50

Shark

преди 10 години

Ако имаше начин преди 141 г. Левски отнякъде да види какво ще стане, никога нямаше да пожертва живота си.

49

681

преди 10 години

Пълен позор!Тази вечер пред паметника на великия Левски го нямаше НАРОДЪТ! Там бяха само олигарсите, крадците народни и попщината, от която Левски се отказва, защото за него тя не дава решения на житейските проблеми на хората.

48

Мишо

преди 10 години

Волен е новия Левски.

47

Анонимен

преди 10 години

levski sigorno se obryshta v groba, 4oveka e dal jivota si za svobodata na Bulgaria , a dnes bsp dps a ataka prodavta Bulgaria na turcia

46

Герчо с тамбурата

преди 10 години

От Освобождението до сега единствения държавник, който накара турските държавници публично и пред целия свят да заявят ,че в България турци няма и те нямат етнически и други претенции към България, е ТОДОР ЖИВКОВ,В денят от 141 -та годишнина на Васил Левски моята почит и към този голям Български държавник,

45

Анонимен

преди 10 години

stiga s toia levski be. a sega me pliuite. znaete li istinata za nego? raztyrsete se i 4etete.

44

С.С.С.Р

преди 10 години

Незнам дали сега щеше да го е срам Левски от нас ако беше жив , но след няколко години със сигурност , когато под натиска на еврогейовете , *** и САЩ , Апостола ,както и Ботев ще бъдат заклеймени като терористи ! Опомнете се и се обърнете към Император Владимир Путин - избран лично от Бога , ако искате да я има България !

43

УОРЛИК

преди 10 години

Бившият американският посланник е изпратил писмо до парламента на република България в което иска Васил Левски да бъде постепенно изваден от учебниците по история, като неудобен за световната демокрация. Ето и аргументите му: В унисон със съвременните политически ценности, ние смятаме, че е добре да преразгледате отношението си към Васил Левски, когото вие смятате за национален герой и борец за свобода.Нашите специалисти установиха, че Васил Левски е по-скоро терорист отколкото борец за демокраци

42

Анонимен

преди 10 години

Ако Левски живееше в България днес щеше сам да се обеси!

Днес е тъжен ден за нас. През 1873 г. загубихме един родолюбец и вече 141 години все го заменяме с родоотстъпници. Левски си е водил в тефтера колко народни пари е похарчил за ядене и ***, а днес големците се борят кой ще изкара по-голяма черна каса за изборите и колко *** гласа ще купи. Какво щеше да си каже Левски, ако станеше от неизвестния си гроб? "Абе, аз заради тези маскари и нехранимайковци ли увиснах на бесилото?" И щеше да е прав. Къде е чистата и свята република на Левски?

40

Анонимен

преди 10 години

Според западноевропейски историци, Левски е втория по величина професионален революционер в Европа за онова време, след Джузепе Гарибалди. Той самият се вижда в една освободена България не като национален водач или оглавяващ правителство. Напротив, Левски планира в духа на Гарибалди и Че Гевара, веднага след като България е възстановена като държава, да оказва помощ на други подтиснати народи по света, за тяхното освобождение.

39

МРАВКА

преди 10 години

ДА ЧУЕМ ДОВЕЧЕРА НА МИТИНГА ДАЛИ НЯКОИ ОТ ОРАТОРИТЕ ЗНАЕ ИСТОРИЯТА ЧЕ ЛЕВСКИ СЕ Е БОРИЛ ПРОТИВ ТУРСКОТО РОБСТВО .ПЕТ ВЕКА ТУРЦИ СА КЛАЛИ,БЕСИЛИ .РАЗЧЕКВАЛИ,ИЗНАСИЛВАЛИ,ПРАЩАЛИ В ДИАРБЕКИР БЪЛГАРИ И ОДВЛИЧАЛИ МОМЧЕТА И ГИ ПРАВЕЛИ ЕНИЧАРИ.ЗАТОВА КАЗВАМ ЗАБРАНА С ЗАКОН НА АНТИБЪЛГАРСКАТА Д.П.С. И НИКОГА ВЕЧЕ ТУРЦИ В УПРАВЛЕНИЕТО И ПАРЛАМЕНТА,ТЕ САМО ОБСЛУЖВАТ АНКАРА И ВРЕДЯТ НА БЪЛГАРИЯ.ДОГАН ,МЕСТАН И ХАФЪЗОВ В ЗАТВОРА.

38

Анонимен

преди 10 години

Някои съвременни български историци определят Левски не като професионален революционер, а като български политик. Докато Левски жертва живота си за благото на своя народ и своята родина, то българските политици жертват своя народ и своята родина, за лично облагодетелстване.

37

Анонимен

преди 10 години

"Ако спечеля, печеля за цял народ,ако загубя, губя само мене си."ЛевскиВ съвременното демократично общество печалбите се приватизират, а загубите се национализират. В частност ако законодателството не разрешаваприватизация, печелившото предприятие се закрива - Атомната електроцентрала "Козлодуй".

36

Анонимен

преди 10 години

"Ако служенето на народа е грях,то не искам прошка дори от Бога!"Левски При демокрацията служенето на чуждестранни"инвеститори" вероятно не е грях, защото никой от българските политици от 1990 на сам, даже не си е помислил да моли за прошка дори от Бога.

35

До 777

преди 10 години

Замълчи бе смотан .....3 заптиета ....много картинки разглеждаш в ФБ и си нямаш грам понятие от история ......тръгнал за Левски да говори някакъв си чатак .....не стига че живее в чужда държава ами и история се мъчи да пресъздава !

34

Румен221

преди 10 години

Приятели,Мюсулманите - етнос или етнографска група? Етноса е част от нация, с общ - произход, история, роднинство, религия, език, култура, територия, а хората извън нея я признават. - Религията е важен, но не задължителен елемент за обособяването на един етнос. МЮСУЛМАНИТЕ СЕ ОТЛИЧАВАТ ОТ ДРУГИТЕ БЪЛГАРИ САМО ПО РЕЛИГИЯТА СИ(Във Волжка България е същото)Етнографска група част от основния етнос, отличаваща се по диалекта, духовно-културно, конфесионално (например: шопи, помаци, македонци, гагаузи и т.н.);.

33

777

преди 10 години

От 'четата" на Карамански е Левски :) В блиското бъдеще и на Карамански паметник ще има. За заслуги при убийство на млади войници

32

Левски

преди 10 години

Наистина не отива героя на Левски за днешна България. В момента на България идеалният патрон би бил Борат.

31

Анонимен

преди 10 години

Левски е велик, но за времето си. Сега ако е от някъде да види какво става, сигурно ще му пукне душата. Най ме е яд, че днешните продажници го цитират и ползват за свои облаги. Не сме достойни като нация да имаме такъв велик кумир. За нас трябва за дойде такъв като Сталин и да ни съветва по канчето, защото на дивия капитализъм казваме демокрация.