11

Ясенчо

преди 10 години

Убийци са хората не косатките.

10

oktai

преди 10 години

orkite sa mnogo,mnogo po-inteligentni ot bg pravitelstvo.da pusnem vsicki ot parlamenta pri orkite...

9

.

преди 10 години

До 2.Всъщност не е жалко. Гледай "Blackfish" и ще разбереш защо. Отделно - в Калифорния са на път да приемат закон, забраняващ представленията с косатки в SeaWorld.

8

redordead

преди 10 години

това са изкл. умни животни. В дивата природа няма документиран случай косатка е нападала човек. Отделно, всяко племе си има различни песни, и да кажем ако се срещнат поколония, които са разделени отпреди 400-500 години, могат да установят, че имат общи предци, на базата на сходства в песните. Освен това, те адаптират ловната си тактика на базата на жертвата и терена...

7

great

преди 10 години

I've been there!

6

Котан

преди 10 години

Според мен науката е стигнала завидни върхове но все още не можем да сложем ръка над всичко живо. Комплексноста и уникалноста на майката природа е необятна както и в частност на тези животни. Някои неща трябва да бъдат оставени такива каквито са и а ние да се развиваме и забавляваме с наличното.

5

Котан

преди 10 години

Статията е интересна но на скоро пуснаха филм показващ няколко убиства над треньори от косатки заловени за опитомяване. Учените смятат, че тези лидери в хранителната верига могат да станат агресивни ако са държани в малко за тях пространства, откъснати са от семействата им или са държани гладни ( един от методите за възпитание ). Същото така те намират трудност в намирането на общ език със себеподобни хванати от друга област на планетата.

4

Моон

преди 10 години

Преводът е "косатка", а не "кит убиец". Това второто е буквален превод на killer whale, но е абсолютно неподходящо.

3

океанолог

преди 10 години

Тези китообразни бозайници не са убийци, просто се хранят. Българинът, като коли прасето е същата картинка.

2

Анонимен

преди 10 години

Много са величествени, жалко че няма такъв тип атракциони в България

1

Анонимен

преди 10 години

mnogo e interesno i krasivo. koito moje da go poseti.