32

банкеръ

преди 10 години

Ся ква стана.Ша праим ток от вятър и слънце и няма на кого да го продаваме.Корабъ е вече потънал и няма нужда да му се спасява баиряка.Сега тези дето са подписвали договори изгодни за тях да съживят НЕК,после да стимулират разхода на енергия от бизнеса и домакинствата.Това може да стане само с намаление на цената г-да собственици на ВЕИ мощности.Ако питаме Вас АЕЦа трябва да работи нощем и когато не духа вятър.Аиде у лево.

31

бръм-бръм

преди 10 години

Сетиха се най-накрая къде е заровено кучето! Б-я произвежда 2.5 пъти повече ток от нуждите си.Потреблението всяка година пада в съответствие с намаляващото население.Не повече от 6.5млн. живеят у нас.Заробващите договори на ВЕИ и Марица 1 и 3 не са обвързани с падащия пазар и всяка година надценката която трябва да им плащаме да дебелеят и боатеят нараства.През 2012 са плащани до 50% от инвестицията -рушвет в касата на ГЕРБ за включване на фотоволтаици.Ако сега си поискат парите,какво става а ?

30

Анонимен

преди 10 години

До ВодородътТова е толкова НЕ ефективно, колкото да си палиш нафтовата печка с дизелово гориво в днешно време!Колкото до производство на водород и кислород, в един АЕЦ тези продукти се получават в пъти по-лесно и ефективно от електролизата.

29

Водородът

преди 10 години

Водород може да бъде произведен чрез електролиза, при която чрез електричество водата се разделя на водород и кислород. Този метод е ефикасен, ако електричеството е от възобновяеми източници. По този начин водородът може да се използва за складиране на енергия в дни, когато ВЕИ генераторите произвеждат повече енергия, отколкото може да бъде изразходвана.

28

Анонимен

преди 10 години

До АнонименДа бе , да спрат АЕЦ, ти що не се научиш да не ядеш!

27

Анонимен

преди 10 години

Какво разтягат локуми управляващи и опозиция като всички знаем, че те са собствениците на ВЕИ генераторите в България. Хайде няма нужда да лъжете повече.

26

Анонимен

преди 10 години

"Всички да отстъпят за "зеления ток", за да не потъне корабът!"Не може ли всички да отстъпят от ядренната ?

25

Анонимен

преди 10 години

Спирайте тока и толкова!И без друго не сме за 21 век.

24

Анонимен

преди 10 години

Тоя айлов пита ли безпартийния корумбашев дали ще намали цената на неговия вец и фец?

23

до аз 26

преди 10 години

Не си прав за РАО! Руснаците където и да строят АЕЦ, винаги идват с оферта за репатриране на отработено гориво, такав им е политиката. За случая в Иран, даже беше задължително, защото в това РАО има и плутоний 239, който е "оръжеен" материал! В същото време обаче, преработват РАО-то в MOX гориво заедно с оръжеен плутоний и го "изгарят" отново в реакторите, един вид рециклиране! На БГ е ненужно да има преработвателен завод за гориво от 2 реактора, които дори не работят на 100%

22

аз

преди 10 години

До HaswellИ това е начина да си осигурим покриване на нуждите без да строим скъпи централи! Е, още един блок на АЕЦ ще ни трябва - не виждам как в близките 40 години зелената енергия може да измести другите - все още КПД-то е ниско! Но там някъде вече ще са постигнали достатъчно ниво за да могат да изместят всички други производители.

21

Георги Иванов

преди 10 години

Само обърквате хората,искам да Ви кажа само едно господа управляващи :настоящи,бъдещи и бивши управляващи.Българите колкото и малко да останахме ще дойде време и надявам се да е в близко бъдеще ЩЕ ВИ Е..М МАЙКАТА.

20

аз

преди 10 години

До до HaswellКато не можем сами да си го преработим - какво друго ни остава, освен да го върнем на руснаците?! И за фотоволтаиците си прав! Когато направиха закона за стимулиране на зелената енергия си оставиха ръцете в него! Нарочно, разбира се! Можеха да го направят съвсем различен: подпомагане на построяването и без преференции при цените. Но със задължително изкупуване на 100% от енергията от тях - иначе няма какво да я правят! На пазарен принцип!

19

Анонимен

преди 10 години

Когато лапат са дузина, когато дойде време за плащане - всички трябвало да плащат.

18

Веско

преди 10 години

Значи все ми се въртят два въпроса. Някъде излезе ли информация кой персонално е забърка тази каша и къде си плаща масрафа сега? И после, като държавата поема такива международни ангажименти с големи последици, не можа ли държавната НЕК да си вземе кредит и да си построи сама необходимият процент мощности. А сега фалира щото не може да плаща печалбата на "наште" частници

17

инж

преди 10 години

Народът няма пари за цаца( най-евтината риба) тия от ВЕИ-тата искат да му предлагат и сьомга на трапезата. Като няма тежка промишленост - основен и постоянен консуматор на ток - и цените на тока ще са непосилни за 90% от населението.

16

Анонимен

преди 10 години

На крив НЕК виновни са му ВЕИ-тата

15

до Haswell

преди 10 години

Фец-овете в БГ са сключили договори за ел. енергия при цени на панели (инвестиция) отпред няколко години, цените са 50% и нагоре различни от сега. Да те светна, че по договор АЕЦ-а си изпраща отработеното гориво в Русия, които пък вече го ползват (преработено) напълно в малките ВВЕР-440 и откъм 2020 година и в по-големите ВВЕР-1000/1200. 100 хиляди години ще го пазиш ако го заровиш в земята това РАО. За разлика от "балканските" тарикати, руснците са го измислили и мислят в преспектива!

14

Haswell

преди 10 години

Слънчевите панели поевтиняват, на едро от Китай 1 ват =1 лев.А каква е истинската цена на Атомните централи за извеждане от експлоатация и съхранение на отпадъците за 100 хиляди години.... знаеиш ли?

13

Анонимен

преди 10 години

Това правителство води недалновидна политика на кръстоносен поход срещу ВЕИ.