57

малее

преди 10 години

Незнаех че са станали по достъпни.Утре първо в банката отивам, ще взема 2-3 панелкище стана богат.Егати кефа вече сме добреее.

56

Анонимен

преди 10 години

v tia koprori se jivee tva jilishta li sa po 70 80 120 kvadrata,horata jiveiat v jilishta na zapad i kypyvat na 120 180 xilidi evro nosa po 250 kvadrata qko stroitelstvo a ima i takiva po 530 kvadrata no tam vzimat 2 3 4 xilidi evro zaplati ne kato balgarite po 350 800 leva treta klasa xora.

55

stroitel

преди 10 години

takava vie i stroitelstvoto ,stroil sam 7 bloka cenata e 150 180 evro na kvadrat do kluch prodajnata 10 pati poveche bash dalavera no i materialite sa vtoro i treto kachestvo samo fibrana i sreriopora parvo .takache ne migi razpraviaite za lyksove otvanka lice otvatre trice .

54

xx

преди 10 години

Цените на жилищата в Бългаия са неоснователно високи както всичко останало.Живея в Пловдив,в стара /от 1985/ малка кооперация в центъра.От 8 апартамента 3 са празни от години и само в един има младо семейство с едно дете.Останалите сме над 40 годишни. Като се замислих, оказа се че в блоковете на майка ми и тъщата положението е същото, дори по-лошо, а в новите сгради светят не-повече от 30% от прозорците, явно и там хората са малко, а децата съвсем.Какви перспективи,нацията си отива...

53

Анонимен

преди 10 години

до 52:Пич ако си мислиш че като емигрираш и там ще ти дадат кредит с 1% лихва... много се лъжеш. На Запад много по-малко хора притежават жилища. И да - друго си е жилището да си ти е твое и да имаш все пак някаква сигурност. Против панелните блокове съм, иначе. Трябва повече евтини къщи, ако ще и сглобяеми(ама качествено изпълнение).

52

Анонимен

преди 10 години

Трябва да се разрешат регистрации на алтернативни форми на жилище - подвижни(каравани), микро-къщи, сглобяеми бунгала, модифицирани контейнери и др. В САЩ сега се създава вълна точно против банкерите и за целта много млади хора решават да живеят в сглобени паралелепипедни къщи... е поне в Калифорния е така, но там по принцип луди много. Ама важното е, че е възможен вариант за бягство (или поне намаляване) от зависимостта на банките.

51

Анонимен

преди 10 години

На кого му пука бе *** къде емигрираш - айде чупката

50

до 50 анонимен. и то

преди 10 години

до 50 анонимен. и това не е хубаво

49

Анонимен

преди 10 години

До Номер 4,Харесваш ми как смяташ: Само че Средна цена на апартамент в Цюрих: милион и половина. Средна цена на апартамент в София: 80 хиляди.Тъй че там не е по-розово в това отношение специално, 10% от Швейцарците държат всички жилища, останалите живеят под наем и плащат на тях.

48

Анонимен

преди 10 години

И това не е защото хората са станали по-богати или жилищата по-евтини...Това е защото хората си купуват по-малки апартаменти.

47

Анонимен

преди 10 години

Масова емиграция и демографска катастрофа, процеси които не могат да бъдат обърнати. Младите трябва да се чудим дали да имаме 3 или 5 деца, а не как да изплатиме апартамент за 20-25 години

46

Анонимен

преди 10 години

Защо сравняват несравними неща. Статията би имала смисъл, ако лихвата която дават е валидна за целия срок на погасяване. Това за което пишат се отнася само за първата година. От там нататък лихвата се смята на базата на заплатата, която се получава в банката. Вдигат ти малко заплатата и лихвата скача, не ти я вдигат държат я за да можеш да плащаш, или ти я вдигат по-малко. Та ако взимате кредит в никакъв случай заплатата да не е в същата банка, че жална ви майка.

45

фф

преди 10 години

До до математика 38И ти имаш много здраве. Връщай се в Коми!

44

ХАМПЪРЦУМЯН

преди 10 години

ТРЯБВА ДА СИ УНИКАЛНО *** , ЗА ДА ДАДЕШ 100 ХИЛ. ЗА ПОРУТЕН АПАРТАМЕНТ С ПАРИ ОТ БАНКА. ЗА 30 ГОД. ЩЕ ВЪРНЕШ 250 ХИЛ. АБЕ ВЪТРЕ СИ С ДВАТА КРАКА В БАТАКА. ЩЕ ВРЪЩАШ ДОКАТО СИ ЖИВ.

43

Смях в залата!

преди 10 години

ХАхахаХАхахахАХахАХаха!Аве ейййй, Броооооокери! !Свършиха бааааалаааамитеее!!!

42

АНТИ

преди 10 години

Ако човек е по-находчив, под наем е по-евтино!

41

Кравата Милка:

преди 10 години

И един мармот завива шоколада в станиол:))

40

до математика 38

преди 10 години

Имаш много здраве от мен.През 1980г. тъкмо се върнахме от Коми и се включихме в една жилищна кооперация.18000лв не стигнаха и се наложи да теглим кредит от още 8000лв,който го изплащахме още 10г след това.Става въпрос за тристаен апаертамен в малък провинциален град.Средна заплата по онова време-около 200лв.26000/200=130 (средни заплати)Това е без обзавеждането

39

бaт Здрaвко

преди 10 години

При соцa, хорaтa се увеличaвaхa, зaщото нямaше кaк дa избягaш от режимa :)

38

Анонимен

преди 10 години

Хората имат жилища за продаване защо се ядосвате.Търсят си клиенти.Ако намерят будали да купуват на тези цени и при тези лихви, при тези заплати.Проблемът си е техен!