55

бахур

преди 10 години

Да,какво Ви пука за големите вериги етета, оодета пълни простотии.Работа е нужна братлета а не слугинаж и робство и да се оплаквате,колко пари ви давали в големите вериги.Гледайте прасенца кокошцици яица,сварете си ракийка и винце направете компотец,суджук,пастърма и сланинка.Поне не ходете да ви тровят умишлено еврейте ***.Гойте ***.Талмуда.

54

Анонимен

преди 10 години

Браво Орех ,само така мачкай монополите ! Те затова всички еврейски медии/ бтв нова европа ит.н. /искат това правителство да падне веднага , щото Ореха защитава интереса на българите , а не на запада !

53

Анонимен

преди 10 години

До до 51 (56)Ти пък въобще не знаеш за какво иде реч, но се обаждаш. Целта на този данък е да се избегне неколкократното облагане, което се получаваше при предишния данък. Смисълът на ДДС е всеки по веригата да плаща върху добавената от него стойност. За да работи този данък коректно всички трябва да са регистрирани по него. В противен случай го отнася следващия по веригата, който е регистриран по ДДС (или клиента). Казано другояче търговецът начислява и прибира данъка от името на държавата.

52

Анонимен

преди 10 години

Усещате ли как България върви към сталинистка диктатура и репресии. Вчера още двама души са уволнени от БТВ.

51

seira

преди 10 години

ОСНОВНА ЗАДАЧА НА "ГОЛЯМИТЕ ВЕРИГИ" Е ПОДТИСКАНЕ НА БЪЛГАРСКИЯ ПРОИЗВОДИТЕЛ, КАТО СЕ ТОЛЕРИРАТ ЗАПАДНИТЕ ПРОИЗВОДИТЕЛИ...ПОСТАВЯНЕТО НА БЪЛГАРСКИТЕ ПРОИЗВОДИТЕЛИ ПРИ РАВНИ УСЛОВИЯ С ЧУЖДЕСТРАННИТЕ Е ДЕЛО, КОЕТО ИЗИСКВА ПРОФЕСИОНАЛНО И НАЦИОНАЛНО ОТГОВОРНО ПОВЕДЕНИЕ НА ОФИЦИАЛНАТА ВЛАСТ!!!

50

Анонимен

преди 10 години

ще му свият сърмите на ореха и ще забрави за обещаниятя

49

Анонимен

преди 10 години

И защо като е ЕТ да няма право да снабдява когото си иска в това число и големите вериги. За сведение на г-н министър-председателят собственика на ЕТ отговаря с цялото си имущество движимо и недвижимо пред кредиторите и държавата, докато ООД отговаря с 2 лв. Ако някой е решил да прави далавери задължително регистрира ООД или ЕООД, това Орешарски отлично го знае, но опитите да го представи като лоша практика много силно намирисват на поръчка, която му е заплатена от едни хора, т.е. корупция.

48

Анонимен

преди 10 години

До Киро кофражистаСъщата тази Мургина беше оправдана от САС по всички обвинения 12г.И да е крала, то на документите,по които искаха да я осъдят,не стои нейния подпис.Това само показва неспособността на прокуратурата да си свърши работата(защото едва ли някой се съмнява, че големите далавери могат да станат без яко гръбче).Поради тази причина не може да се каже и каква част от злоупотребите са били под нейно разпореждане и каква част са и пришити за по-добър отзвук.

47

UK

преди 10 години

Много са прости горките

46

Анонимен

преди 10 години

За съжаление ПЕШКО е прав.С този двоен аршин на наши и другите, икономика не се прави.Пълна липса на законност от страна на управляващите.Облагодетелстваха близките до тях фирми,а подир туй за останалите, ще създаваме ред и дисциплина.

45

Анонимен

преди 10 години

има ддс - има проблемняма ддс - няма проблем

44

Шоп

преди 10 години

До Чиновник една фирма от калибъра на ЕТ, няма как при нормални обсоятелства да доставя такива огромни количества стоки, каквито купуват големите вериги----------------- И защо нямало как? Ти май си голям разбирач. Каква е разликата дали внасяш един тир стока или 5 тира или 10 контейнера?

43

Оня с коня

преди 10 години

В повечето страни от ЕС има жестоки правила за тези търгаши. Самоу нас си намериха рая. А дано да ги озаптят малко. А, дано да поставят Кауфланд а място, че само *** продават и то на здрави цени. В ЕС например не може да се продават пресни зеленчуци ако са произведени на повече от 50 км. от мястото на продажба, и т.н. и т.н.

42

Петров

преди 10 години

Това мнение на Премиера, ми говори само едно, че той е икономист само на хартия ! Как доставчик на стоки ще ги продаде на търг. вериги без ДДС, не ми е ясно ?

41

Анонимен

преди 10 години

Ами боса на Ораново се оказа първи братовчед на същия Стойнев, който носи цялата отговорност за инцидента.

40

Анонимен

преди 10 години

До VankataDo 47Какво им обясняваш.На промит комунистически мозък, ако ще и всички факти и доказателства да му удариш в лицето, той пак ще си знае едно- партията и пак партията.Най-добре са ги разбрали преди 44г.- за такива комунисти само преследване, извън закона и разстрели.

39

Анонимен

преди 10 години

Алоооо, Бобева кат не знаеш питай Мургина защо??? Ама преди това се посъветвай със Съсела и Мазньо за да не гръмнеш кат бушон!!!!!

38

Vankata

преди 10 години

Do Киро кофражиста:Ама ти не знаеш, че на другарката Мургина, тати й, е най-големият генерал в България от Живково време, този който е предал на тоталитарния тогава режим, истинските герои на България, същите които са готвили преврат на Другаря Живков - та няма по-заслужила измекярска фамилия от тази на другарката Мургина, виновник за най-големите ДДС измами в България, по времето на Орешарски и Станишев - БКП бди над нас и ни разправя мантри с изчадията си!!!:)

37

Анонимен

преди 10 години

До Анонимен 43За да ти е кофти.

36

Анонимен

преди 10 години

Interesno mi e da znam zashto stokite na Bila i Metro v evropa imat po niski ceni. Nali sa edna veriga.?Cenite obarnati v evro pokazvat che balgarite sa kradci.