15

до 6

преди 10 години

Аман-заман от такива псевдоексперти като теб.Прочети, че въпросният ТЕЗ-Варна е собственост на ЧЕЗ от 2008.Именно на ЧЕЗ - нищо че е във Варна.През 2008 те платиха за него 163 млн лв

14

Анонимен

преди 10 години

и това поскъпване е основно заради все повечето скъп ВЕИ ток който ЕРП-тата трябва да изкупуват,а не за да правят повече инвестиции в мрежата.И това ми се струва,че ще е само началото и ще се налага и още да се повишава цената.

13

sante_dog

преди 10 години

Стойнев, крайният срок не мина ли? Или само си плещиш както обикновенно - за рудник Ораново например. И там скачаше че ще отнемаш концесии и ще има наказани. Кого се опитваше да заблудиш бе ***? Всичките от това правителство сте безгласни букви и само седите наведени...

12

Сиганин

преди 10 години

Толкова ли не могат да намеря един ломски *** и да му прехвърлят фалиралия нек? Ако не знаете как питайте дедесарите.

11

Баба Пена

преди 10 години

До професораНе битовите потребители, а ВЕИ мошениците са изкуствено субсидирани

10

Анонимен

преди 10 години

Ние не искаме да решаваме спорове с тея,не разбирам колко дървени глави са, ти му казваш да си ходи то пак се бута.Аман!

9

професора

преди 10 години

До стоян петровНещо си се объркал сериозно. Цената на бита е изкуствено субсидирана като тази на БДЖ за да може баба Пена да плаща 2 лева по-ниско на месец, а другарите да тръбят по ТВ-то, че токът паднал. Сега ясна ли ти е картината за дупката в сектора? Кажи ми един частник който ще ти продава на загуба, може ама през 80-те....

8

Нянго

преди 10 години

До ЗапасенАбсолютно верно.

7

Анонимен

преди 10 години

Не разбрах какво ще си говорят,имаше срок и те не платиха значи им се взима лиценза и толкова.Колко пъти ЕРП-тата ще ме викат да си говорим ако не си платя сметката,според мене нула,неплащам идват и ме режат.

6

стоян петров

преди 10 години

Мунчовци, в България има 120 регистрирани търговци на ток, но никой не иска да продава на крайните потребители. Те имат това право, само че не им е изгодно. Предпочитат, ако може да изнасят или продават на едро. Но ние обичаме да мразим.

5

Анонимен

преди 10 години

Е....ти врътките,докато стигне енергията до крайния потребител!!!Значи произвежда ТЕЦ-Варна енергия в която дял има ЕРП и я продава да речем за 5 стотинки на НЕК,НЕК прави калкулация на всичкото добито електричество и го подава към ЕРП за 7 стотинки/а не е изключено и за 3-4/ след което ЕРП го продава на крайните клиенти,т.е. на нас 14-15 стотинки за киловат!!Значи и в двата случая ЕРП-тата са на далавера хем производител,хем посредник да не говорим,че 2 ВЕИ са ЛИЧНА собсвеност на шефа на ЕОН!!

4

Запасен

преди 10 години

Докато има кръстосани отношения - ЕРП-тата - собственици на производства, от които НЕК купува тока, и пок го продава на същото ЕРП - в тази каша не може да има оправия. Авгиевите обори, наречени "Българска енергетика", трябва да се изчистят докрай и да се почне всичко начисто, с ясни взаимоотношения.

3

Запасен

преди 10 години

Повтарям за пореден(вече не знам кой по ред) път: За да има истинска конкуренция, енергопреносните мрежи трябва да са в ръцете на държавата, а производителите да се съревновават с цената си и количеството на тока. Енергопреносните мрежи трябва да са напълно самостоятелно и да не се смесват с производството. Който иска дял от баницата - да произвежда евтин ток, а който се е нагълтал с ВЕИ-та, защото си е правил сметка да прави гуша благодарение на преференциите - да си се дави, негов проблем е.

2

МРАВКА

преди 10 години

ВЪРТЯТ И СУЧАТ САМО И САМО ДА НЕ ИЗГОНЯТ ТЕЯ КРАДЛИВИ Е.Р.П. ОТ БЪЛГАРИЯ.МНОГО ПАРИЧКИ КРАДЪТ ОТ ВСИЧКИ БЪЛГАРИ,ПОЛУЧАВАТ И ВСИЯЧКИ ОТ ВЛАСТА.АКО НЕ Е ТАКА ДТДАВНА ТИЯ КРАДЦИ ДА СА ИЗГОНЕНИ ОТ СТРАНАТА.

1

Анонимен

преди 10 години

Сега разбрахте ли, всичките ЕРП-та имат дялово участие в съществуващи генерационни мощности (ТЕЦ Варна в случая), на които НЕК плаща за произведената електроенергия, която после продава на ЕРП, а те препродават на клиентите си!