61

българин

преди 4 години

До ВъпросПовечето от въпросите, които задавате са плод на ниската Ви образованост по темата. Техните отговори отдавна се знаят. Не знам какво точно искате да докажете с тия свинщини, с които тровите темата. аз ще Ви отговоря на първия въпрос : Не, не е изгонен, господине. Мненията се разделят на две за бъдещето на легията, Раковски е в единия лагер, Левски е в другия. Оттам и идеята, че има конфликт между тях, за който споменава и Панайот Хитов в своите спомени мимоходом. Четете повечко.

60

rimisark

преди 4 години

До Анонимен 12ей такива анонимни нагъзени мишки предатели най-много ме дразнят като тебе, бавна и мъчителна смърт за теб!

59

Истина

преди 6 години

Левски е дълбоко религиозен православен русофил обесен, Бенковски русофил убит от засада, като е бил заедно с масона нациоционалния предател З. Стоянов, който по "чудо" се избавил. Мъжът на Райна княгина русофил умира вследствие на политическо преследване и побой. Капитан Петко войвода русофил оклеветен за атентат срещу русофоба Стамболов измъчван, изтезаван 144 дни и т.н. Ако се бяхме държали за руснаците след като ни Освободиха сега България щеше да е на три морета, това е истината!

58

Аненербе

преди 7 години

Като чете коментарите всеки любознателен българин би се сетил за разсъжденията на един голям наш поет, писател, драматург и преводач - Кирил Христов написани преди около 90 години: "в днешна Европа нашата страна е за жалост най-големият пример колко фатално е отсъствието на раса, какъв скотски дух крие сбирщината, която с никакви средства не може да се свърже и организира"

57

Виктор

преди 8 години

Първо. Освобождението на България е 19 февруари/3 март 1878 г. Авторката на тази простотия твърди, че Гина Кунчева умира на 27 януари 1878 г., което според нея е 1 година след Освобождвнието. Всеки що годе грамотен човек би престанал да чете това нещо още от този момент нататък.Второ. Андреа Начев, съпругът на голямата дъщеря на Гина Кунчева - Яна, умира през 1907 г., а авторката твърди, че Яна била вдовица докато още Гина и Петър са живи. Някой май е чел-недочел, а?

56

гражданин

преди 9 години

Самоубийството на майката на Левски е исторически факт, потвърден и в писмото на Стоян Заимов до Петър Берковски подир Освобождението! Разбира се, за байганювските патриотари е по-важно да клеветят писателя Христо Стоянов, че бил помаки да целуват десницата на поп Боян Саръев като на светец, който обаче е автентичен ***!Ех, Гочоолу, Дочоолу и Данко Хърсъзина са безсмъртни, както впрочем и плагиаторката Христина Рибарска...Наздраве, граждани! Да живеят посткомунистическите капиталисти-мекерета!

55

Тома Неверни

преди 9 години

Знам,че майката на Левски се самоубива от зверска немотия, хвърляйки се в един кладенец, за което има и документални сведения, предадени навремето от краеведа Борис Колев на директора на Хасковския държавен архив Марин Караиванов, въз основа на които той е публикувал статии във вестниците и е включил съответен материал в книгата си "Апокрифни архивни импресии", издание на ИК "Шрапнел" София през 2005 г. Байганювското патриотарство, демонстрирано в някои коментари си е за сметка на коментиращите

54

възмутен

преди 9 години

На тази тарикатка Христина Рибарска явно не й е за сефте да плячкосва чужди писания...Впрочем плагиатството е по-старо от египетските пирамиди, но пък да се твърди, че българските чорбаджии не били изедници и не подкрепяли властта на османлиите си е чиста проба изнасилване на историческите факти! Това е все едно да се правим на кьорави и да не виждаме как бившите комунисти станаха капиталисти и от отявлени атеисти се превърнаха в ербап теисти!

53

хронист

преди 9 години

Българското чорбаджийство по време на петстотингодишното османско владичество беше по-туркофилско настроено от османските султани! Ех, имаше и изключения като някои Иван-Вазови чорбаджийски персонажи...Така че не съжалявам, че прочетох плагиаторското писание на госпожа Рибарска. Пожелавам й все така неуморно да преписва и да се подписва под чуждите писмовни трудове! Все пак има файда за читателите!

