77

Анонимен

преди 10 години

Тоя хищен лалугер на снимката няма мяра!!!

76

койчо

преди 10 години

Как ще е частна мрежата, като жиците пред къщи са си все същите от времето на баи Тошо. Взеха ги за жълти стотинки и без почти никакви вложения ни възседнаха и правят пари на наш гръб. ВЪН, ВЪН И ПАК ВЪН НАГЛЕЦИ ТАКИВА!!!

75

Анонимен

преди 10 години

Трайчо що не си трайш!

74

Easy boy, easy!

преди 10 години

Трайков, би трябвало да знаеш (като си се омешал тай енергийна каша) че държава отдавна си е платила всички разходи и такси по тези енергийни мрежи.

73

Liliasmih

преди 10 години

ЕРП бяха държавни и бяха продадени и з за около 600 милиона долара, крайно неизгодно. Енергетиката, БТК, БДЖ са стратегически за всяка страна и гарантират националната й сигурност , те трябва да са държавни! Кого питахте когато ги продавахте, сега нека да печелят чужденците, окрадоха медните ни кабели и ги замениха с алуминиева-цинкова тел. Спечелиха милиарди от скраб. Нищо не поправят, чакат стълба да падне и тогава го заменят, не ги боядисват, чашките са остарели, изпочупени и т.н. Вън на ЕРП!

72

Защото

преди 10 години

До А Защо:1. Преносната мрежа е държавна - ЕСО. Не е в цветущо състояние. Частна е РАЗПРЕДЕЛИТЕЛНАТА.2. И в България има фирми, които продават енергия - на клиентите на Средно напрежение, и пак ползват същата разпределителна мрежа. Няма такива, които да продават на крайните дребни клиенти - домакинства и малки фирми. За това вината НЕ е на ЕРП, а на държавата.3. Продажбата е направена от НДСВ.

71

Ще се вдига!

преди 10 години

Сега вече цената задължително ще се вдигне. *** от ЕРП-тата са платили толкова много, на много драскачи тук и те се скъсаха да хвалят тези национално опасни дружества. Досега за почти 10 год нищо в тези ЕРП-та не се е променило и нищо не се е подобрило. Нямат 1 лев инвестиции и дела им в цената е почти половината, но някои непосвтени или наивни драскачи твърдят друго. Ако това беше вярно сега енергията щеше да е с 30% по-евтина. Управлението на ЕРП-тата е скандално некомпетентно!

70

77 до 72

преди 10 години

Проблема в енергетиката не е в ЕРП (те имат само 5-6% дял в сметката ти за ток). Проблема е в другите 95% - а това са все държавни и чиновници на хранилка - НЕК,БЕХ,ЕСО.ТЕЦМИ2,АЕЦ, *** от ДКЕВР, липса на свободен пазар, чиновническа намеса, разходи залудо (за АЕЦ Белене, Цанков камък и Южен поток), донякъде ВЕИ, ниската цена на тока в БГ - това са проблемите на енергетиката в БГ, ЕРП е една плюнка от 5% на този фон от 95%.

69

до 72

преди 10 години

Понеже съм участвал в процеса на приватизация на ЕРП 2004, ще ти кажа - процеса тогава беше изключително конкурентен и постигнатата цена от 700 млн.евро за трите ЕРП беше много добра. Това беше едно от малкото положителни неща от НДСВ. Иначе сега щеше да е като БДЖ,Пощите,Топлофикация,ВМЗ-нереформирано, стари технологии, излишни лелки,без фокус върху пазара, клиента и услугата - абе въобще, щеше да е като всички други дрържавни друижества да ги носим на гръб (добре, че вече са малко).

68

до 72

преди 10 години

Просто е: за 10 години ЕРП развиха значително мрежата/услугата и тя сега се различава от 2004 драстично:загубите намаляха 2 пъти, делът на разпределението в сметката ти намаля 3 пъти,има кол центрове, можеш да плати по 10 начина,фокус върху клиента.Сега ЕРП са съвсем други дружества,не че нямам какво още да се желае. То глупаците се питат така и за БТК как се купи за 300 млн, а се продаде после за 1 млрд-защото вече беше преструктурирано, с фокус върху пазара и клиента,и струва повече.

