52

има изход

преди 10 години

Има изход -лустрацияАма няма да се хареса на червените ***

51

до мимоза39

преди 10 години

Вече са взети тези мерки-има лимити по тия клинични пътекиНапример -30 раждания месечно за АГ болница в СофияАко ти си 31-вата жена -няма да те приемат за ражданеТрябва да устискаш до другия месецАко обаче другия месец дойдат да раждат 20 жени не знам как докторът ще си осигури парите по клиничната пътека,освен ако и мъжете не почнат да раждатВ Анадола вече правят опити

50

логично

преди 10 години

Няма и да има пари за здраве,докато здравеопазването се ръководи от доносниците на ДС/не са разузнавачи,спокойно/Просто хората и преди и сега си гледат собствения интерес, източват парите към собствените си здравни заведенияАма нали са завършили с протекции- и там ще фалират

49

и..

преди 10 години

Съберете парите от хората, които не внасят, а ползват. Не вдигайте осигуровките, защото ние и в момента трудно плащаме за тях. Ще направите така, че да спрем всякакви плащания към бюджета. Това не се издържа. Оправете и местните данъци и такси. Такса смет трябва да се плаща на човек, а не на имот. Смет правят всички не само тия с имотите. Аз живея и имам смет само на едно място, не на всяка ливада и наследствена барака.

48

Анонимен

преди 10 години

България днес е като един безнадежно раково болен пациент. Туморът, мафията е така дълбоко и всестранно срастната с властта, че практически отстраняването и без това да причини смърт е невъзможно. С голямо съжаление мисля, че България е обречена да изчезне от картата ако нещо, някакво чудо не се случи веднага.

47

Анонимен

преди 10 години

Решението е едно единствено - отказ от солидарна система и преминаване към лични здравни застраховки. Стига сме наливали в това пробито буре.

46

ф

преди 10 години

Във всяка държава винаги работещата средна класа е "дойна крава" и "овца за стригане".Богатите са малко, особено в България, където са и мошеници и използват вратички в закона.Бедните нямат какво да им вземеш защото са бедни.Кой остава?

45

Анонимен

преди 10 години

Ще говоря с шефа си да мина официално на минимална заплата, а останалото - под масата.За да не плащаме и двамата големи осигуровки. Няма смисъл да поддържаме една гнила държава, да хрантутим *** и престъпници.И без това не мога да разчитам на здравеопазване, нито пък някой ден ще вземам пенсия така или иначе. Какъв е смисълът.

44

Болен здрав носи

преди 10 години

Като не работи тоя осигурителен модел, защото е създаден единствено с цел да се краде, го махнете и оставете хората сами да си определят дали да се осигуряват за здраве и с колко. Ама нали ще спре кранчето, как да го направят? Откъде накъде ще ме задължават да се осигурявам за моето си здраве, а като ми потрябва да ида на лекар, си плащам пак за всичко?! Напълно подкрепям 46 и 49.

43

outlaw

преди 10 години

До hahahahЕВАЛА

42

Анонимен

преди 10 години

Вместо пак да събират пари за сметна на работещите, които вече изнемогват, да вземат да спрат инвалидните пенсии на здрави и прави *** и 100 вида помощи за "самотните" *** майки с по 10-15 чавета от различни бащи. И да видите тогава колко много пари ще останат и за здраве и за по-високи пенсии на възрастните и за какво ли още не. Ама смеят ли? Нали идват избори.

41

Анонимен

преди 10 години

Какво е вия луди ли сте и осигорвките да се вдигнат защо от самоосигоряващите да си взимат тия пари !!!!

40

шщд

преди 10 години

И никой няма да ни отговори на най-важния въпрос - защо здравните осигуровки са задължителни, след като това е противоконституционно?

39

Анонимен

преди 10 години

Повечето хора забелязаха, че само плащат, а не получават нищо срещу това и вече не искат да внасят здравни осигуровки.

38

444

преди 10 години

Ти добре ли си с главния мозък!

37

?!

преди 10 години

Има ли нещо нормално в тази държава?

36

tyo

преди 10 години

Направете лични здравни партиди. Не искам моите осигуровки да помагат на *** и на всички,които не искат да се осигуряват. Искам това,което имам в партидата да използвам за нуждите на семейството си. Да са живи и здраве, да не се случва нищо.

35

Ставри

преди 10 години

Здравните осигуровки никога няма да достигнат след като се използват не по предназначение, а по други пера.

34

Мимоза

преди 10 години

Не увеличавайте здравните вноски, просто увеличете СЪБИРАЕМОСТТА им и ограничете "лечението" на здравнонеосигурените! А, ако пък и съумеете да понамалите кражбите на докторите от мними клинични пътеки, всичко ще започне да се оправя!

33

Анонимен

преди 10 години

Добре де в САЩ, която непрекъдснато ни се дава за пример, здравно осигурените към различни фондове са под 42% и на останалите единствено им се предоставя достъп до спешна помощ. Тези които не плащат не ползват услуги и отиват в разни църковни болници или при нелегални лекари. Защо и тук един път за винаги не се отреже достъпа на неосигурените до болниците? Това е част от проблема, освен че всички по веригата крадат, но ако продължава така бай *** никога няма да се научи да си плаща за услуги