29

студента

преди 10 години

Всеки един студент, независимо къде учи трябва обезателно да отиде поне веднъж на студентска бригада. Аз лично съм ходил в Щатите с traveller.bg и съм останал много доволен .

28

Булка

преди 10 години

Коментар 16-ти предизвика интерес в мен с обучението на английски език в България. Потърсих малко в интернет и видях няколко не изглеждащи лошо варианти. Освен американския има два частни малки вуза (вумк и вузф), които предлагат образование за чужда диплома в България, подобно има и СУ. Частните работят с университети от Англия, а СУ разбирам с Франция. Нещо подобно има и в НБУ-то. Не лош вариант и според мен.

27

Анонимен

преди 10 години

Аз явно съм най-тъпия, уча в Москва с някакви китайци, африканци, араби и т.н. някои от тях са тук само заради рускините ама повечето се чудя, защо записват след като само автомобилите им почват от 100к.$ Тук не е евтино и обучението ми плаща работодателя, а стипендията ми стига и за почивка 2 пъти годишно понеже тук шоф. курсове са 6 мес. и няма кога да ги изкарам -нямам амбиции за автомобил. Реализацията ти дава смисъл на обучението, но възнаграждението ти дава удоволствие от всичко- в Бг няма

26

Анонимен

преди 10 години

ОБРАЗОВАНИЕТО В ЧУЖБИНА Е САМО ЗА ПАРИ КОЙТО НЕ СИ Е ПЛАТИЛ ТОЙ НЕ Е ЗАВЪРШИЛ.КАТО ГЛЕДАМ КАКВИ КАЛПАЗАНИ ОТ НАШИЯТ ГРАД ЗАМИНАХА МИ СТАНА ЯСНО ЩО ЗА ОБУЧЕНИЕ ПРЕДЛАГАТ ТАМ. С 2 ДУМИ ПЪЛЕН *** Е ОБРАЗОВАНИЕТО ТАМ ТАКА ЧЕ АКО СТЕ РАБОТОДАТЕЛ ВИ СЪВЕТВАМ БАЯ ДА СЕ ЗАМИСЛИТЕ ДА НАЗНА4ИТЕ НЯКОЙ ОТ ЗАПАДЕН УНИВЕРСИТЕТ ЗАЩОТО ОСВЕН ЕЗИК ЗА НИКАКЪВ *** НЕ СТАВАТ.ДА АМА ТО И НАШИТЕ *** ВЕЧЕ ДОБРЕ ВЛАДЕЯТ ПОНЕ 1 ЕЗИК НАОБИКОЛИХА ТУК И ТАМ И ГО НАУЧИХА. НА ТАЯ ЛОГИКА МОЖЕ ВСЕКИ КАЛАДЖИЯ ДА ВИ РАБОТИ

25

Анонимен

преди 10 години

Образованието добре, но като няма после работа и добра заплата, се оказва само загуба на много време и на много пари.

24

Рокфелер

преди 10 години

В Западните университети не малка част от студентите отпадат по време на обучението, поради слаб успех. Естествено за българи, изпратени като стипендианти да учат на Запад, тази опасност не съществува, в случай че не критикуват САЩ, възхищават се от неолиберализма, очернят руския народ и оклеветяват Владимир Путин.

23

brosbg

преди 10 години

Като настоящ студент в най-престижния Холандски университет (UvA) ми е определено интересно, доколко тези млади хора се справят с интензивната програма, която буквално няма нищо общо с ала-балата в училище и родното вишу. Успех на всеки поел, трябват здрави ***, обаче! ;)

22

Анонимен

преди 10 години

Бъдете себе си не се продавайте на Америка за пари,там не е хубаво.Имало едно време римска империя минала през нас,след нея дошла Византия и Османска империя,но и тях ги няма вече,а България е тук и винаги ще бъде,защото това е земята на добрия Бог.Бал/баал-добър,хубав бял.КАН КХАН -владетел=България ще пребъде

