71

Анонимен

преди 10 години

Левски е велик, но за времето си. Сега ако е от някъде да види какво става, сигурно ще му пукне душата. Най ме е яд, че днешните продажници го цитират и ползват за свои облаги. Не сме достойни като нация да имаме такъв велик кумир. За нас трябва за дойде такъв като Сталин и да ни съветва по канчето, защото на дивия капитализъм казваме демокрация.

70

Анонимен

преди 10 години

Край Свиленград ще се издика монумент на Апостола!!!!!Напишете повече инфо.Живея извън БГ, а ми се ще да не така.Та, хора напишете кой движи проекта и къде да подпомогнем със средства.

69

Мартин

преди 10 години

Левски е мъж сразил една жестока жена ,комунистка без акъл с много пари ,които не заслужава, тя вече е изяла и изпила всичко и е лъгала достатъчно много, след това всички ще се научат и ще внимават какво правят ,ще бъдат честни и праведни хора, защото така се живее по щастливо

68

Анонимен

преди 10 години

Хайде стига с този цитат за мършата...уляхте се бе ....Който иска да се определя като такъв е свободен да го прави.Съгласен съм с по-долния коментар.Левски е АПОСТОЛ,СВЕТЕЦ И Е ОТ СЪЩИЯТ ТОЗИ НАРОД ХРАБРИ БЪЛГАРИ!!!!!ГОРДЕЯ СЕ ,ЧЕ СЪМ БЪЛГАРИН!!!!

67

Анонимен

преди 10 години

"Не сме народ! Не сме народ, а ***,пак ще кажа и с това ще да свърша"Свободен си да се самоопределяш като ***, като вмирисан труп и като какъвто си искаш, хора всякакви. Но да говориш от името на всички не съм съгласен.

66

Анонимен

преди 10 години

В последните си мигове се изповядва пред архиерейския наместник на София отец Тодор Митов. В изповедта си казва: "Каквото съм правил, в полза народу е" и помолил прошка от него и от Бога, а в молитвите си да бъде споменаван като йеродякон Игнатий, а също и българският народ. [...] Свещеникът поп Христо Стоилов разказва за последните мигове на апостола: "Дяконът се държа юнашки. Каза, че наистина той е първият, но че след него са хиляди. Палачът му наметна въжето и ритна столчето. Аз се просълзих и се обърнах към "Св. София", за да не видят турците, че плача, и си тръгнах."

65

Анонимен

преди 10 години

ЛЕВСКИ СЕ Е БИЛ ЗАХВАНАЛ С НЕПОСИЛНА ЗАДАЧЕ ЩОТО ТОВА НЕ Е НАРОД А *** И С ТУЙ ЩЕ ДА СВЪРША ПЕТРО РАЧЕВ СЛАВЕЙКОВ 1875Не сме народ! Не сме народ, а ***,пак ще кажа и с това ще да свърша. :D

64

до заключение

преди 10 години

Човече, годината е 2014-та, а ти ми говориш за комунисти и СССР, осъзнай се, това което е останало от тях не е българския народ. Българския народ е този, който въпреки цялото това мачкане е още тук, така че не ми развивай хипотези.

63

Анонимен

преди 10 години

Думите му бяха и прости и кратки,пълни с упованье и надежди сладки.Говореше често за бунт, за борба,кат за една ближна обща веселба,часът на която беше неизвестен;изпитваше кой е сърцат, сиреч честен,участник да стане във подвига свят;всяк един слушател беше му и брат.В бъдещето тъмно той гледаше ясно.Той любеше свойто отечество красно.ПОКЛОН! Думите са излишни!

62

Анонимен

преди 10 години

ВСИЧКИ ПОТУРНАЦИ НА КОЛЕНЕ !

61

до българин

преди 10 години

Първо не си никакъв българин, второ ЗАКОННА турска власт не е имало по българските земи никога, трето спри да търсиш провокация, а се научи как да почиташ паметта на националните ни герои.

60

до българин

преди 10 години

...Кой е издирвал Левски и по чия заповед беше обесен? ТУРСКА.

59

Анонимен

преди 10 години

Спи, Дяконе! Не се събуждай! Остани в незнайния си гроб!Добре си ти. От там не виждаш... съдбата на достойния ни род.Не виждаш майките, които днес не раждат.Стариците край кофите за смет.Бащите с джобовете празни, в ръцете с куфари и здравец за късмет.Децата ни са вече на изчезване. Селата мъртви. Пусти градове.

58

Анонимен

преди 10 години

Строим хотели, паркинги, гаражи. Край просяка минава Беемве.На пътя към Европа се продават в ръцете с кукли малките моми.Те детството си в сънища сънуват, стаена скръб в очите им гори.... Спи, Дяконе! Не се събуждай! Добре си там под тази черна пръст.Завиждам ти за туй, че не дочака мечтите си, разпънати на кръст.

57

Анонимен

преди 10 години

Затова те обичаме и се гордеем с тебе, Апостоле! Ти си нашата светиня. Нужен си ни и днес, когато умните, можещите и моралните хора са смятани за наивници и корумпираните ни политици не ги допускат до властта. Осветяват ги само от време на време, за да се кичат с тях. Ние - редовите граждани на България, трябва да продължаваме да вярваме в идеалите на апостола и да не се отказваме да ги следваме, защото те са както национални, така и общочовешки. Доброто винаги ни води към добро. Ще бъде!

56

Анонимен

преди 10 години

НЯКОЙ ЗАДАВАЛЛИСИЕ ВЪПРОСА КАКВО Е ИСКАЛ ДА КАЖЕ ЛЕВСКИ СЪС ДУМАТА НАРОДЕ?????? И ВЪПРОСИТЕЛНИТЕ СЛЕД НЕЯ? ЕДВАЛИ ИЗОБЩО СТЕ СЕ ЗАМИСЛЯЛИ. А И ДА СЕ ЗАМИСЛИТЕ НАЙ МНОГО ДА ВИ ЗАБОЛИ ГЛАВАТА И ЩЕ СЕ ОТКАЖЕТЕ ДА МИСЛИТЕ. ЗА ВАС Е ПО ВАЖНО ДА СКАЧАТЕ ДА РИПАТЕ НО БЕЗ ДА МИСЛИТЕ. ЗАЩОТО АКО МОЖЕХТЕ ДА МИСЛИТЕ НЯМАШЕ 24 ГОДИНИ ДА ГЛАСУВАТЕ ЗА МУТРИ И КОМУНИСТИ. А НАРОДЕ Е СЪС ВЪПРОСИТЕЛНИ ЗАЩОТО ЛЕВСКИ ВИ ПИТА ДОКОГА ЩЕ ЖИВЕЕТЕ КАТО РОБИ. ОЩЕ КОЛКО ВЕКА ВИ ТРЯБВАТ ЗА ДА СЕ ОСВОБОДИТЕ 5 ИЛИ 10 ВЕКА?

55

Исмаил

преди 10 години

Кой предаде Левски?

54

Анонимен

преди 10 години

Поклон, Апостоле!

53

Анонимен

преди 10 години

Всяка нация има нужда от идеал и ценности.Левски е мислил за отечеството си,кой сега милее за България?

52

до 90

преди 10 години

Тангра ще те съди и теб и другия дето се гаврите с историята и Васил Левски. Дали съм те разбрал - не е важно. Ти си изверг. Това, че си подкрепил моите думи е глупава лъжа. Пък и нямам нужда от твоята подкрепа. И както писах в предишен коментар : Нито охамед, нито Аллах ще ти помогнат пред справедливия съд.