15

Четящ

преди 10 години

en.wikipedia.org/wiki/Osmanagić_pyramid_hypothesis

14

Анонимен

преди 10 години

Физиката познава редица добре изучени форми на енергията.Уви, така наречената "енергия на пирамидите" никога не е била засичана по какъвто и да е начин - косвен или пряк, поради простата причина че не съществува.Всичко е мистика, самозалъгване, конспиративни теории и откровено невежество...

13

Анонимен

преди 10 години

"В Босна от няколко години вече се говори за енергийни трансмисии от или към пирамидално оформените структури"---Хайде леко с "енергиите" :) С какво е засечена/измерена тази енергия? С каква апаратура? За какъв тип енергия говорим - магнитна ли, електрическа ли, каква ли?Естествено, това никой не споменава, защото тези въпроси са неудобни, и водят до съвсем рационалния отговор - че няма никаква "енергия".

12

Анонимен

преди 10 години

Въпросните пирамиди, ги строят от 10 години. "Аматьорите археолози" които "реставрират", всъщност са професионални строителни фирми. Каква е тази археология с булдозери и нова зидария? Защо бързат да "реставрират" и чак после да анализират? Такъв научен метод няма.

11

jane

преди 10 години

Гледала съм филмчета в youtube за тия пирамиди, много са интересни и определено не изглеждат естествени. Не знам как и доказваш, че огромни гладки камъни подредени под формата на стъпала са естествени. Освен това си имам на мп3-ка за медитация звуците записани от тази пирамида - направо на човек може да му настръхне косата. С удоволствие бих гледала филмчето на кино, но май финансово няма да ми бъде възможно. Но има много материали за тях в нета - който иска може да потърси и да прочете.

10

МОЙ

преди 10 години

До Анонимен 9Заблуден си, ходил ли си там, че да твърдиш това?

9

до VIVA1234

преди 10 години

Информирай се преди да пишеш глупости. Камъните са били нападали в по-голямата си част и археолозите с помощта на военните са ги вдигнали в първоначалното им положение.

8

Анонимен

преди 10 години

Поредната простотия. Колко пъти доказаха, че това са естествени образувания. Ама нали трябва да пишат книги и филми да заснемат за да изкарат пари от поредната глупост. Толкова *** има дето като им подхвърлят само някаква идея за конспирация и се подмокрят и вярват във всичко.

7

до VIVA1234

преди 10 години

Ай стига глупости бе, ако е строен 50те години тогава какво е стърчало там преди това?Все едно да кажеш, че пирамидите са построени от Наполеон.Тая простотия е съчинена от някъв си Иван Лазеров, който ТВЪРДИ, че разполагал с автентични снимки, които дори и да ги има най вероятно са свързани с някакви реставрационни работи...що за глупост поредния *** идеолог на конспирацията жаден за внимание......

6

viva1234

преди 10 години

Явно са истински тези пирамиди, за разлика от Стоунхендж- наскоро публикуваха снимки как английските военни са ги построили 50-те години на 20 век и сега милиони туристи от цял свят дават луди пари да зърнат "чудото" на Стоунхендж.

5

ko

преди 10 години

Винаги подзаглавие на подобна статия трябва да бъде: И македонците също.

4

Анонимен

преди 10 години

Като нямат история, ще си "направят" една както съседите им. На тия може да им се признае обаче, че са доста смели в твърденията си - находката била на 20 - 30 хил. години!!! Сигурно с мамутски впрягове са дърпали камъните до върха като от оня филма 10 000 B.C.

3

тоя

преди 10 години

тоя е по ЛУД И от БОЛЕН РУСКО АНАДОЛСКИЯТ метил!!!

2

Анонимен

преди 10 години

Народ без история си търси история, това е истината. *** и *** с бели шапчици и кръгли глави.

1

бай иван

преди 10 години

а, че как македонците не са ги изобретили тия пирамиди преди босненците, бе?