37

skitnik32

преди 10 години

До Родопчанинe i? za towa poneje nqma kakwo da rabotqt li trqbwa da se subsidirat?????

36

гешев

преди 10 години

пълна лъжа е, че нищо не расте! боб и картофи са много по - вкусни, от полските! просто само на тютюн сте свикнали и е по - лесно да дойде фирма на крака и да ви вземе всичко накуп!

35

гешев

преди 10 години

да се създаде фонд за лечение на болести, причинени от тютюнопушене и да се финансира от производители и прекупвачи на тази отрова!

34

DO 23

преди 10 години

V ALPITE NEZNAM KAKVO RASTE NO KAT SI TOLKOVA UMEN ZA6TO NE ZASADI6 BANANI PRED VAS AKO JIVEESH VIOB6TE V KA6TA I AKO SE POLU4I I IZRASTNE PONE 1 BANAN MOJE DA SEDNE6 VARHU NEGO I DA SI POMISLISH ZA MEN ;)

33

FES

преди 10 години

EI BAYGANYOV6TINATA NYAMA KRAY PALNO S TIKVENICI I MALOUMNICI AY DA VI E,,,A RODA,A....

32

DO 28-PEPI

преди 10 години

До ПепиA BE PEPI TI TYUNA ZNAESHLI KAK SE RABOTI NA NIVATA ZA KAV RAHAT MI GOVORISH ,BILKITE TI LI SHTE GI KUPUVASH ?? A ZA ZMIITE AKO ETOLKOVA LESNO ELA IMAM EDNA GOLYAMA V PANTALONA TEBE 4AKA.

31

Krisko

преди 10 години

Поправете ме ако греша , но цигарените фабрики или по точно фирмата Булгартабак не е ли на г-н Пеевски ?! А той дали не е свързан по някакъв начин с ДПС?! А дали би искал като собственик на подобни фабрики цената на тщтщна да е висока или ниска. Понеже не съм в час ак има някой да разясни на простосмъртните нас. А що се касае за дотации на определени земеделски отрасли я помислете за зърнопроизводството!!!!! Колко милиони се дават там и защо като основно отрасъла се управлява от мутренски фирми

30

анонимен

преди 10 години

*** сте вии ама не го осъзнавате. Всеки народ си заслужава ДПС -то и АТАКА -та.

29

до пепи

преди 10 години

Много точно. България е най-богатата на билки Европа страна, но трудно може да им се обясни- едва български говорят, камо ли да научат нещо за билките. Нали с тютюна е най-лесно, че да им плащаме субсидиите. ЕС спря всякакви евросубсидии, редица страни не дават и едно евро, а ние тук 100 млн лв даваме, вместо да субсидираме овошките и зеленчуците,както и пчелопроизводителите. Затова ядем чужди плодове и зеленчуци- за тях просто няма,за да има за електората на дпс

28

Анонимен

преди 10 години

Пак гласувайте за ДПС и БСП !!!

27

до 26

преди 10 години

Точно. Все пак аз преценявам дали да купя дадена стока- ако не ги устройва цената, свободен пазар сме. Нали не искаха държ. намеса, искаха честен пазар. Ето! Как така ще им привилегировани, на които да им се изкупува стоката задължително- и аз искам моята задължително да се изкупува по цени,каквито аз искам, независимо дали става или не става? Не стига че им плащат купувачите на тютюн, не стига че държавата им дава субсидии..Кой друг получава пари и от държавата, и от прекупвачи.

26

Пепи

преди 10 години

До Родопчанин Доказано е,че в Родопите твърдеу успешно могат да се отглеждат и билки,и други интензивни култури.Освен това е пълно с пепелянки,от които доходите могат да бъдат в пъти по-високи от тютюна.И други.Ама иска се д...е да смениш посоката и инерцията и да си нарушиш рахата.

25

до родопчанин

преди 10 години

Стига с тези оправдания. Учебниците по география за написани на базата на това,което се развива и с което се занимават хората в момента, а не на това, което би могло. Ако се занимават с туризъм, щеше да пише "развит е туризмът",но те не искат да се занимават, защото няма субсидии и няма как принудят търговци да им изкупуват стоката. Не значи , че не могат с друго да се занимават, а не искат и част от проблема е липсата на образоание. Да гледат картофи, но там няма субсидии от 100 млн.лв,нали?

24

Прекупвач

преди 10 години

на мен като частник прекупвач на тютюн, хич не ми дреме държавата какво ще ми каже, аз плащам данъци, такси и акцизи, аз определям на каква цена да изкопувам. Ако не им изнася, винаги могат да го продадат на друг! Истината е, че няма качествен тютюн тука, или е мухлясал, или не е изсушен (далаверката се гледа) Друго което е, тука се произвежда ОРИЕНТАЛСКИ, за цигарите се използва ВИРДЖИНЯ (освен ако не пушите арда)!

23

ХА,ХА,ХАААААААА...

преди 10 години

...ДА ГИ ОПРАВЯ ЦОНЬО МЕНТАТА И ДРЪНДАРСКИЯ ***,БЕ....НАЛИ ЗА НЕГО СА ГЛАСУВАЛИ И МУ *** ***.МЕН --КВО МИ ПУКА ЗА ТУТУНА ??!!!НИ ГО ПУША ,НИ ГО ЯМ!ЗА ВСЕКА БРАДА СИ ИМА ГРЕБЕН....който нема ДА СИ ТЪРСИ!!!!

22

Родопчанин

преди 10 години

Отворете и прочете географията на България преди да пишете глупави въпроси.Всеки район си има характерно за себеси почви в които виреят определени растения а характерно за Родопите е Тютюн и Картофи.Ама за всичко това трябва да имаш малко мозък за прочетеш географията на България.

21

до 18

преди 10 години

И в Алпите ли гледат тютюн ,защото с нищо друго не могат да се занимават?

20

до родопчанин

преди 10 години

В ничие кръщелно не пише "тютюнопроизводител"и стига с тези спекулации ,че не можело нищо друго.Как в другите стани могат, тук все не могат. Не искат друго да произвеждат,защото е по-лесно- хем държавата дава стотици милиони субсидии, хем фирмите изкупуват, а за другите браншове няма- затова ядем гръцки домати и краставици.Да гледат картофи. Не веднъж беше казано: бъдещето е в етеричните масла, България е с много силни позиции в парф. промишленост и изнася за всички козметични компании по света.

19

Анонимен

преди 10 години

Стига с тази държава-държавата да регулира изкопуването на тютюна,а не производителите на цигари.Ама нали те са от ДПС и БСП-ще плаща държавата разбирай ние!

18

Анонимен

преди 10 години

1 кг тютюн струва колкото 1 кутия цигари(20 х 1 гр = 20/30 гр.) тенкю фор смоукинг мъ бръдър.........................милиони се правят на гърба на честни и трудолюбиви хора, макар и нискообразовани...ти решаваш багажа стягаш и заминаваш, а случай че оставаш хъмм бъди ПЗСИВЕН! "