87

boc

преди 10 години

Веднага след като узурпира властта това правителство, написах:"Сега ще видите какво значи полицейщина!", защото тогава всички ревяхте, че при ГЕРБ имало "полицейщина".Еее, видяхте вече какво значи полицейщина при ДПС и с участието на БСП!

86

Strict

преди 10 години

Легендата за османски пълководец завоювал тези места в 14 век, нареченКърджа Али от Бухара, на чието име е наречен днешния град Кърджалиси остава само легенда. Подробните османски данъчни регистри не споменаватцели 230 г. за някакво селище тук след нашествието на османските турци. Когато т.н. гроб на Кърджа Али е отворен от учени археолозипрез 20-те години на 20-ти век се оказва празен фалшив гроб без погребение.

85

Една кърджалийка

преди 10 години

И накрая ще си позволя да променя името Русия с името България в речта на президента Владимир Путин"В България живеят българи. Всяко малцинство, независимо от къде е, което иска да живее, работи и яде в България трябва да говори български език и трябва да уважава и спазва българските закони. Ако някой иска Шериат, съветвам ги да отидат в държавите, където това е държавен закон. България не се нуждае от малцинствата. Малцинствата се нуждаят от България

84

Рали1

преди 10 години

До до Рали1 70Първо ,това е цитат не са мои мисли.Освен това е време да слагаме знак на равенство между траки,славяни и българи-това е доказано че е едно цяло.Добре разгледай картите на България при всичките ни владетели и ще видиш границите,за които се говори.От 1-до 7 век и от 1018 г.след Първата българска държава -византийско робство.С кои народи съм сравнила българите ?

83

Анонимен

преди 10 години

До Една кърджалийкаKirdjaliyka bila koy znae diktatora Jivkov otkade te dokara tuk za da stanesh na4alni4ka nqkade prishulka

82

Една кърджалийка

преди 10 години

Вие, Marsian, като сте решили, че основател на селището е този османски военен - и това е! Възможно е да сте прав - може този османски войник да е построил някакви колиби из поробена България - но това ни най-малко не го прави основател на ГРАД КЪРДЖАЛИ! Не ми отговорихте на въпроса : Вие къде се намирате и не сте ли гражданин на България?

81

пловдивчанин

преди 10 години

Днес стотици хора не бяха допуснати в Кърджали от полицията .Чий интереси защитават на България или на Турция???

80

ЖороПърви

преди 10 години

"Повече от 100 полицаи и жандармеристи осигуряваха спокойствие и ред около палатата."Нашата полиция ни пази!!!!!!!!!

79

marsian

преди 10 години

До Една кърджалийкаЕдно е основаването на един град ,а съвсем друго освобождението му .Основава се един път , а може да се освободи стотици пъти .Не прииначаваите нещата .

78

marsian

преди 10 години

Не се обиждам от това да ме нарекат фес,напротив гордея се .И туристите в Медресето не са стотици хиляди ,а милиони .Идват на поклонение .

77

Една кърджалийка

преди 10 години

Marsian, заучените фрази, които използвате не доказват Вашата култура и грамотност! Престанете с това " основан като селища" - не разбирате ли, че тук става въпрос за град Кърджали като град в Република България, получил своя статут през 1912 год в Княжество България. Това, че някякъв османски вонен е минал през българските земи не го прави основател на гред Кърджали! А колкото до културата и грамотността на българите - Вие къде живеете? Ви не сте ли гражданин на Република България?

76

до феса под мен

преди 10 години

Музея в Кърджали са посещава от стотици хиляди туристи годишно-българи и чужденци.Турчин в музей до сега не съм видял и няма да видя предполагам.Турците са прости и необразовани хора те не разбират от изкуство и култура.

75

marsian

преди 10 години

И за какво ви музей?!Аз, българин в музей и библиотека да влиза не съм виждал .

74

Анонимен

преди 10 години

До Една кърджалийка Уважаема ,не четете историята ,както дявола евангелието .Точната година на основаването на Кърджали се оспорва ,но със сигурност не е 1912.Кърджали е основан като селище от Кърджи Али .Военен в армията на султана . СПОРЕД МЕН КЪРДЖАЛИ Е ОСНОВАНО ОТ НЯКОЙ С ПРЯКОРА КЪРЖАВИЯ ИЛИ КЪРЛЕЖ-ИВИЯТ АЛИ

73

marsian

преди 10 години

До 71Не е имало селище преди Османската империя .Имало е Перперикон,Монек ,други крепости ,но Кърджали се основава от турците .

72

до Рали1 70

преди 10 години

'През средновековието преминавало ту в български,ту във византийски ръце'Ти с по-глупава мисъл не можа ли да се изхвърлиш. Славяните са били съюзници със прабългарите и византииците са им били врагове. е можеш да напишеш 'било е в прабългарски ръце''През средновековието преминавало'Този период не се нарича средновековие. Средновековие не значи 'по средата на ТВОИТЕ разсъждения', а е определен от историята термин.И спри да сравняваш българите и техните предци с други народи.

71

marsian

преди 10 години

До Една кърджалийкаУважаема ,не четете историята ,както дявола евангелието .Точната година на основаването на Кърджали се оспорва ,но със сигурност не е 1912.Кърджали е основан като селище от Кърджи Али .Военен в армията на султана .

70

до 69

преди 10 години

Алоо неграмотния първо се научи да пишеш посла коментирай-Кърджали е съществувал много преди Османската империя да го завладее

69

Рали1

преди 10 години

69,"КърджалиСелищен живот по тези места е имало още преди 6 хилядолетия.Открити са следи от праисторическа, тракийска, римска, византийска, средновековно-българска и късно-османска култура.Първите исторически находки са свързани с тракийското племе коелалети.През I век то е покорено от римляните. След това идва славянското племе смолени.През средновековието преминавало ту в български,ту във византийски ръце.През XIV век селището е превзето от турците,а през 1379 г.идват колонисти от Мала Азия.

68

Анонимен

преди 10 години

KIRDJALI E osnovana ot KIRIDJIALI PILKOVODEC V OSMANSKATA ARMIYA NQKADE PREZ 1490-1500 GOD v grad Kirdjali jiveeli samo nqkolko balgarski familii ostanalite vsi4kite bili musulmani