21

10

преди 10 години

Образователната система е фарс! В България висшисти, миещи ***, се ринат с лопати...в училище не те учт как, а какво да мислиш! Убива се креативността, индивидуалността, правят те роб на системата, потискат потенциала на всеки, креативност не се приема! Учат се куп глупости, пият, пушат, дрогират се децата...44% са фиктивно неграмотни...трябва да си много ***-зомбиран ***, за да защитаваш тая система...ако учиш вкъщи, ще си много по-умен...учиш това, което те интересува, а не по 50 предмета

20

до фалшивия 10

преди 10 години

Нормално е протеже на матрицата, промит жестоко мозък да отхвърля истината, и като сляпа овца да слуша правителство, медии...интересно защо навсякъде по света, тези, обучаващи се у дома, винаги са по-напред от тези, в училище...много си ***...жалм ми е чак...*** роб на банките!

19

10

преди 10 години

аз написах пълни глупости !

18

10

преди 10 години

Образователната система е пълна идиотщина! Само индоктринират децата, и те учат да си роб на системата, след училище почти всичко се забравя, поне си бил крана като *** да зубриш! Извадете децата си от тази машина за промиване на мозъци, домашното образование и самообразованието са начина!

17

до Kolko

преди 10 години

Искате вие от номенклатурата винаги на хляба мекото и на работата лекото ! Ако дъщеря ти беше завършила не мениджмънт, а физика например вече щеше да работи и да пее ! Но вие винаги искате лекото- на Запад тази дума е изхвърлена от речника ! Нека сега да се лута, дъщеря ти, като муха без глава ! Поздрави.

16

Анонимен

преди 10 години

Това, че 10%-42% от първокурсниците отпадали, хич да не ви е грижа. Ако детето не критикува САЩ и Израел и се възхищава от неолиберализма, очерня и оклеветява руския народ и Путин, няма да отпадне поради слаб успех.

15

Kolko

преди 10 години

Izvinete, che ne pisha na kirilica. Samo iskam da kaja, che izliza dosta skapo da izpratish deteto si v univwrsitet v nqkoq ot izbroenite darjavi, a i ne vinagi e opravdano, ima.universiteti i universiteti, ima studenti i studenti. V moq slucha dashterq mi zamina v Holandia da uchi, zavarshi , vinagi e bila s visoki ocenki. Sega se luta vblondin, uchi menidjmant. Sina mi sam reshi i go podkrepqm da ostabe v Bg i tuk ima vuzove sas spwcialnosti na angliski i chujda diploma

14

Обективен

преди 10 години

САЩ разбира се.По-скъпо е, но там е истината.Който каже, че не е така, е отявлено ***.Освен в комюнити колиджите, те са зле.

13

Анонимен

преди 10 години

Отиде моя в Англия какъв *** вместо да се върне и да стачкува,ще го хранят безплатно всичко е аванта а и тука са най умните.

12

Хахото

преди 10 години

До Анонименизобщо не е така! И българите си искаме високи заплати тогава, когато сметнем за справедливо. Зависи дали българинът си знае правата, целите и как да ги постигне. Тези от нас, които знаем как не работим за "жълти стотинки" и вървим нагоре и без да сме Милен Велчев! А тези, които са си рая по рождение - където и да отидат, все ще работят за "жълти стотинки - било то България, било то чужбина.

11

Анонимен

преди 10 години

То там като цъфнат и вържат после......Ако не направят като Милен Велчев има да им работят на ония *** там до живот за без пари, но ще си мислят че взимат много. Като бях командировка си говорих с шефа на банката, човека много доволен от българите, взимат малко а работят много и като им вдигнеш малко заплатата все едно си я удвоил. Другите чужденци не били така, все искали по големи заплати. Абе всеки сам си преценява, но системата е такава че те използват за дребни трохи а те си живеят живот

10

st

преди 10 години

До вв Как може да сравняваш Япония със русия и китай ееелелле какво общо има Япония със руия и китай лелеелеллеелел