11

Анонимен

преди 10 години

..... и *** няма ! За разлика от 95 % в България

10

челяк

преди 10 години

Това са традиции, господин Стоян Петров, а те са запазени през вековете, още преди християнството по нашите земи. Пренесени са и в християнската епоха от народа ни. Аз невиждам нищо лошо в това, защото и на Коледа идват коледари, а те са нещо като тези Кукери и други от този род.

9

Щерев

преди 10 години

До стоян петровУважаеми г-н Петров, мисля, че бъркате Символите с Идоли и Традиция с Вяра!Обърнете внимание, че традицията се открива с участието на свещеник! Не се поддавайте на изкушението на Лукавия да "анатемосвате" !

8

Анонимен

преди 10 години

ха ха Перник

7

стоян петров

преди 10 години

Докога с това идолопоклонничество? Мисля, че е време Българската Православна Църква трябвада анатемоса тези езически ритуали и участниците в тях.

6

Миньорец -играорец

преди 10 години

Който не харесва Перник , няма вкус !

5

Перничанин

преди 10 години

Фестивалът е наистина чудесно изживяване.Съжалявам дребните душици,дето имат предубеждения спрямо моя град.Не твърдя,че е Еден,но не е това,което се опитват някои да го изкарат.Самият фестивал трябва да получи сериозна пр кампания според мен,да добие още по-широко международно значение,защото е нещо уникално за нашата държава.И костюмите(не всички,има някои,които са излишни) и типичната балканска атмосфера - скара,бира буквално на всяка крачка,вино,ножари,грънчари,изпълнения...Елате и вижте :-)

4

Discovery

преди 10 години

Мдам, бях на фестивала, няма такова извижяване просто. Много е готино наистина, много групи, се бяха подготвили уникално добре. А маските, коя от коя по-хубава и интригуваща :). Но, един от най-респектиращите моменти е, когато в ритъм почнат да скачат голяма група с чанове... еййй стомаха ти се обръща чак :). Много приятна обстановка... а и навсякъде се лееше вино и кебапчета ;)... който не е ходил, трябва да отиде!!!

3

батка с Адибас

преди 10 години

Не знам защо постоянно всички си правят майтап с перничани, след като по-прости парчета от бургазлии няма...

2

ppp

преди 10 години

Много добро, браво! :)

1

Анонимен

преди 10 години

свежа зелка