15

Стар Краставичар

преди 10 години

Ето, от къде ще избият "евтиния" ток за пенсионерите !?...от същите !

14

едно разледване по

преди 10 години

тв, наскоро показа надценката на производител (над 100% беше).... какво се оплакват

13

само малко актуални

преди 10 години

данни за таксите на италианската ИАЛ: за регистрация на нов лек. продукт по националната процедура= 61, 250 еуро (+ 6070 еуро за всяка доп. дозировка или лек. форма). Такса за регистрация на генеричен продукт: 23 670 еуро (+ 2376 еуро за всяка доп. дозировка и лек. форма)...Законът има установени граници за надценка за всички компоненти на разпространението на лекарства: 66,65% за фармацевтичните компании, 6.65% за търговците на едро на 26,7% фармацевтите.

12

журналисти невежи

преди 10 години

Продължение. За лекарства надценката на складове и аптеки е минимална, не ви дерат те- дерат производителите. Истинското дране ви го правят с хранителните добавки и козметиката - където няма регулация и надценката е най -голяма, реалната печалба на търговци на едро и аптеки е от там. А вие продължавайте да си давате парите за хранителни добавки - щото не били химия - балъци.

11

журналисти невежи

преди 10 години

покачването на таксите към ИАЛ, няма отношение към цените на лекарствата. Таксите се плащат от притежателите на разрешение за употреба - производителите на лекарства за регистрация и поддръжка на досието. Тези такси са ужасно високи - но ИАЛ си е монополист. НЕ ги жалете производителите - те си изкарват парите. А цените на лекарствата по рецепта се реферират с 15 държави, няма как да се вдигнат. На лекарствата без рецепта цените отдавна се пренадути и печалбата за производителя е огромна.

10

Анонимен

преди 10 години

Донев , със отмъкнатите пари от болните хора да си купуваш свещи....

9

Анонимен

преди 10 години

До ?!??!?Няма страшно нека поскъпват. Ние нямаме нужда от лекарсва. Сега cме в комунизма - управляват ни наследствени комунисти синове, дъщери и внуци на видни дейци на ЦК, на Ок, на РК... на БКП, а се знае - при комунизма комунистическите болни са най-здравите болни на света. Особено, щом се лекуват с лекарствата на Донев, а няма как с други 70 % от търговията е негова.

8

бабаяга

преди 10 години

да окраставеят ......... ви паяжина да хванат дано

7

Салахадин

преди 10 години

8 извинявай ама по-дясна партия от БСП няма в България!!!

6

Анонимен

преди 10 години

Алооооо , БеСе Петоооо , каква лява партия сте бе в.шта м.***

5

гавраил

преди 10 години

минаваме само на знахари, вещици ще се лекуваме с корени,ще къкрят зловонни отвари и магиище мълвим тайнствени заклинания с направление от здравната каса и мз

4

Салахадин

преди 10 години

Хубаво е при Орешаркси нали?А за *** има безплатни лекарства по болниците в "бърза поомощ" и топло легло и храна!!А вие роби ще плащате!!!Бабините скринове ще са пълни с опаковки на цялата менделеева таблица!!и пак за ПАРТИЯТА да гласувате!!!

3

срам

преди 10 години

......"поскъпват"...... ----> гарантирано от червената олигархия следващият път - пак за БСП ( ДПС)

2

БРАННИК

преди 10 години

Моля?!?!?!?!? Да поскъпнат, когато заплатите ни станат европейски, не сам цените. Линч за вас и за децата ви!

1

???

преди 10 години

Бих повярвал на производителите ,само ако обявят колко е себестойността на 1 таблетка и цената и в аптеката ..