38

ваня

преди 10 години

Горда съм, че има такива българи като Пламен! Неговата постъпки е висша форма на съхранение на човешките ценности. Поклон!

37

Анонимен

преди 10 години

Аз също живея в Германия от около 2 години. Наистина тук хората много студени и егоистично настроени. Веднъж помогнах на възрастна жена с тежка чанта да се качи в автобуса. Беше много изненадана, че някой е решил да й помогне. За местните е напълно нормално да не отстъпват място в метрото на по-възрастни хора, само чужденци можем да станем да пуснем баба или дядо да седне и те също много се изненадват, ако някой го направи. Ако англичанин беше видял давещо се българче едва ли щеше да го спаси.

36

Анонимен

преди 10 години

Правило ми е впечатление, че всички високо образовани чужденци в Западна Европа (гърци, турци и пр.) ненавиждат местните западняци. Но неграмотните гастарбайтери, които след 30 годишен престой, едва говорят местния език, те са винаги жертвоготовни за господарите си.

35

Анонимен

преди 10 години

И изобщо, така смесвате несмесваеми неща, че ви се чудя нормални ли сте.*** да видя да се дави, ще скоча да го спасявам, просто не мога да гледам отсрани и да се хиля като ***. Както биха направили 99% от "драгите" ми сънародници.

34

Анонимен

преди 10 години

Много хора смесват политиката, лицемерието на великите сили, историческите грехове на бившите колониални империи с човещината и героизма?Where is the point?Освен това някой български политик награди ли го този Пламен. Или си правиха PR и агит-пропаганда на негов гръб.А кралицата го почете. Чужда кралица. На една бивша империя.

33

Т. Шмилев

преди 10 години

Без думи, човек може само да се преклони пред паметта на това момче и да целуне ръка на майката, която го е възпитала.Всичко друго е надприказване.

32

Анонимен

преди 10 години

"Ние нямаме вечни съюзници и нямаме постоянни врагове.Нашите интереси са вечни и постоянни, и тези интересиса наши задължения, които трябва да следваме."Хенри Палмерстън (17841865) -министър председател на Великобритания Родителите на спасеното дете нямат интерес от родителите на спасителя, той повече не може да спасява детето им. Той за тях е прочетен вестник.

31

Ф.С.В

преди 10 години

По скоро семейството рижковци (англичани) си мислят че тя- майката (на нашият герой) -.ще ги изнудва - както те биха направили - понеже в тяхният свят всичко е пари !!

30

Анонимен

преди 10 години

До Ф.С.В"луничави рижи англичани да не се срещне за 2 г от спасяването на тяхното дете и гибелта на младият човек - със страдащата българска майка"-Англичаните нямат приятели имат само интереси. От майката на загиналия няма какво да вземат, затова и няма смисъл да се срещат.Не очаквай благодарност от англичанин.

29

Ф.С.В

преди 10 години

Аз мисля че трябва това момче да получи и тук в Бг някакво признание -той не би се поколебал да спаси всеки в битката за живот - малко са такива хора - да сте чули ром да спаси някой ? или в модерният свят на егоизъм и вещоманство някой да си рискува живота без заплащане ? Жалко и гнустно е това семейство луничави рижи англичани да не се срещне за 2 г от спасяването на тяхното дете и гибелта на младият човек - със страдащата българска майка - Това ли е правдата? да не целунеш ръка на тази жена ?

28

Анонимен

преди 10 години

"Антоанета Петкова е получила няколко писма от близките на спасеното 5-годишно момиченце. Досега не са се срещали."Голям смях е паднал при родителите на момиченцето. Рекли са си "виж какъв ***, да хукне да спасява чуждо дете и сам да стане жертва!"

27

Ф.С.В

преди 10 години

До измислен индивид- навремето *** в градският транспорт - НЯМАШЕ ! *** се движеха с камиони в ремаркета и метяха улици и чистеха кофи за смет ,асфалтираха улици и т.н. - тяхният достъп до града бе само по работа - после - обратно в махалата - сега стана обратното -

26

Анонимен

преди 10 години

Живея в Германия от 20 години.Прави ми впечатление, че когато в градския транспорт се качи възрастен човек (немец), само турци и туркини с фереджета му отстъпват място. Германец никога няма да отстъпи място или да помогне на друг германец в беда.

25

ОDESSA

преди 10 години

Преди 20 години във състояние на ОВС платих на DJ един поздрав и пред цялата дискотека, го поздравих че е ***. Във понеделник ме разжалваха до ефрейтор, от сержант. Обикновенно войниче, изкарало школата за танкисти.

24

Ф.С.В

преди 10 години

До *** моладжия --хахах пожарната и полицията влязоха в сградите с единствената цел че такова чудо се случва на хиляда години )) да си напълнят джобовете с диаманти и злато - но уви - повечето от тях така и не излязоха от там -

23

Ф.С.В

преди 10 години

Всеки има право на мнение - моето е такова )) а това че отричам "ценностите" на капитализма - не значи че съм комунист и зомби - ама такива *** като тебе се на мотото - Който не скача на един крак и не пляска с ръчички -е червен ))))

22

Ф.С.В

преди 10 години

В капитализмът думата саможертва я няма - воиниците отиват да убиват за пари - в самолетите им 300 човека пасажери чакат някой да се жертва за да нападне 3 *** терориста въоражени с едно шило и бръснарско ножче - накрая самолетите се забиха в сградите и "чакащите" умряха - думата саможертвата в капитализма е -- Колко ще спечеля ?

21

Ф.С.В

преди 10 години

Да той е герой - но не е ли странно че на плажа е имало достатъчен брой англичани и никой не е помогнал ? дали капитализмът не прави хората егоисти в собствен свят неинтересуващи се за трагедията на околните - не е ли странно че след 2 г от гибелта на спасилият детето им - семейството англичани не са се срещнали със страдащата българска майка ?-Капитализмът ражда егоцентрични същества- Нашият герой е имал нещо човешко в себе си - малка част от българската жертвоготовност която е на изчезване ,

20

до 22

преди 10 години

Бъркаш понятията. Този който се запали във Варна, не е герой, а самоубиец. Има разлика.

19

ODESSA

преди 10 години

Човекът е спасил дете, със цената на собствения си живот. И оценки му давате ганьовска работа.