28

БГ

преди 10 години

Едно хубаво нещо от това правителство. Дали обаче не мислят за симпатизантите си !? Ама едно не стига да остане на власт !

27

Аз

преди 10 години

Таван за хляба 0,20ст, за тока 5лв, пенсиите на 1000лв. Какъв таван, какви 5лева. Хората искат ясни и разбираеми договори за кредит, за да могат сами да преценят дали могат да си позволят да си пари назаем или не. Избори идват, неграмотното население трябва да гласува ...

26

Анонимен

преди 10 години

кредити до хиляда лева трябва да са без лихва !Иначе ще се трепим по улиците като човекоядци след време а не е хуманитарно някак си!

25

Анонимен

преди 10 години

И сега тези фирми ще си измислят 10000 такси за да компенсират това!

24

Анонимен

преди 10 години

До 5, абе ти си доста дезинформиран комунист. Точно пък в щатите извинявай, но държавата изобщо не държи банки, дори централната банка не е държавна. Не казвам че е добре или че е зле, ама недей да лъжеш хората.

23

Анонимен

преди 10 години

До НагоренПопокатепетълЯвно Бойко държи малките кредити, защо иначе да помагат на надрода....

Крайно време беше да се направят тези промени. Поздравявам БСП, макар и да не симпатизирам на партията. Това вече е закон в полза на бедните. Леката регулация на никоя система не е навредила. Пазарната икономика и регулацията в едно чудеса правят. Кейнс го е доказал, реалността го е доказала. Очаквам сега солидна доза рев и оплаквания от засегнатите кожодери. Доста пари ще връщат на своите клиенти, взети в съществуващи вече кредити.

21

Сияна

преди 10 години

Чудесно за всички, които са направили грешката да вземат такива заеми за дълъг период от време и моите съжаления за всички, които разчитат на такива заеми, за да си купят въглища, лекарства и прочие, защото никой друг не им дава...

20

$9

преди 10 години

Тези повтарящи се постове за БСП как да ги възприемаме? Аз искам да питам какво точно ще промени този закон за дребните лихвари? Аз мисля, че нищо. Защо не се захванат с банките? Да не би да са по-малко обирджии?

19

jane

преди 10 години

Този закон мисля, че не е насочен към банките, а към даващите бързи кредити, които само по парите за реклама, можеш да прецениш какви обороти правят. Сигурна съм, че много хора са се опарили и че подобно ограничение в лихвите ще им дойде добре дошло. Разбира се остават частните лихвари, но тях трудно можеш да ги хванеш. А те дават заеми и на 1000% лихва. И хората остават без апартаменти от едната глупост и зор. Но това е добро начало. Браво на Кадиев!

18

Иван

преди 10 години

Не вярвах че ще го напиша но, Браво за БСП! Това е наистина добър за народа закон!

17

Емо

преди 10 години

И този *** Цонев, се опитва да ми обясни че лихва от 28 процента е нормална, при положение че навсякъде другаде по света лихвата е 2-7 %.

16

Анонимен

преди 10 години

До vesko02Там е още по-зле. При комунизма нямаше такива проблеми, а сега банкери и адвокати живеят на гърба на народа.

15

limonadata

преди 10 години

Този закон, няма да промени нищо... да ще има таван, да ще има опцията за предсторчно погасяване, но не си мислете, че банките няма да си вземат парите (дори повече) под формата на основна лихва и всякакви такси и таксички със ситен шрифт

14

с.

преди 10 години

Какво става с закона за фалита на физическите лица!?*** скапана продажна!

13

vesko02

преди 10 години

Възниква въпроса защо толкова много хора няма какво да ядат,защо този проблем не стои например в така наречените "демокрации",а само в прокомунистическите държави.

12

Анонимен

преди 10 години

Каквито сте вие такива са ви и депутатите. Български *** проклети, изметта на света.

11

До 2

преди 10 години

До АнонименЕ как да не си вярвал, като ти само "Браво на БСП" пишеш винаги бе !Загрижили се за новите кредити, а 5-те милиона стари !!!*** аз "грижата", мерси от такава! ОСТАВКА!

10

5ko

преди 10 години

dnes.bg spinka mai mai

9

попа

преди 10 години

За съжаление вече съм тотален песимист по отношение на лостове на Парламента за контрол върху кредитите. Дотам съм се наплашил от какво ли не покрай тия новини за най-разнообразни решения, че и с примка да ме водят, не смея да взимам пари. Без да обвинявам някоя от замесените страни или да диря под вола теле. Просто като обикновен човек ме е страх да се обвързвам вече с договори.