51

до Добър жест

преди 10 години

От нафталина ли ти се струват изброените сръбските подигравски с България? Ето ти свежи - Сърбия постоянно прави въртели за изучаването на български език в Поморавието + Хората там са принудени да раждат в Ниш или дори по-назапад (идеята е ясна) + В Сърбия все още национална доктрина е, че ние сме татаро-***, откраднали езика и културата на славяните + През 1998 сръбски военен обяви, че ако не знаеш кого да нападнеш, нападни българите + Отказът да си отворят архива за Македония... Червей!

50

Мемет

преди 10 години

Айде - хаирлия да е! Догодина и в Цариград.

49

cCc

преди 10 години

Американският посланик е изпратил писмо до Парламента на Република България:...Нашите специалисти установиха, че от съвременна гледна точка Васил Левски е по-скоро терорист, отколкото борец за демокрация (в подобен смисъл се изказа и един ваш известен социолог, Андрей Райчев)....смятаме за необходимо личността на Левски да бъде постепенно премахната от учебниците по история на България, а защо не и в бъдеще заклеймена като идеолог на тероризма...

48

Анонимен

преди 10 години

Хемус (на старогръцки: Αἷμος, Haîmos, на тракийски: Haimos, на латински: Haemus) в древногръцката митология е цар на Тракия.Той е син на зимния северен вятър Борей. Според Овидий той се жени за Родопа------------Колко романтично :)

47

Pandin

преди 10 години

До PROF 4OLAKOVРодоотстъпнико, помни и не забравяй че все пак пишеш на книжовен български език. Кого се опитваш да заблудиш с това "бугарин"?

46

Анонимен

преди 10 години

Много пиказки наприказва Орешарски, но си остана само с тях. Защото не направи нищо, когато Дачич каза, че не е ясно на какъв език говорят хората от Цариброд - сръбски, български или шопски (дадоха го по БНТ). Така че той не призна българския произхода на тамошните българи, а подхвана сръбската измислица за "шопска нация", подобно на "македонската". Интересно как Левски би се отнесъл към позорното мълчание на премиера ни по този повод. И все още ли трябва безусловно да подкрепяме Сърбия за ЕС?

45

Анонимен

преди 10 години

Край просяка минава БееМВе. На ПЪТЯ КЪМ ЕВРОПА се продават в ръцете с кукли малките моми. Те детството си в сънища сънуват. Стаена скръб в очите им гори. СПИ,ДЯКОНЕ ! НЕ СЕ СЪБУЖДАЙ ! ДОБРЕ СИ ТАМ ПОД ТАЗИ ЧЕРНА ПРЪСТ. ЗАВИЖДАМ ТИ ЗА ТУЙ, ЧЕ НЕ ДОЧАКА МЕЧТИТЕ СИ РАЗПЪНАТИ, НА КРЪСТ.

44

Анонимен

преди 10 години

СПИ,ДЯКОНЕ ! НЕ СЕ СЪБУЖДАЙ ! Остани в незнайния си гроб ! Добре си ти... От там не виждаш съдбата на достойния ни род. Не виждаш майките,които днес не раждат. Стариците край кофите за смет. Бащите със джобовете празни, в ръцете с куфари и здравец за късмет. Децата ни са вече на изчезване. Селата мъртви. Пусти градовете. Строим хотели, паркинги и МАГИСТРАЛИ...

43

Анонимен

преди 10 години

Левски даде живота си за България, а днешните политици я обругават .Владислав Горанов: Майната й на България, искам да забогатея.

42

Анонимен

преди 10 години

Да се слави името на този свят българин !Смърт за неговите палачи.

41

ASI

преди 10 години

na vremeto edin LEVSKI e spasil ciala BALGARIAa sega 240 pop KRASTIOVCI obirat darjavata BALGARIA

40

минало

преди 10 години

Че турците са клали е вярно,само че Левски призовавал ли е за отмъщение или е казал,че всички ще живеят като равни в святата Република.А защо ми се струва,че един анонимен дето говори за кланетата на турците защитава и хвали кланетата на терористите в Сирия срещу Сирийската армия и народ.Абе раздор и омраза да има ,а?

39

Анонимен

преди 10 години

До Срам и позорИзключително прецизно и на място казано!!!!!

38

хм

преди 10 години

...а какво ли би казал Левски, да види как "чистата и свята Република"как не само няма армия и отбрана вече но е предала независимостта си на чужди тела нарекли се ЕС,които и диктуват политиката.

37

добър жест

преди 10 години

Добър жест на приятелство на фона на българските политици опозорили завинаги държавата си като се подложиха да дадат въздушен коридор да се бомбардира православна и съседска държава,а и само едното от двете е достатъчно да се каже"не"както други балкански д-ви.По-долу врагове на България са на първа линия да ровят в нафталина да намерят повод да предизвикват омраза между българи и сърби-братски народи.

36

Най-обичам...

преди 10 години

...турци да говорят за история.Все едно слушам античките,обаче ония поне имат фантазия.А турците...няма как да е иначе,щом най-големите им герои са две дьонмета...

35

НЕ ЗАБРАВЯМ

преди 10 години

...Отвлечени са към 10 000 млади момчета, момичета и жени, малко от които се връщат след Освобождението. Това е може би най-голямото документирано клане в българската история. Градът е напълно изпепелен и остава 5 месеца в ръцете на турците. Околните села имат същата съдба...

34

Анонимен

преди 10 години

Други са горени на жертвеници, имало разпънати на кръст приковани, пален е огън на гърдите на трети и е варено кафе. Млади жени са карани голи да играят кърваво хоро, където са озлочестявани и после изклани. В църквата Св. Троица са изклани 2500 души, много тела на избитите остават прави, защото няма къде да падат труповете. Изклани са и укрилите се в храмовете Св. Димитър, Св. Богородица и Св. Николай, които са обстрелвани с артилерия и запалени. Избити са между 14 000 и 15 000 българи, още към 1200 умират от глад и преживените ужаси. Отвлечени са към 10 000 млади момчета, момичета и

33

9667

преди 10 години

До АлексБи трябвало да се срамуваш от това, а не да се гордееш! Коматче хляб ви се досвидя за горката му майчица, та от глад и унижение се самоуби, хвърляйки се в кладенец!Брат му - опълченец, ранен в Шипка! - умря в мизерия като просяк в "освободена" България! Когато чета историята на нещастното му семейство, като човек, аз се срамувам!

32

край

преди 10 години

Сърбите са православни христяни с които се разбираме без преводач. Чудесно е че този паметник се откри от двамата премиери. От години нашите политици се правят че нямаме братски народ на цапад от нас. Историята я знаем - трябва да се гледа напред.