52

българофил

преди 9 години

Като се абстрахирам от фрапантното плагиатство на Христина Рибарска, удивлявам се на уродливия байганювски псевдопатриотизъм, вихрещ се в мненията на някои от коментиращите, които буквално се *** от напъване да докажат недоказуемото, че майката на Левски не се е самоубила от отчаяние, нещо което BG-историографията умишлено премълчаваше!

51

русофоб

преди 9 години

Захари Стоянов бе отровен щото бе русофоб, Стамболов - заклан, щото също бе русофоб, и четиримата синове на байрактарката Райна Попгеоргиева бяха избити след 9 септ.1944г.щото бяха русофоби, сигурно туй очакваше и Левски, и Ботев ако бяха оцелели!А за очевадното плагиатство на Христина Рибарска - майната й!

50

П. Грозев-анархист

преди 9 години

г-жа Христина Рибарска е извършила драстично плагиатство,защото статията "Бездънния кладенец на националния позор" с автор Марин Караиванов бе публикувана във в."Свободна мисъл" още на 1 февруари 2006-та година. Явно на тази госпожа не й е за севте да плагиатствува, вървейки кестерме през просото!

49

Аню Величков

преди 9 години

Уви!Горецитираният текст е очеваден плагиат! Касае се за статия на бившият директор на Държавен архив-Хасково - Марин Караиванов, като субективната й интерпретация от Рибарска буквално я осакатява от историческа гледна точка!Впрочем тази статия навремето бе публикувана в областния ежедневник в. "Новинар юг", както и поместена в книгата "Апокрифни архивни импресии" с автор Марин Караиванов, издание на ИК "Шрапнел", София, 2005 г. под наименованието "Бездънният кладенец на един национален позор".

48

историк

преди 9 години

Статията е неграмотен плагиат, не познавам авторката,но познавам автора! Тя просто е окепезила автентичния текст! Стопроцентова наглост и невероятен резил! Засрамете се госпожо Христина Рибарска, ако въобще ви е познато чувството за срам!

47

xx

преди 10 години

Не знам какво цели авторът на този *** пасквил,но като историк съм потресен както от неговата неграмотност,така и от слабоумните ви коментари.Преди да седне да пише,човек трябва да се поограмоти.Както е известно,през лятото на 1877 г.армията на Сюлейман паша настъпва към старопланинскита проходи и бастисва населените с българи градове.Карлово и Сопот са ограбени,опожарени и разрушени,останалите там хора изклани.Турците отстъпват през януари 1878г - е какви ти там чорбаджии-изедници бе ***

46

Анонимен

преди 10 години

До СТАРА ЗАГОРАНа турци не се вярва

45

СТАРА ЗАГОРА

преди 10 години

Не помня къде четох, че ако турците отворят архива за Левски то ние българите ще се хванем за главите от изумление за истината и по-добре да не ги искаме. ПИТАМ: След като Левски е признат за национален герой, защо тогава архивите за Левски и Ботев не се отворят за да знаем истината ? За първи път научих за съдбата на неговата майка и рода - УЖАС и сега е така, нищо не се е променило !!!

44

qwerty

преди 10 години

До 36 Нова история на Б-я!Нез нам автора дали е учил история ,но ти когато са учили история сигорно си бил в болнични!

43

qwerty

преди 10 години

До Нова история на Б-я!"Освобождението на България се чества, като национален празник на България, на 3 март всяка година. Това е датата, на която се подписва Санстефанският мирен договор.Свищов е първият освободен град на България (27 юни 1877 г.). На празника всяка година младежи преплуват по река Дунав до съседна Румъния в памет на Освобождението на България."За Карлово точно незнам но е преди трети март1878г.!Стара Загора е освободена на 22 юли 1877г. отДевети Кавказки драгунски полк!!!

42

Въпрос

преди 10 години

1.Защо е изгонен Левски от Раковски от Легията в Белград?2.Как така само две заптиета ексортират Левски 200 км.до София без никой да му помогне-къде са комитети основани от него?3.Защо не знае никой къде е гроба му?Къде са последователите му тогава?4.Убил ли е беззащитно момче и защо?5.Имал ли е връзка с жена и ако не е -защо?..........има и още въпроси.....