67

до 73

преди 10 години

Много е просто защо не трябва да има държавни дружества (колкото по-стратегически важна е една дейност,толкова по-малко държава трябва да има в нея). Държавното е ничие, управлява се от чиновници,назначени от други чиновници,в името на скрити партийни интереси. Връзката собственост-управление-клиент-резултат се прекъсва: чиновниците се сменят едни други, зулумите от тях остават. Само частен собственик може да има интерес да развива каквото и да е и да го пази (стига да има и умения).

66

Герчо с тамбурата

преди 10 години

Ерепета нарочно свалиха всичките стари МЕДНИ промодници с кабели от поцинкована тел и непочистен алуминий по външната улична мрежа и само от тази промяна те реализираха от МЕДЕН скрап милиарди долара. Това да им се сложи в сметката и парите да се възстановят на България.

65

КОМУНИСТ

преди 10 години

Интересно...възникват няколко конкретни въпроса към Трайков и неговите ментори и/или слушатели:1. Защо държавата да плаща МИЛИАРДИ, при условие, че е получила за тези ЕРП-та сумарно...693.2 милиона евро през 2004г.2. Означава ли това, че Държавата т.е. НАРОДА е загубил страшно много пари от продажбата на своя собственост на цена, много по-ниска от справедливата.3. Каква, според Трайков е справедливата пазарна цена?4. Кой ще поеме отговорност за разликата, изхвърчала от нашите джобове?

64

Анонимен

преди 10 години

Искам ЕРП-тата да минат в ръцете на братовчедите, плащаш 10лв на месец и това е.

63

а защо

преди 10 години

а защо в БГ продадоха,т.е. подариха, преносната мрежа?! В цял свят това си е държавна собственост и за това има конкуренция при доставчиците.Който ще доставя сключва договор със собственика на мрежата. и с БТК стана същото. То все едно да продадеш автобусите на Градски транспорт заедно с пътищата, по които се движат! Смърт за костов, който продаде, т.е. подари по този начин енергийната и телекомуникационна инфраструктура

62

от село

преди 10 години

За какво Ви е ток? има дръва...

61

до 58

преди 10 години

Ти явно си доста ***. В ЕРП остава 5% от сметката ти за тока, проблема е в останалите 95% - които са за НЕК, БЕХ, ЕСО, ТЕЦМИ2, АЕЦ - проблема е, че има държавни фирми в този бранш (демек ничии) и собствеността се управлява по комунистически (от чиновници, а не от собственици). Свободен пазар, читав ДКЕВР, частни субекти и нормални собственици, ограничаване влиянието на чиновниците, по-високи цени на тока (в БГ 8 ст е най-ниската цена от ЕС, виж energy.eu),това е пътя за развитие.

60

до 62

преди 10 години

Пич, печалбите не падат от небето, та ти да "национализираш" и само да ги прибираш. Печалбите (доколкото въобще ги има в ЕРП) са в резултат на мениджмънта (макар и при силните рестрикции на регулиран пазар). Айде сравни държавните ЕРП преди 10 години, загубите бяха 2 пъти по-високи, делът на разпределението в сметката 3 пъти по-висок, безброй ненужни лелки и раздут персонал, можеш да плащаш само на опашка на касата, въобще беше неандерталско (като всичко държавно).

59

Анонимен

преди 10 години

Второ, възстановил, т.н. швейцарско правило, за корекция на пенсиите при инфлация, познай сега , когато от повече от година, се отчита ДЕФЛАЦИЯ, какъв к..р ще получиш , по швейцарското правило ?

58

Национализация!

преди 10 години

"Токът няма да поевтинее, ако държавата го доставя", но печалбите ще влизат в държавния бюджет (пенсии, детски градини, училища), а не в швейцарските банкови сметки на чуждестранните "инвеститори".