20

анонимна

преди 10 години

Няма ли кой да попита МОН защо се опитва да успокоява напрежението след като ве4е новите учебници са издадени

19

Анонимен

преди 10 години

Нямаме ли учители, нямаме ли интелектуалци, нямаме ли умни хора да се вдигнат и да пометат тази плява, затлачила МОН ? Ние какво, само обслужващ персонал ли ще произвеждаме? Да не би на Европа да й идват множко нашите умни и образовани деца, и сега от злоба да ни тласкат към пълно изпростяване? Те да правят каквото си искат, но къде са нашите управляващи, учени, интелигенция? Или и те не са учили история?

18

Анонимен

преди 10 години

До КОЙ?Просто пробват до къде ще стигне търпението на Българина.Някой по-долу каза-ако мине-мине.Ако не мине-ще го преразгледат козметично. На това в армията му казват разуснаване с бой. Лошото е,че постоянно ни бият, отвсякъде, народа вече няма сили да се съпротивлява...

17

Див аграр

преди 10 години

А с централата на ДПС и със фондациите на Сорос консултирахте ли се вече? Със световната банка, с МВФ? Със САЩ, НАТО и ЕС? Че от опит знам, каквото и да каже народа, никой не се съобразяма с него, а решават какво да става в страната ни от гориезброените фактори...

16

jane

преди 10 години

Еми да де, това е общественото обсъждане. Пускат новината, да тестват как ще реагират хората. Ако мине - мине. Ако не мине, не била тяхна. Като не е тяхна защо я качват на сайта им? Защо не се дистанцират от подобни тъпоумни планове. Ама не, по-лесно е да ни пускат слухове и да гледат сеир. А представете си - тази програма е била разработвана по европейска линия от предишните тъпоумници. Настоящите я подкрепят. Къде изобщо отиват парите ни??

15

Вяра

преди 10 години

Проект "За по-качествено образование", колеги е за мен проект "Как още по-бързо да съсипем идващите поколения!"

14

BG

преди 10 години

Следващото което очакваме от Клисарова е предложение българския език да стане ... свободно избираем предмет !!! Естествено - "само предложение" и МОН ще бъда отворени за дискусии !Тя няма ли кой да я гръмне че да се не мъчи повече !!!

13

Гневен българин

преди 10 години

Това е поредната гнусна въшна намеса.Трябва да реагираме максимално твърдо,защото ще посегнат на малкото,което ни е останало.Евреите и обратните европейци се стремят по всякакъв начин да наложат хомогенни общества,пълни с всякаква ***,без история,култура и идентичност!Е,с нас ще ударите на камък!Ще ви излязат криви сметките,*** ционистки!Всеки българин ще знае кои са Аспарух,Борис,Симеон,Кирил и Методий,Паисий,Левски,Ботев и всички други велики личности!Мястото на историята ни е в училищата

12

Гневен Българин

преди 10 години

Последните пагубни 25 години отнеха прекалено много неща на нас българите-семейства,здраве,радости,родолюбие и самочувствие.Историята обаче няма да пипнат!За нея ще има пожари!От години се питам защо се приема за нормално децата ни да учат по 1-2 чуджи езика с поне 3-4 часа седмично,а история да се преподава само 2 пъти?Не искам да омаловажавам останалите учители,но за нас най-важни са предметите български (не английски) език и история!На тях трябва да се набляга-дават гордост и грамотност!

11

Госпожо министърке,

преди 10 години

Няма нужда изобщо от училища! Децата да слушат чалга и да гледат високоинтелектуалните турски филми, давани по всички български телевизии. Да разберат каква велика империя е била турската, да се възторгват от победите й над християнството и да се научат на покорство!

10

BG

преди 10 години

Тая .... Клисарова, колко още гафа ще прави ?!?!Първо беше Ботев и Вазов, после намаляването на часовете по Информатика ?!?! Сега маха историята ?!?!Да ти ... и професорката и лекарката и чудото !!! Ама то ДПС само такива може да сложи !

