28

Анонимен

преди 10 години

До каквито доходитеЕ как бе, аркадаш, не четеш ли че средната РЗ била към 2000 лева, издръжката на 1 бежанец- 1190 лева, значи на 1 български гражданин трябва да е поне 2000 лв, че 90 % от българите имали жилище (колко осъдително!). Ама и 1 500 000 *** ли? Сега пък ни готвят такси за притежание на предмети, по-стари от 50 години , иначе ЗАТВОР! Ало, психиатрите, къде сте бе, освидетелствайте творците на проекта, иначе става страшно. Къде ще трупаме вехториите, пред ковачницата на закони ли - Народното ни събрание, което си избираме НИЕ.

27

Петре,

преди 10 години

Да, това е изгодно за онези, които внасят смешно малки СУМИ данъци, съотнесени към доходите им. Това е резултатът от прилагането на плоския данък, яростно защитаван от странни индивиди, като Харолев, бранещи от данъци престъпното богатство у нас (поне 70 % е такова,). Всички знаем как натрупаха = заграбиха първоначалния = преразпределения чрез престъпна приватизация, капитал, а после го изпраха. Сумите на постъпващите данъци е малка, защото СУМИТЕ, постъпващи от големия капитал са малки поради само 10-те %, които честната ни държава им подари и ги защитава.

26

Петър

преди 10 години

Е може ли такова нещо??? Изобщо не става въпрос за събираемост на данъците, а само за отношение данъчни приходи към БВП. Трябва да се радваме, че отношението у нас е ниско, защото това значи, че държавата разпределя по-малка част от парите ни. Макар че очевидно в данъчните приходи не се включват примерно осигуровките, които са значим процент от приходите в бюджета.По логиката на статията излиза, че държавите трябва да гонят по-висока събираемост, която да стигне 100%. И тогава държавата

25

atanas.dimitrov.1675

преди 10 години

6,32 пъти повече сме я/го "забелили" от (подобно малоумно сравнение) страна 3.63 пъти по-малка площ ?!+%"%%"

24

atanas.dimitrov.1675

преди 10 години

Белгия - 11 мил мушички - 483.7 bil USD GDP България - 7.3 мил мушички - 51 bil USD GDP

23

СПАС

преди 10 години

Една от големите измами, от която държавата губи милиони евро :Колите нов внос, след изтичането на временната табела да се регистрират задължително в КАТ и да се плащат данъци и застраховки .По този начин ще се спрат и измамите с крадени коли, купувача ще купува регистрирана проверена в КАТ кола .Ама няма кой да се сети в правителството, нали ще настъпи по мазола мафията дето продават коли и ще има бой .По-лесно е да се вдигнат данъците на обикновения редови шофьор, ние сме свикнали .

22

каквито доходите

преди 10 години

И кое е чудното?! С тези доходи какви данъци можем да плащаме?! Така че, както сме последни по доходи, така и по данъци

21

Анонимен

преди 10 години

До Анонимен Който плаща данъци-да бъде вкаран веднага в затвора за финансиране на организираната престъпност. + 1000000000000Това е страхотна идея и приказка! АДМИРАЦИИ!

20

Анонимен

преди 10 години

Който плаща данъци-да бъде вкаран веднага в затвора за финансиране на организираната престъпност.

19

Икономикс

преди 10 години

Ами сивата икономика е взела връх не от днес, разни пирамиди никнат от 2-3 години като гъби след дъжд и дори са регистрирани законно с измислен предмет на дейност най често с идеална цел и нищо също не плащат на държавата , плюс че бавно но сигурно ерозират и без това жалката ни икономика, а и мамят хората, че ще забогатеят!

18

БГ

преди 10 години

Ами как да не сме, като всичко мисли как да ощети държавата! И фирми и граждани!

17

Анонимен

преди 10 години

за какво да внасяме данъци и осигуровки? за да се яви някой кат дянков и да ги гепне и изчезне? и в момента изчезват данъци. всички така наречени бизнесмени крадат ддс.

16

Анонимен

преди 10 години

До д-швейкаА ако гласувам по твойте норми....Веднага след това искам пълно връщане за осем години + лихвите + освобождаване от всякакви данъци следващите 4 години!кво ще кажеш,ааааааа?

15

Анонимен

преди 10 години

Заглавието е МАНИПУЛАТИВНО!!!Бг медиите не са медии а МЪРЛЬОВЦИ!"На опашката сме в ЕС по СЪБИРАЕМОСТ на данъците"СЪБИРАЕМОСТ означава %-то изражение на заложени в бюджета спрямо РЕАЛНО събраните.В статията става дума за ДАНЪЧНА ТЕЖЕСТ!!Вашта МАМКА бандитска ДЖУРНАЛИСТКА!

14

д-швейка

преди 10 години

Държавата се издържа от данъци и такси.Би трябвало всички които имат неплатени данъци и осигуровки първо да ги платят за 4 години назад и тогава да имат правото да гласуват за народни представители-няма да има никакво значение къде живеят в момента.Дали политиците го искат-за това направете референдум.

13

Анонимен

преди 10 години

айде развръзвайте кесиите,стига сте ги стискали тия пари,2 млн. българи нямат здравни вноски

12

Кратун

преди 10 години

Не може държавата да те клати както си иска с промени в здравеопазването, условията за пенсиониране, "реформи" в образованието и калпава инфраструктура и да чака от гражданите си да са коректни и да си плащат данъците. Държавата, това е договор за организацията на едно общество. Започне ли дози договор да се променя непредвидимо и без съгласието на хората, това вече не е легитимна държава. Не си мислете, че данъците са нещо, което е ваше неотменимо право.

11

андрешко

преди 10 години

Да , ама сме на първо място по бедност, по изчезваща нация, и по най- важното,безхаберие и без грижа за Човека, най- голямата ценност ,според ЕС.

10

Анонимен

преди 10 години

Аз вече не плащам данъци докато Орешарски е на власт. След като спирар нарочно парите за града в който живея и аз нарочно няма да им плащам.

9

Анонимен

преди 10 години

и тва им е много!