13

Учител

преди 10 години

Не бих се произнесъл за качеството на родната журналистика,така както господинът /ако е журналист изобщо/ се произнася за образованието.Образованието е мисия,чието значение ще нараства,защото какво може да прави един ***/необразован/ и беден човек!

12

1

преди 10 години

Абсолютно прав е човекът. На кило се създават неграмотни висшисти от измислени университети. Всеки иска да вземе диплом и да стане шеф с малко работа и голЕЕЕЕма заплата, ама като нищо не работи в държавата няма къде.

11

ВСИЧКО Е ГЕН

преди 10 години

Другарю Манолов- вие и вашите издънки сте генетично ***, НО все се тикате " акъл " да давате !!! Вашата държава умря, за което много ви благодаря !!!

10

Милен Атанасов

преди 10 години

"Особено покъртително са описани животът и делото на Левски - "той създал комитети за подготовка на общо въстание... но полицията заловила апостола, съдът го осъдил на смърт. Присъдата била изпълнена в покрайнините на София" (стр. 66). Срещу кого се подготвяло въстанието, коя полиция го заловила - не е ясно. Ако обаче детето е малко по-будно, като нищо ще остане с впечатлението за един рутинен и справедлив процес. А за обесването на Левски - забравете..."

9

Милен Атанасов

преди 10 години

А знаете ли, че в учебник за 3ти клас изкарват ВАСИЛ ЛЕВСКИ най-обикновен разбойник и терорист? Това видяхте ли го?! Онемях! Трябва всички родители да изискат срещи с директорите на училищата и да се събере обща подписка на всички училища, родители и историци и да се оправят учебниците - това не е Образование, а Еничарознание.

8

От чужбина

преди 10 години

В чужбина училищата и университетите са с по-голяма практическа насоченост. Учи се това което ще е необходимо в практиката. В българските училища прекалено много се блъска теория... при това неща които не са с практическа насоченост.

7

От чужбина

преди 10 години

Има изключително много за "дялкане" в българската образователна система. В университетите програмите са прекалено натоварени с ненужни неща които не се ползват никога в практиката. Например всички икономисти и инженери учат математика, която за нищо не им трябва после - става въпрос за НЕнужната част!!! А преподавателите буквално "нареват с лопатата" материала. Преподава се бързо, да се мине през материала и който разбрал разбрал...

6

Анонимен

преди 10 години

Много "университети", фалшиви доценти, професори и комплексари, които нямат нищо общо нито с науката, нито с бъдещето! Направете статистика и ще установите как всички тройкаджии са "учени" и началници!България не върви, защото имаме най-уродливата форма на корупция - да заемаш място, което не ти е по капацитета, да пречиш на тези, които могат, да завиждаш и да унищожаваш всичко свястно около себе си!Но...Сорос сигурно е на друго мнение.На глобалния свят му трябват само безмозъчни.

5

Анонимен

преди 10 години

Още отпреди "демокрацията" е така.Важното е да назубриш, а не да разбереш и да задаваш въпроси и да мислиш...Това се отнася особено за "вишото" образование. Най-вече като се погледне как се правят дипломни проекти.

4

BG

преди 10 години

Образователната система на България е изградена на едно единствено нещо - БРОЙКАТА !!!Докато университетите получават пари за брой а не за качество - така ще бъде ! Виж ти - цели 19 % реализация, че то при това положение това си е направо рекорд !Ако университетите приемат примерно 300 студенти първи курс, а в четвърти остават 30 - най - добрите, най-кадърните и подготвени, колко ще бъде процента реализация г-н Малинов ?!?Ето за това трябва да плаща държавата, не за бройката !

3

Анонимен

преди 10 години

До Уж добрия съседТук се говори за връзка между образованието и реализация на трудовия пазар, несъответствие между търсене и предлагане и т.н. Колегата по-долу започва за история и робство да говори, въобще не е разбрал за какво става дума. Явно е плод на сбъркана образователна система.

2

х.

преди 10 години

Тези учебници не са сменяни с години в горните класове.И като почнеш да четеш от тях направо се чудиш,защо всичко е толкова несвързано, като че ли са енциклопедия.

1

Уж добрия съсед

преди 10 години

"Образователната система в България е изградена върху погрешни принципи"Добро утро. Тукията като "присъства" - набива българи на колове. Това е образователната ни система. Намало "робсто" щот не съвпадало с превода на съвременния Хамериканец за роб.Подобна "история" писана от туркофили европейци, врагове на България не важи заистина.