9

Може и без училища

преди 10 години

Какво става, бе братя българи, всеки ден нова атака: срещу българския език, сега срещу изучаването на историята точно в последните класове. Утре кой знае какво ще ни сервират тези родоотстъпници. Къде живеем, попаднали сме в чужда държава или в паралелен свят? Нали именно доброто познаване на историята е в основата на доброто самочувствие на младите хора, защото българинът има с какво да се гордее, България не съществува само от тези нещастни 24 години,в които политиците ни донесоха само присмех

8

КОЙ?

преди 10 години

Без изучаване на история в 11 и 12 клас? Безумец ли е този, който го предлага или е добре обмислен акт на поредна агресия и зложелателство към всичко, което е българско? Българи ли работят в съответните отговорни институции - министерства и др., или продажници, купени за няколко сребърника? Даже по недоразумение да са попаднали на тези отговорни места, няма ли кой да ги хване за косите и да ги изхвърли извън страната ни? Кой режисира живота и бъдещето ни?

7

pot au lait

преди 10 години

vajno e vsichkite uchenitzi da sa klienti na chujdestrannite firmi s minimalni zaplati 160 evro i 20%DDS - na bolnitzite, na aptekite, na himzavodi, na farmaindustriata, na autoindustriata, na modernoto im zemedelie, na targovskite verigi Metro, Carrefour, Jumbo, Bauhaus, Baumax, Praktiker, Lidl, Kaufland, Penny, Billa, Ikea, Monsieur Brikolage, Ford, VW, Citroen, Renault, Peugeot, Kia, Audi, Nissan, Toyota, Subaru, Hyundai, Opel, Mercedes, Skoda, Fiat, Land Rover, Suzuki, BMV...

6

до Вили №5

преди 10 години

Много е полезно да учиш история писана от Византийски историци и част от историците в Европа осъдили ни с Ньоиския мирен договор.

5

Вили

преди 10 години

искат да вкарат вероучението и да махнат история и цивилизация!Защо? Ами защото всеки който е виждал учебниците за 11 и 12 клас по История и цивилизация знае че се учи за Българската и световна история подробно. От създаването на Българската държава, през паданепо и под византииска власт и османско робство, мине се през Възраждане и се стигне до нова и най нова история на България и света.Чрез отпадането на този предмет, същевременно вероучение като предмет, ще позволи асимилирането на Българс

4

Мон-педали

преди 10 години

Който се интересува от алтернативно образование, на всячески стремящото се да унищожи Бг образование МОН, да ни потърси във фейса - "Алтернативно - Нестандартно Образование", група и страница!

3

10

преди 10 години

Какви учебни програми бе, образователната система е един фарс! Индоктринация с пълна сила, както и не ви учат как да мислите, а какво да мислите, да сте полушни роби на системата! Всякаква креативност и въображение се убива в ***, наречен училище, децата се превръщат в алкохолици, пияници, наркомани, и всякакви прошляци! Прочетете книгата на Джон Гатоу, за скритата цел на държавното образование - затъпяване! Извадете децата си от училище, в самообразованието е истината!

2

Анонимен

преди 10 години

"Оповестяването им дава възможност на широката общественост да се запознае с резултатите от проекта "За по-качествено образование" и да се съберат мнения и предложения, които да бъдат взети под внимание при разработване на нови програми."По-голяма част от населението е необразовано и мненията и предложенията са некомпетентни.

1

Анонимен

преди 10 години

Тестват ни, приспиват ни с некадърно опровержение и ще го приемат. Прочетете отново отговора- никъде не казват, че е лъжа и ч еняма даотпадне, напротив- подготвя се новия закон. Ще стане като отпадане на доживотната без право на замяна- първо пуснаха инфото, което уж опровергаха от МП и след година го приеха тихомълком, без обсъждане.