20

Ангелина

преди 10 години

Данък слънце ни излезе солен , за прочит фернандо Магелан

19

Анонимен

преди 10 години

до 16, много си зле брат ми

18

ISKAME ZAKON

преди 10 години

ISKAME ZAKON KAKTO V ISRAEL !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.- Zashtita na chastnoto proizvodstvo na solarna el. energia za bita i doma.ZAKON ! Vseki koito ima pokriv da izpolzva slanchevata energia za domashni nujdi vkluchitelno da prodava izlishaka na energiinata firma za smetka na kupuvaneto ot sashtata firma pri nedostig na energia prez zimata.ZAKONA IM E MNOGO DOBAR! POMAGA NA DOMAKINSTVATA DORI I NA PROIZVODSTVOTO.

17

Анонимен

преди 10 години

ВЕИ олигарсите са Валентин Златев и Лукойл Енерджи с годишни приходи от ВЕИ в рразмер на 17-18 млн. лева, издателят и бизнесмен Иво Прокопиев, чиито фирмени приходи от производство на зелена енергия са 9,4 млн. лв. , също толкова са и приходите на фирмите на Николай Вълканов, собственик на Горубсо Мадан и Горубсо Златоград.В списъка с големите играчи е и Цветелина Бориславова с 9 милиона лева.

16

Роско Плевнелиев

преди 10 години

За мен е все тая. Вместо да имам три милиарда в офшорни сметки, ще имам два милиарда и осемстотин милиона. Но вие дето сте на една заплата ще плачете, защото американците ще ви погнат с увеличените сметки за ток и парно.

15

Анонимен

преди 10 години

NE MOGA DA RAZBERA BYLGARINA ZA6TO MISLI 4E UTRE V PARLAMENTA AKO GO NQMA SERGEI,DOGAN,MESTAN,BOKO ILI SIDEROV NQMA DA SE SYMNE ILI NQMA DA Q IMA BYLGARIQ TIQ NE SA BOGOVE A MAFIQ RAZBERETE

14

Анонимен

преди 10 години

MANDATNOST NA DEPUTATITE STIGA S TAQ POJIZNENOST NA DOGAN MESTAN SERGEI I SIE DOLU MAFIQTA

13

Анонимен

преди 10 години

охоооооо,как ви лъжат в момента власта е сладко нещо и са винаги готови да ни излъжат ,че правят нещо за народа

12

Студентка в НБУ

преди 10 години

ОСТАВКА! Искам Иван Костов или в краен случай Бойко Борисов! Не искам да облагат с данъци баровците - собственици на фотоволтаици и тем подобни, защото те ме издържат.Искам лукс и не ме интересуват гладуващи ***!Всички мацки на протест!!!

11

DAAA

преди 10 години

Тези са по-калпави и от Бойко ,само се лутат като пиле в калчище да спасят НЕК ще закопаят всики 2000 фирми в този сектор. Защо не се каже че има няколко големи играчи с много мегавати които са на определени лица и заради тях страдат и малките и целият народ! Заради тези страдаме всички! Колкото до НЕК -отдавна е във фалит ,цанков камък ,АЕЦ Белене ,крадливите директори итн. Не могат да се оправят!!! А и не виждам инвестиции в държавата просто няма пари!!!

10

Анонимен

преди 10 години

KUTEV DA RAZKAJE KAK JENA MU KUPUVA EVTIA ATOMNA ENERGIQ OT KOZLODUI I Q IZNASQ. A NIE PLA6TAME KATO *** SKYPITE MARICI I FOTOVOTAICI DOLU MAFIQTA

9

морски

преди 10 години

Продажния ни президент - прецедент реве като бито магаре,май са му бръкнали в джоба.

8

Анонимният

преди 10 години

А в ролята на консултант най-често влиза Иво Прокопиев. За да се случват всичките проекти обаче, е необходимо банково финансиране. Цветелина не може да търпи дълго да стои без банка зад гърба. Затова в края на 2011 г. тя придобива мажоритарния пакет в закъсалата с доста лоши експозиции Българо-американска кредитна банка. Веднага след придобиването й Бориславова обявява, че вижда БАКБ като зелена банка. Но не си мислете, че това е свързано с опазването на околната среда. Просто БАКБ поема кредитирането и обслужването ва ВЕИ проектите.

7

Анонимният

преди 10 години

След това се появяват перките или фотоволтаиците и проектът е готов за продан. Печалбата е колосална. При цена по себестойност на всеки инсталиран мегават от около 50 000 евро и наложената временно (преди да бъде отменена в съда) такса за присъединяване към мрежата на ЕРП от 50 000 лв. и продажна цена на готовия проект от 150 200 000 евро на мегават, печалбата за консултантите е огромна.

6

Анонимният

преди 10 години

Стойността на ел. енергията изхвърча нагоре и в крайна сметка доведе до падането на Борисов от власт след серия от улични протести. Преди това обаче хората в сянка Бориславова и Прокопиев напълват портфейлите си от ВЕИ сделки. Как работи схемата? Компания (често с офшорна собственост) купува земеделска земя на безценица. Статутът на имота се сменя и той става индустриална площ. Така на него вече може да има строителство.

5

Анонимният

преди 10 години

Цветелина Бориславова с Прокопиев заемат основни позиции при развитието на ВЕИ проекти и продажбата им на външни инвеститори. ВЕИ секторът е голямата бомба, която ГЕРБ залага в българската икономика. По време на управлението на ГЕРБ са присъединени 10 пъти повече ВЕИ, отколкото докато на власт е била тройната коалиция.

4

браво

преди 10 години

трябва да се ограничава производството на ток от най чистите източници че да може да се тровим с въглища. хвала на БСП и ДПС

3

energy

преди 10 години

За неусведомените, разгледайте договорите за изкупуване на ел. енергия от ВЕИ. Също така, хайде да не си говорим врели-некипели, всички са няасно кои кръгове се облагодетелстваха от ВЕИ. 3то, електропреносната мрежа е пред срив защото не търпи да щракаш като лампа 1000-1500 мега-вата мощности. Когато АЕЦ-а изключи, се вклщчва ПАВЕЦ Чаира (4-6 часа), докато поеме ТЕЦ (старт около 8 часа). Това са базови мощности! ВЕИ предимно не работи по 16 часа на ден (не и както видяхме в някои документи)!

2

Анонимен

преди 10 години

Кабинета въвежда таксата, защото Бойко има участие във вятърни централи. След време, ако построят Белене и Бойко се върне на власт, ще им го върне с такса върху атомната енергия. А раята ще плаща, плаща.......

1

Анонимен

преди 10 години

От кабинета посочват, че в конкретния случай въведената такса има възпираща функция по отношение на по-нататъшното нарастване на производството на ток от ВЕИ. - БИИ САМАРА, ДА СЕ СЕЩА МАГАРЕТО. КАК ВЪЗПИРАТЕ ПО-НАТАТЪШНОТО НАРАСТВАНЕ КАТО НАКАЗВАТЕ СЕГА ДЕЙСТВАЩИТЕ.