10

STANIK

преди 10 години

То както сте я подкарали май ще минем и без отпуски

9

тя

преди 10 години

Не само за малките фирми трабва да отпадне , а да бъде пожелателен и за средните.В една средна фирма един човек си губи времето да приема заявления и да прави постоянни корекции на график.Изключително неефективно.Достатъчно е запазването на две годишния срок за използване.Скъпо струващо и безмислено нещо.

8

Даниела Бобева

преди 10 години

Зодия Дева съм.Личи ли ми?

7

Я пък тая

преди 10 години

Па то в "малките" фирми има ли отпуски? Особено в ресторантьорският бранш? Я инспекциите да вземат да си вършат работата.

6

Анонимен

преди 10 години

""...например премахваме на изискването за предварително планиране на отпуските от малките фирми. Според вицепремиера това е една екзотична мярка."Скоро и протестите ще са екзотична мярка

5

юсуф

преди 10 години

те па големите като спазват графика ............в яна-ад плевен в момента почти половината са отпуска , да не е такъв графика ?от средата на годината се почва с неплатените , ама инспекцията си затваря очите

4

бобо

преди 10 години

голям смях ви казвам,колко съм проста па народа ме търпи!!!

3

Харалампи

преди 10 години

Също да кажа, че това не е никакво облекчение. Този график просто е един лист хартия, на който трябва всеки да напише от кога до кога смята да излезе в отпуска. В нашия случай се улисахме да надраскаме 3-4 имена и дати. Аз под облекчение на малките фирми разбирам истинско облекчение, а не спестяване на писането на 1 лист хартия в годината.

2

Харалампито

преди 10 години

Това с планирането на отпуските е голяма глупост. В нашата малка семейна фирма за малко да ме глобят за това. Жената им вика: "каква отпуска бе, къде да ходя сама без мъжа си? Той не може да излиза в отпуска, аз също." Добре, че проверяващите видяха за какво става дума и си затвориха очите. Иначе 400лв и нагоре е глобата. Всичко е само бюрокрация - писане на тетрадки и дневници... И плащане на пари тук и там.

1

Gi

преди 10 години

Задължително трябва да облекчите малките фирми и от тежестта на трудовата медицина. Какво е това нещо за всеки обект отделна оценка на риска и на всеки обект една камара д документи и инструкции, все едно някой ги чете. Смешна работа, смотана държава, закони и правила , които пълнят джобовете на определени хрантутници!