20

Рали1

преди 10 години

17 и 18,Говорим едно и също .Не виждам смисъл да споря-да,пълнолетни са,но държани в изолация,в бедност,те продължават да бъдат манипулирани.Всеки може да работи и още нещо,всеки трябва и да се развива,но трябва и образование и пари.Стига да искат.И стигаме пак до партийните зависимости-защото парите се разпределят от техния водач-той го е казвал не веднъж.И все пак изборът си остава на хората-дали да се развиваме като човеци-висша форма или да се придържаме към Дарвиновата теория.

19

турчин

преди 10 години

Няма значение кой е производителя, въпроса е че има технологичен момент до кога да се манипулира и да се продаде тютюна. Не обвързвайте тютюнопроизводителя с ДПС. В Белица няма турци българи гледат тютюн. Плевенско също. Производителите трябва да се борят за цени а да не чакат държавата да ги субсидира.

18

до рали

преди 10 години

Сами са си виновни- те гласуват за дпс, така че разлика не мога да правя. Нали не говорим за петгодишни деца, а за пълнолетни граждани, които имат глава на раменете си?

17

дo рали

преди 10 години

В ничие кръщелно не пише тютюнопроизводител, барман, учител, т.н. нали?

16

Рали1

преди 10 години

До до ралиЗа тютюн до колкото знам няма доплащания-това е решение на управляващите ! И отново ги подведоха и излъгаха .И те вярват сляпо все още на водачите си.С какво се е занимавало това население в тези райони преди откриването на тютюна ?

15

Анонимен

преди 10 години

егаси надценките 1кг = 1000 гр = 5лв,1000гр = 50 кутии х 20 гр/кут = 50 х 5лв = 250лвВъпрос с повишена трудност, кой работи с 250/5 = 50 х 100% = 5000% печалбалегалните наркотици и ограбването на човешкия труд няма да спрат докато няма страх и разправа по върховете

14

Рали1

преди 10 години

До 9 и 10,Правете разлика между партия ДПС,чийто електорат са и хората,които с труда си си изкарват прехраната!Качеството беше добро-преди месец!Кой умишлено ги подлъгва и държи в невежество?Лъгаха и обещаваха преди месец от правителството,тушираха протестите временно,тръгнаха да проверяват българските фирми че има картел.Кой ги излъга отново,кой забави изкупната кампания,обещаваха и доплащания при все че знаят че няма предвидени пари?Да започват друго-има какво-туризъм,картофи,животновъдство

13

Един Българин

преди 10 години

Стига сте писали кои били турци, кои били българи. Всички са работили и съм съгласен с Рали, но не и държавата да изкупува. По-скоро да се сключат договори при ясни критерии за качество. За съжаление хората нямат пари иначе ако не предадат нищо тази година ще ги питам "изкупващите" компании от какво ще съществуват. Те искат да паразитстват на гърба на народа. Не е редно да се лишим от едно производство ако има пазар. "Преместването в друг град" е причина да има масово обезлюдяване.Това ли искаме

12

до рали

преди 10 години

Не знам да има доплащания и гаранции за зеленчукопроизводителите, пчелари и овощарите. Тютюнджиите са най-привилегировани и затова никой не им съчувства. Затова ядем турски и гръцки зеленчуци, но пък пушим бг тютюн. Какъв повод за гордост само.Ужас

11

до рали

преди 10 години

Като няма какво да произвеждат, да се преместят в друг град. И аз искам така- хем шефът да ми плаща заплата, нищо, че не съм си свършил работата както трябва, но искам и държавата да ми доплаща труда. И оправдания винаги има- да гледат билки. Неведнъж са казвали западни анализатори- България има бъдеще в билкарството и маслодайните растения. Но за там се иска акъл и образование, а не просто като тютюн. И, да, няма дпс, да подарява пари от нашите данъци.

10

Анонимен

преди 10 години

До Рали1NE SA hora

9

до рали

преди 10 години

Никой не длъжен да им изкупува каквото и да е било, дори и само да си платят труда. Всяка година една и съща песен и така и не се мръдват а се заемат с нещо друго. Всеки има алтернатива- ако няма какво да правиш,сменяш града. Аз как се преместих в друг град със семейството си, но само те не могат. После реват и чакат на държавата. Кой какво е обещал е друго. Къде го има това- хем държавата ти доплаща, хем частникът? И откъде знаеш, че не е ***?

8

Рали1

преди 10 години

До АнонименТе са хора като всички ни и за положили труд . И като всички нас искат нещо нормално-да получат заплащане за ТРУДА СИ. Заиграването е предизборно, както винаги обещанията лъжливи от страна на управляващите ни партии ДПС и БСП. Нима няма какво друго да произвеждат-имат-писала съм по тази тема.

7

Анонимен

преди 10 години

Нашите тютюнопроизводители- турци още живеят в комунизма май и чакат държавата да им изкупува ***,само и само да не им се наруши рахатлъка. Как пък не научиха нещо друго да правят,как не се образоваха, как не вложиха малко пари в нови идеи, вместо в къщи и пътувания до турция, как не разбраха,че отдавна мина времето когато баламите им изкупуваха нискокачествната стока ей така?

6

Рали1

преди 10 години

5,Дали е ***,съмнявам се.Цял месец обещаваха и лъгаха хората.Друг е въпросът дали само това е алтернативата на тези производители и дали нямат друга възможност за препитание.Колкото повече време минава ,толкова повече и качеството ще се влошава.Защо не изкупуват български фирми-бяха им ниски цените.Тези ще го купят на още по-ниски цени,/може и да не го платят/,а качеството му не е лошо. Поне да си платят труда,а за тази година да помислят и за друго производство.

5

do 4

преди 10 години

И как ще задължиш някой да изкупува ***?

4

Рали1

преди 10 години

"От Съюза на производителите на ориенталски тютюни обявиха, че ефект от протестите има. По думите на председателя на съюза и кмет на Община Сатовча Арбен Мименов държавата ще гарантира, че тютюнопроизводителите ще получат цена не по-ниска от миналогодишната, като разликата се осигури чрез национални доплащания. "- Това беше преди месец. Защо гръцки фирми изкупуват ? Къде е държавата ,нали гарантира ? Защо се гаврят с труда на хората ,а те докога сляпо ще вярват на празните обещания ?

3

Анонимен

преди 10 години

Много ясно, че няма да й купят никсокачествения мухлясъл тютюн. Как ще задължиш някой да ти изкупува ***? Все едно някой да ме задължи в магазина да купя мухлясъл хляб. Не разбраха ли, че тютюнът име кофти сорт, почти не се ползва и качеството е много нисков срв. с Гърция. Проблемът ,че утре дпс и бсп пак ще почнат да се правят на загрижени и ще им изкупят мухлясълия тютюн с нашите пари да си построят палати и накупят шавари и фереджета, вмето да платят операции и лекарства за онкоболните

2

Анонимен

преди 10 години

Оривaй

1

Червена баба

преди 10 години

Демокрация братче! Развивайте си бизнеса за жълти с'тинки, нали за туй се борехте 1989, кат украинци на Майдана. Аз се оривам към Северна Корея.