10

Мира

преди 10 години

Много деликатен, фин и възпитан човек, изключително талантлив и като актьор, и като режисьор, носител на "Оскар", поклон!

9

Циника

преди 10 години

Колкото и да твърдят разни творци,че не ги интересува критиката, факт е че всички те, когато излезе тяхно произведене, винаги първото което правят е да прочетат какво пишат за тях големите критици. И ако написаното е отрицателно, някои от тях реагират инфантилно с негативизъм като малки деца.Но винаги и при всички положения, няма творец който да не интересува от реакцията на критиката.

8

Циника

преди 10 години

Критиката няма за цел да те учи да харесваш! Тя анализира, подпомага разбирането, преценява конкретните произведения през призмата на общозначими естетически и ценностни категории.Изкуството не е просто някаква субективна чудатост на отделни гении,а строга концепция която се е развивала през вековете.Затова абсолютно всеки творец винаги е част от някоя школа,движение и естетическо или идеологическо направление.Критикът е този,който подпомага процесът на наместване и подреждане.

7

До Циника

преди 10 години

Напротив. Изкуството съществува само по себе си и, както се казва, за всеки вкус има по нещо. Според мен е адски субективно някакви си там хорица, които се предполага, че са много компетентни да дават оценки и да се имат за всезнаещи. Факт е, че някои високо оценени от критиката филми НЕ са ми допадали и обратното. Относително е.

6

Циника

преди 10 години

до 2, без критици няма изкуство!

5

Циника

преди 10 години

Освен това Менцел лъже /съзнателно или не/, когато противопоставя кинотоакадемията като светилище на свободни духове на театралния факултет,което според него се е обитавало от комунистически подковани преподаватели. Комунистите най-силно протягат ръка именно към киното, тъй като чрез него има най-голяма възможност за контакт с масите и затова ако в театъра е било пълно с комунисти, на още по-голямо основание това се отнася и за киното.И така е трябвало да бъде

4

Циника

преди 10 години

Всеки режисьор от посткомунистическа държава се чувства длъжен да обяснява колко деспотичен е бил режима спрямо тях, забравяйки че той самият е продукт на тази система и е постигнал режисьорско ниво, благодарение на нея. Иржи Менцел много добър творец, но е факт че най-добрите му произведения са от времето на комунизма, докато тези в т. нар. демократични времена издават силна обърканост и липса на творческа празнота.

3

БКП

преди 10 години

Паплачта завършила натфиз е милюцюнерска шайка доносници, какви актьори го гонят тоя чех незнам. Новите им кадри заършили гордо класа на преподаватела ченге ли са по-хубави?

2

Анонимен

преди 10 години

Защо не признае,че е тук защото филма му ще излезе най-евтино в България

1

Анонимен

преди 10 години

Харесва ми с какъв непукизъм говори за критиците. Те точно това заслужават.