10

Смирненски

преди 10 години

А млада, толкоз млада тя е още!Обича в тоз живот и тяи нежността сребриста в лунни нощи,и огнения химн на любовта. Но с дъх отровен фабриката хладнапогуби свежи младинии ето: вече хищница нещадначелото в смъртен полъх вледени. Душй я някакъв гигант стоманендо черна каменна стена...Навън ти, призрак мрачен и неканен!Навън!... О, въздух, въздух, Светлина!...

9

Преди 100 г.

преди 10 години

"Работнически вестник", 15 юли 1922ЖЪЛТАТА ГОСТЕНКАНа тютюноработничките безбройните робини на жълтата царица туберкулозата А сред избичката мрачна, мрачна като робска орисстара съсухрена женица бди над дървений креват;пак очи с очи се срещат и премрежени от горест,търсят призрака нечакан тъй незнаен, тъй познатА сред избичката мрачна тази вечер е последна,знаят го душите неми, знаят го и двете те:призрак властен и злокобен дебне тук с усмивка леднаи за бледата девица черна мрежа той плете. * И лежи тя все тъй скръбна, бледолика,тя дете, познало ста

8

Анонимен

преди 10 години

Пълно е с болни хора, които се разхождат и дори не знаят, че са болни от белодробна туберкулоза и заразяват другите. Сега май ги лекуват набързо , а са нужни поне 12м. Да не говорим,че вече е широко разпространена медикаментозната резистентност и лечението тук е много скъпо и сложно.

7

rozi

преди 10 години

В северозападнала...пардон северозападна България откарай време са си *** и все си гласуват за БКП/БСП,то и за това района им е толкова просперирал.Туберкулозата-"жълтата гостенка" наистина си е болест на бедността...липса на добра балансирана храна и лоша хигиена,мизерия.Върнахме се пак в началото на миналия век.И това в страна на Европейския Съюз-срам за крадливите управници.

6

Анонимен

преди 10 години

Туберкулозата е болест на бедността.

5

Анонимен

преди 10 години

В Хайредин са власи и ***!

4

Ех.

преди 10 години

1, засрами се, говорим за малко детенце! Няма значение от какъв произход е, децата са най-святото нещо на света, а ти си поредната интернет мижитурка.

3

Симо

преди 10 години

Значи прави сметка какво е (другото). Може да няма турци, но пък 100% гласуваха за ДПС. Отново поради етнологията на района.

2

от там близо

преди 10 години

В Хайредин, както и в цяла Северозападна България, - турци няма!

1

Анонимен

преди 10 години

дете ИЛИ ***(турче)