67

king_for_a_day

преди 10 години

А най-накрая някой написа и нещо по темата.Напълно се съгласявам с 77. Жилищата наистина имат нужда от саниране (далеч не само топлоизолация, както първосигнално ще ме разберат 80%), обаче не по начина, по който се опитват да ни извъртят с тези измислени програми. Явно трябва сами да се организираме за да си стегнем панелките, но преди това трябва да забравим за дрязгите със съседа и с вечното оплакване и чакане наготово. Трудно се поема инициатива, но трябва да се борим.Иначе да се оплакваме.

66

king_for_a_day

преди 10 години

Чета коментарите и стигам до извода, че голяма шизофрения ни гони. Почти всички се обединявате от една страна около мнението, че жилищата са непосилно скъпи, от друга - че Сорос/ЕС/мафията искат да излезем всички под наем, за да сме зависими. Всякак го извъртате, само за да се самосъжаляваме. Искате всичко да е безплатно като през соца, ама пък без плазмички и смартфони не можете. Насила са ни тикали през соца към града, където било супер зле, а иначе селата на повече от 30 мин. от него пустеят.

65

Shark

преди 10 години

Eййй пак започнаха с тея имоти. Бе не схванахте ли че българина ще си държи имотите бе, това да живеем под наем няма да стане.

64

Анонимен

преди 10 години

...до момента е стартирала програмата за обновяване на жилищния фонд в 36 града и до момента не се реализира според очакваното...А какво е точно очакването? Едни будали да дадат едни пари на едни "наши" фирми, хранейки едни "наши" банки, приемайки СМР с 300% по висока цена от нормалното...Няма как да стане кой е?л... е?%л, мандалото лопна.

63

ANTIBANKER

преди 10 години

До ШопПо-скоро ще дойде края на еднодневките строени след 80-та година, от сега пустеят дори и ипотекирани такива. Относно това, че някой хора искат някой нещо да им даде. Ми нормално е когато работиш по 15 часа и някой ти плаща мизерна заплата, пък и да ти краде от осигуровките да, вече да иска нещо. То какво ли ни е дадено та да знаем поне какво да искаме. От рекет и геноцид вече искаме каквото и да е само да е нещо. Пари работа сигурност или поне малко спокойствие.

62

Див аграр

преди 10 години

До Шоп За всеки случай, не и тези, на жълтите павета ще създадат новите работни места. Ако беше така, за 25 години нямаше да има и 1-ин безработен вече.Работните места си ги създаваме самите ние, че и отгоре на това, плащаме на тази държава, че сме се осмелили да работим ВЪПРЕКИ нейната политика . А има хора, които само взимат, и пак не им стига, било депутатски заплати, било социални помощи,било заплатки от фондациики. Така че, уважаеми Шопе, не извъртай нещата, не говорим за работни места.

61

мтм

преди 10 години

не му ходи на такъв беден и дрипав народ да има собствени жилища.било и панелки,на фона на европеските концепции.я въс на пътя да просите .

60

Шоп

преди 10 години

До Анонимен 61Нищо не съм казал за качеството, казах, че ако не се подържат, един ден краят им ще дойде. И пак е пълно с коментари на хора, които искат някой нещо да им даде. Кой трябва да ви създаде работни места?

59

Анонимен

преди 10 години

Якооо- събират 2-3 свидетеля, почват дело, че не стопанисваш правилно, бъкаш от зарази, ниска хигиена и прочие- конфискуват ти апартамента после го продават на търг в който е само един човек за 10лв. и 55ст. с ДДС следва къщата ти на село- змиярник е- пак 2-3 свидетели, айде тоя път за 5лв. на декар... МАй не помните 1999г. на Лъвов мост апартаментите как намираха старите хора умрели с врата заключена отвън, я пожар, я грип, я ягоди... това е то БГ политиката, а за *** няма да пиша- НИЩО!

58

Див аграр

преди 10 години

До ***.Когато за същите "екстри" за които говориш, у нас отива същия процент от средната заплата , какъвто е там, в Германия, може би ще е изгодно да се живее и наквартира, особенно ако имаш и постоянна работа.Я излез сега у нас та квартира, да те видя?Ако двамата работят в семейството, едната заплата отива само за наем , ток и вода... А за поддръжка от специално бюро, само ако споменеш, ще те помислят за психично болен.Но не ме убеждавай , че у нас сега е по-добре на квартира...

57

Анонимен

преди 10 години

До ГюбрекчияНаучи се да пишеш с малки букви.Живей си там.Не ни липсваш.И се надявай да ти сменят името от Хасан на Мюлер.Успех.

56

ANTIBANKER

преди 10 години

До жороНяма к'во да го питаш, той ако можеше да ти отговори нещо смислено, нямаше да е ръководен кадър във фондация. Апропо това е най тъпата форма на фирма в търговското право. Нищо не прави, нищо не произвежда, а само пари генерира. А ние пари ще видим ама друг път. Щото те пари не идват само от адвокати и финансисти, а ми и от производство, макар и малко да е. Помните ли колко рязко се промени производственото качество след 90-та. Все не година две не сме произвеждали, а цял век. А ЗАЩО ?

