преди 10 години

До ВарнаИ като се отдели, на свещи ли ще го кара? А ток откъде? ТЕЦ-Варна работи само с един блок. Като се отделяш, трябва да си правиш сметката дали можеш да издържиш сам. Щото ако не можеш... Яко да ти е д.***.

15

Варна

преди 10 години

При един реферндум Варна да получи автономия от Шопландия,аз и моите познати ще галсуваме-За Автономия на Варна.Варна трябва да е втората Барселона.

14

велзевул

преди 10 години

Ха така, Първо беше Косово,сетне- Крим,следват Венето и Алто Адидже , Каталуня,Корсика,Шотландия,баските,Трансилвания,Фландрия.Духът от бутилката беше пуснат с Косово и връщане-НЯМА. Както каза президента на Хамериката относно едностранното обявяване на независимост на Косово - НАРУШАВАНЕТО НА НЯКОИ НАЦИОНАЛНИ ЗАКОНИ, НЕ ЗНАЧИ ,ЧЕ СА НАРУШЕНИ МЕЖДУНАРОДНИТЕ ЗАКОНИ. СЕГА С ТЕХНИТЕ КАМЪНИ-ПО ТЕХНИТЕ ГЛАВИ. Нека братята ХАМЕРИКАНЦИ знаят, че КОЙТО СЕЕ ВЕТРОВЕ-ЖЪНИ БУРИ !!!!!!!!

13

до 2

преди 10 години

Нямам информация Испания да е изклала населението на Каталуния, да е направила етническо прочистване, та да бъде бомбардирана от когото и да е. Знам, че имате портрети на големите патриоти Милошевич, Младич и Аркан и сръбските "тигри" са ви идеала за мъже на честта (особено при избиване на жени, деца и кланета в болници), ама ... не е същото просто. По-големи сърби от сърбите, по-големи руснаци от руснаците ... дано някой ден ви остане време да сте и големи българи.

12

Анонимен

преди 10 години

най измислената държава е това КатЛУНИЯ....

11

Анонимен

преди 10 години

Не, не е по-различно тези области също искат независимост. Винаги ме е дразнила еврогейската ви логика- щом е за нас не може, щом е за славянските народи-може.

10

Анонимен

преди 10 години

До Плавник 10Как може да сравнявате Косово и Украйна с Каталуня, Шотландия, Венеция?Защо, там не живеят ли хора с по два крака? Или са от третия пол? Или може би те нямат право на самоопределение? А ние имаме ли?

9

Запасен

преди 10 години

Немският депутат Гизи още при войната в Югославия и отделянето на Косово предупреди: Отваряте кутията на Пандора! Ще има последици! Е, сега нека западняците сърбат, каквото са си надробили. Който цепи чужда държава насила, ще му го нацепят и на него. Ей сега калинките ще ме полазят:"Ами Крим?!". При Крим е точно обратното - върна си се там, където му е мястото. Аз чакам голямото шоу - отделянето на Тексас от САЩ. Е тогава ще е големия смях. Ще гледаме как се пече *** на бавен огън. :p

8

Анонимен

преди 10 години

Сега и Мас ако поиска подкрепа от Путин шебека ще се оБсере.

7

Анонимен

преди 10 години

Какво става, защо не чуваме нищо от *** *** относно Каталуния, Шотландия, Венеция? Къде са те и и защо не *** за демократични права заедно с хамериканските *** с големите им ***? Защото когато става въпрос за тяхното прецакване, а не за прецакването на руснаците, европедалите си мълчат като п*тки. Смешници.

6

Froq

преди 10 години

Ураа!

5

er

преди 10 години

рано или късно всички насила присъединени народи си искат свободата,само индианците не могат ,защото американските демократи ги избиха а на останалите им направиха човешки резервати

4

Анонимен

преди 10 години

До СоциалистЗА ВСИЧКО СА ВИНОВНИ РУСКИТЕ КАЗАЧОЦИ ...

3

Valenciano

преди 10 години

Каталунският президент: Референдум ще има... И ТОЗИ Е ПОПУЛИСТ ...ХЕМ ЗНАЕ , ЧЕ ЗА ДА СЕ ОТДЕЛИ ОБЛАСТ КАТАЛУНЯ ОТ ИСПАНИЯ ТРЯБВА ДА СЕ ПРОВЕДЕ РЕФЕРЕНДУМ В ЦЯЛА ИСПАНИЯ И ТОЙ ДА СПЕЧЕЛИ ПОВЕЧЕ ОТ 50 % . А , ИЗВЪН КАТАЛУНЯ НЯМА ДА ПОЛУЧИ И 1 % ПОДКРЕПА ... ТАКА , ЧЕ ВСИЧКО Е САМО ПОПУЛИЗЪМ ЗА ДА ГО ХАРЕСВАТ БАРСЕЛОНЦИ ...

2

SJ

преди 10 години

Нато,САЩ,Рахмусен и т.н. да вдигат самолетите и да бомбандират Испания. Нали за това бомбандираха Сърбия преди години !