55

жоро

преди 10 години

ИСКАМ ДА ПОПИТАМ ТОЗИ ГОСПОДИН БЕНОВ КАТО НЕПРЕКЪСНАТО ПОСОЧВА КАК БИЛО В ЕВРОПА, ЗАЩО НЕ ПОСОЧИ КАКВИ СА ДОХОДИТЕ И СОЦИАЛНАТА ПОЛИТИКА НА ЕВРОПЕЙЦИТЕ, ИЛИ И ТОЙ КАТО ДРУГИТЕ СПЕЦИАЛИСТИ В КАВИЧКИ В БЪЛГАРИЯ ГОВОРИ КАКТО МУ ОТЪРВА. НА ТОЗИ ИСКАМ ДА МУ КАЖА, АКЪЛ СИ ИМАМЕ ДА НАПРАВИ НЕЩО ДА НИ СЕ УВЕЛИЧАТ ДОХОДИТЕ И НИЕ САМИ БЕЗ НЕГОВА ПОМОЩ ЩЕ СИ ОПРАВИМ ЖИЛИЩАТА, ПЪК МОЖЕ И ПОД НАЕМ ДА ЗАЖИВЕЕМ. И НАКРАЯ В ТАЯ ДЪРЖАВА НЯМА ЛИ ДА ПРЕСТАНАТ САМО АКЪЛ ДА НИ ДАВАТ. ДАЙТЕ ПАРИ УВАЖАЕМИ............

54

ANTIBANKER

преди 10 години

До АнонименАз също съм един от тези които напуснаха "цивилизацията" на София и я замениха със спокойствието и удобствата на провинциалния живот. Е чак волтаици не съм правил, но пък други сгоди за избягване от разни монополни и комунални услуги да. Всички които говорят за Германия и др. защо пропускат факта, че масово се живее в покрайнините на градовете, в градовете живота е основно под наем. И друго те имат стандарт и мислене изграждано с години, а ние само вечните реформи.

53

Анонимен

преди 10 години

До ANTIBANKER По принцип си прав. Скоро време, както вървят нещата, ще имаме ново хайдушко движение. Не говоря за София, и живеещите там.Те са друга Бъргария, още от преди години, глезените "деца" на България са. Има и друг изход, но за много малко хора, за съжаление. Мои приятели купиха по една селска къща, инсталирафа фотовлтаиците с 30 години гаранция, направиха по един кладенец с хидрофори филтрираща система, и плащат инималното на държавата, която се чуди как да ги стриже по - често.

52

Анонимен

преди 10 години

До Анонимен 58 Не е ли цинизъм, да сравняваш живота в Германия с нашия???? наще дожоди, при почти германски цени на всичко? А да знаеш, че в бившата ГДР, на времето, да получиш БЕЗПЛАТНО жилище, беше нужно само да сключиш граждански брак в съответната община? Нещо друго ще е , не манталитета ни.Между впрочем, какво лошо виждаш,в това да осигуриш жилище на децата си, а не да изядеш и изпиеш парите си, и те да живеят след това под наем, ?

51

37247

преди 10 години

Когато над 70% от младите хора вземат по над 1500 лева на месец, тогава може да говорите, че България се развива по нормален начин. Приказки от рода "един приятел взема по 5 бона заплата в чуждестранна фармацевтична компания" или "работя в IT сектора и вземам по 6 хиляди на месец" важат за 1% от младежите...а останалите?! Учиш 7 години за лекар и вземаш 400 лева в Спешна помощ, това къде го има?! Или инженер с 600 лева заплата...СРАМОТА!!!

50

Анонимен

преди 10 години

До ШопТези панелки преживяха няколко труса, два от които бая силни, а новите пропукаха мазилки и облицовки още преди десетата им година и на първия по-силен трус. И като имах саниран и нов апартамент в "добър южен квартал", та кво... Комшията от съседния блок ми гледаше всяка вечер в чинията, комшията под мен пърди звучно сутрин, а комшийкта отгоре всяка неделя стържеше по ламанита с турбо мега прахосмукачка. Е*ати добрите стоителни показатели нема що, а данъците не ги коментирам...

49

Шоп

преди 10 години

Естествено, че ако бетонния зайчарник не се санира, строителният контрол ще забрани живеенето в него. Или поне трябва да се живее след подписване на декларация, че като ти падне на главата, ще се спасяваш сам.

48

ANTIBANKER

преди 10 години

До Див аграрДържавата в момента, притиска хората да зарежат поддръжката на самите себе си, а камоли да внедрява програми за облагородяване на жилищния фонд. И той ще се разпадне както и хората са разпаднати в момента. Да не говорят за подобряване на старите жилища, а ми да погледнат бунищата около новите квартали, Манастирски ливади например. И споко див аграр, нито един капитализиран строй не е оцелял дълго. Агресията и злобата на хората е по-коварна от парите по принцип.